Discount-Bendtner: Det betaler FCK

Hentet gratis: 31-årige Nicklas Bendtner får i omegnen af en million kroner for fire måneder i FC København. Mestrene har hentet ham transferfrit i Rosenborg

Nicklas Bendtner blev onsdag præsenteret for pressen. Video: Tariq Mikkel Khan

Projektet Nicklas Bendtner kommer til at koste FC København i omegnen af en million kroner i de fire måneder, som det kører.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger tjener den 31-årige angriber i omegnen af 250.000 kr. om måneden i FCK og er dermed ikke blandt de bedst lønnede i hovedstaden.

Bendtner vil lægge sig i den pæne del af mellemgruppen i FC København, men han vil være langt efter for eksempel Andreas Bjelland og Viktor Fischer.

Nicklas Bendtner er ikke kun gået ned i løn i forbindelse med skiftet fra Rosenborg til FC København. 

Han har også vinket farvel til en del af det såkaldte sign-off-fee, som han havde fået, hvis han havde fuldført kontrakten i den norske storklub.

Penge med fra Norge
Bendtner er dog ikke rejst helt tomhændet hjem fra Trondheim.

FCK’s nye nummer 32 har ifølge Ekstra Bladets oplysninger fået 2,2 mio. norske kr. - små to millioner danske kroner - af den bonus, som han stod til at score, når kontrakten udløb til nytår.

For Rosenborg handler det om at spare penge. 

De slipper for at udbetale det fulde beløb, samtidig med at de heller ikke hænger på en tung Bendtner-løn i de kommende fire måneder.

Den tidligere danske landsholdsangriber har fået en kort aftale i København, men sagde på pressekonferencen i Parken, at han i løbet af efteråret håbede at overbevise Ståle Solbakken om at give ham en længere aftale.

Ståle Solbakken har hentet Nicklas Bendtner transferfrit i Rosenborg. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Ståle Solbakken har hentet Nicklas Bendtner transferfrit i Rosenborg. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Sker det, skal FC København næppe forvente at slippe med omkring 250.000 kr. om måneden.

Lige nu kan Solbakken dog glæde sig over, at det er en overskuelig økonomisk risiko, som han har løbet ved at hente Bendtner hjem.

Mod Brøndby tirsdag
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har københavnerne hentet den 31-årige angriber gratis i Rosenborg.

- Det har jeg ingen kommentarer til. Det er noget, som vi holder mellem os og Rosenborg. Jeg kan sige, at vi har lavet en løsning, som alle er tilfredse med.

- Det var nogle af de hurtigste forhandlinger i verdenshistorien, og der er tre tilfredse parter, sagde Ståle Solbakken på pressekonferencen i Parken.

Nicklas Bendtner kan forvente at få sin første start som FCK’er i reserveholdskampen mod Brøndby på tirsdag.

Hvis alt går efter planen, vil han få en halvleg ved den lejlighed.

Fodbold360 Bendtner er dansk fodbolds største stjerne

Nicklas Bendtner om ...

Skiftet hjem til FCK:

- Det er kæmpestort for mig og noget, som jeg har glædet mig til i mange år. Det har altid været FCK, som jeg gerne ville tilbage til i Danmark.

Tiden i Rosenborg:

- Jeg har haft nogle gode år. Min tid var fantastisk, og vi skabte fantastiske resultater sammen. Jeg er glad for den tid, selvom de sidste måneder ikke var, som jeg ønskede det.

Den korte kontrakt:

- Det er ingen hemmelighed, at jeg ønsker, at kontrakten skal forlænges, men det kræver, at jeg beviser noget i de her fire måneder. Jeg håber, at jeg gør det så godt, at jeg kan komme i betragtning til en længere kontrakt.

Andre tilbud:

- Her til sidst var der tilbud, men det var mere i starten af transfervinduet. Der takkede jeg nej til økonomi og noget oversøisk. For mig handlede det om at få en sportslig udfordring. Den mulighed har jeg fået nu.

At få Ståle som træner:

- Jeg glæder mig. Jeg ved, at han er den helt rigtige træner for mig. De krav, som han stiller, vil falde i god jord, og Ståle vil kunne presse mig til at gøre det sidste. Det vægter jeg højt og har måske også brug for.

Landsholdet:

- I første omgang handler det om at bevise, at jeg er berettiget til at være i FCK og spille for FCK. Lige nu tænker jeg kun på FCK, men ingen her er vist i tvivl om, at landsholdet betyder utroligt meget for mig.

At komme tæt på sønnen Nicholas:

- Det glæder jeg mig meget til. Det har svært at være så lang tid væk fra ham og bo i forskellige lande. At være i samme land og bruge tid sammen er en kæmpe bonus. Det er noget, som jeg vægter højt.

Rygnummer 32:

- Jeg kunne ikke få nummer 52, men 32 var frit, og efter en god snak syntes vi, at det var det rigtige nummer. Jeg ved godt, at det er et legendarisk nummer i FCK, og jeg håber at kunne leve op til det.

Formen:

- Jeg har holdt mig i god fysisk form og er blevet vældig glad for at cykle. Jeg mangler selvfølgelig det sidste, men forhåbentlig kan jeg allerede komme i kamp tirsdag. Det vil give mig en god indikation om, hvor jeg står.

Nattelivet:

- Sket er sket. For mig handler det om at se fremad, og jeg tror ikke, at det er en bekymring, som I behøver at gå rundt med.

Nicklas Bendtner får millionchek med til FCK. Foto: FCK FC København Scorer kassen på exit: Bendtner får millioner med til FCK

Bendtner i centrum. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix FC København Ståle om Bendtner: Ikke så slemt som frygtet

Hvordan får Ståle Solbakken det bedste ud af Nicklas Bendtner i FCK? Foto: Henning Bagger. Sport og Spil FCK smed Bendtner-bomben: Derfor ændrede Ståle mening

Brøndby vil gerne skifte ud i truppen, men spillernes kontrakter gør det til et svært puslespil. Foto: Jens Dresling Sport og Spil Superligaen Indefra: ’Loyalitetsbonus’ til uønskede Brøndby-folk

295 kommentarer
Vis kommentarer