Direktør svarer Ståle igen efter pokal-sviner: - Jeg kan ikke forstå ham

Ståle Solbakken rettede i weekenden en skarp kritik mod pokalturneringen. Nu svarer Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen, tilbage

FC København-manager Ståle Solbakken fik blandt andet nedtakten til søndagens 1-0-sejr over Brøndby til at handle om Sydbank Pokalen, og den er nordmanden mildt sagt ikke tilhænger af i sin nuværende form. FCK-bossen fremstillede pokalturneringen som én stor rodebutik.

- Det er helt godnat at deevaluere en turnering på den måde. Hvis man vil have, den skal være en del af dansk fodbold, må man gøre noget mere. Hvem ved overhovedet, hvornår der trækkes lod? Der er ikke system på noget som helst. Ingen aner noget, og ingen synes at tage sig af det. Men det gør jeg. Det irriter mig voldsomt. Det skal være stor prestige at vinde en pokalturnering.

- Man må nærmest lægge Vendsyssel mod FC Nordsjælland juleaften (5. december, red.), og så får vi en kamp som den mod FCM midt i vores hårdeste program. Det er helt vildt og deevalurerer pokalturneringen fuldstændig, lød det blandt andet fra Ståle Solbakken.

Artiklen fortsætter under billedet...

Claus Thomsen kan slet ikke forstå, hvad Ståle Solbakken mener i sin kritik. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix.
Claus Thomsen kan slet ikke forstå, hvad Ståle Solbakken mener i sin kritik. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix.

Sydbank Pokalen administreres af Divisionsforeningen, og her stiller man sig langt hen ad vejen uforstående over for Ståle Solbakkens kritik. Claus Thomsen, der er direktør i Divisionsforeningen, fastslår, at Solbakken er 'hjertelig velkommen' til at sige sin mening, men han er ikke enig.

- Vi bestræber os på at samle kampene så meget som muligt, og det gør vi blandt andet på grund af nogle TV-mæssige hensyn. Men der er også den oprindelige kampkalender at tage hensyn til, og derfor vil der komme forskellige datoer. Jeg kan sige, at vi forsøger at planlægge så optimalt, vi overhovedet kan, siger Claus Thomsen til tipsbladet.dk.

Det er især faldet direktøren for brystet, at Ståle Solbakken mener, at arrangørerne ikke gør nok for at fremme pokalturneringen.

- Jeg kan slet ikke følge, hvad det er, han mener. Vi gør rigtig meget for at skabe opmærksomhed omkring turneringen, og det gør vi blandt andet ved at livestreame nogle kampe, trække lod på stadion og meget mere. Det betyder ikke, at vi ikke gerne vil gøre meget mere, men jeg kan ikke forstå ham på det punkt og heller ikke, når han siger, at der ikke er styr på lodtrækningen. Den er vi altså efter min mening meget klare i vores udmeldinger om, lyder det fra Claus Thomsen.

Artiklen fortsætter under billedet...

Ståle Solbakken mener, at arrangørerne ikke gør nok for at fremme pokalturneringen. Foto: Lars Poulsen.
Ståle Solbakken mener, at arrangørerne ikke gør nok for at fremme pokalturneringen. Foto: Lars Poulsen.

Han fastslår, at selv om han tager til genmæle, er han enig i, at den nuværende form ikke er uden fejl.

- Vi vil rigtig gerne give pokalturneringen et løft, men det hele skal også passe sammen. Jeg kan kun understrege igen, at vi gør, hvad vi kan. Vi får flere muligheder, når Superligaen igen skæres ned til 12 hold. Det giver lidt mere plads i kalenderen og kan blandt andet åbne op for flere dobbeltrunder eller andet, siger Claus Thomsen, der er enig i, at opgøret mellem FC Nordsjælland og Vendsyssel den 5. december ikke er optimalt programsat:

- Vores rettesnor er, at vi satser på at afvikle kampene så hurtigt som muligt. Jeg kan ikke huske helt specifikt, hvorfor FCN mod Vendsyssel er blevet placeret i starten af december, men jeg vil da gerne medgive, at det ikke er ønskværdigt. Det er sådan noget, vi blandt andet skal kigge på.

Sydbank Pokalen er i gang med at afvikle ottendedelsfinalerne.

Fanget på tv - overvejer sag mod superliga-træner

Medie sætter navn på: Topklub forhandler med Arsene Wenger

Nu er FIFA tæt på kæmpe regelændring i fodbold

En fuldtonet skandale

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.