Dommen over Superliga-debutanterne: Fra hot til absolut not!

De nye indkøb i Superligaen kom vidt forskelligt fra land, da der blev taget hul på anden halvdel af sæsonen

Der var glæde, og der var frustration. Lækkerier og lavpunkter. Gennembrud og grumme fejl.

I løbet af weekenden stemplede en række nyankomne aktører - samt gamle kendinge under nye faner - ind i Superligaen, og en sammenfattet dom over debutanterne viser et broget billede.

For mens nogen af navnene, vi endnu ikke har vænnet os til, bragede ind på scenen med succes, var der andre, som nok havde foretrukket, at deres danske ilddåb havde forløbet helt anderledes.

Ekstra Bladet har kastet blikket på en række af de profiler, der på forhånd var store forventninger til, og slår en tidlig streg i sandet: Hvem ligner gode køb? Og hvem faldt igennem på førstedagen?

Han er Superligaens lønkonge

HOT:

Ludwig Augustinsson,  FC København (se højdepunkter fra drømmedebuten i toppen af artiklen)
Den 20-årige svensker stod på forhånd foran en vanskelig opgave, da han skulle besætte FC Københavns venstre back, hvor forgængere havde været blandt Superligaens bedste nogensinde. Men efter en regulær drømmedebut med scoring og assist i Parken, er der nok ikke mange FCK-tilhængere, som savner Pierre Bengtsson eller Oscar Wendt. En fremstormende Augustinsson gjorde stort set, hvad der passede ham, og efter kampen kaldte Ståle Solbakken svenskerens FCK-debut for den bedste i 15 år. Se Ståles reaktion på sin debutant her

Erik Friberg, Esbjerg
Svenskeren kom lovende fra land, da han som omdrejningspunkt på midtbanen var med til at sikre Esbjerg stabilitet og sammenhold mellem kæderne i sejren over Silkeborg. En mere end godkendt indsats fra den tidligere Serie A-spiller, omend det skal blive spændende at følge, om de lovende takter kan fortsætte, når modstanden bliver større. Læs mere om kampen her og se spøgelsesmålet, der sænkede Silkeborg

Johan Larsson, Brøndby
Før skiftet til Brøndby havde højrebacken ikke misset en Allsvenskan-kamp i fire sæsoner, og svenskeren var da også at finde blandt Thoms Franks foretrukne 11 spillere i kampen mod AaB. Det møde slap Larsson godt fra og var både iøjnefaldende i offensiven såvel som påpasselig i defensiven. Tog ingen store chancer og slap godt fra de meste, han var indblandet i. Flere plusser end minusser. Se højdepunkter fra kampen og læs om Thomas Franks åbenlyse frustrationer her

Overblikket: Her er de bedst betalte i din superligaklub

HVERKEN ELLER:

Mikkel Thygesen, Hobro
Der var mange, der spærrede øjnene op, da Mikkel Thygesen, kort før transfervinduet smækkede i, skiftede Brøndby ud med Hobro. Ikke overraskende gik den etablerede Superliga-spiller også direkte ind i startopstillingen imod SøndersjyskE, men effekten heraf blev ikke slående. Thygesen leverede gedigen arbejde, men var klart bedst efter pausen, hvor han blev rykket frem på den offensive midtbane.

Overraskende: FCM-back tjener mere end Agger

Baldur Sigurdsson, SønderjyskE
I SønderjyskE har de fået Baldur Sigurdsson ind som erstatning for landsmanden Halglgrimur Jonasson, og bedømt på første opgave i Superligaen har den nye islænding mange ligheder med sin forgænger. Han kæmpede godt for sagerne og viste sig stærk i spillet med hovedet, ligesom de defensive opgaver blev løst ganske fornuftigt. Intet ekstraordinært, men heller ikke en fejlfuld optræden.

Johan Dahlin, FC Midtjylland
Den svenske målmand havde reelt ikke meget at se til, da OB var på besøg, og derfor er en karakter i middelklassen måske også lidt misvisende. For han lignede en rigtig god sidste skanse for midtjyderne, og han var rolig og sikker i stort set alle sine aktioner.

 

TV: Her bliver der skrevet Superliga-historie

NOT:

Hans Mulder, FC Nordsjælland
Erstatningen for bortrejse Anders Christiansen har meget at forberede, hvis han skal nå sin forgængers niveau. Hans Mulder faldt totalt igennem på den centrale midtbane, da FC Nordsjælland blev splittet ad på kryds og tværs af et veloplagt Randers-mandskab. Den 27-årige hollænder blev statist i sin første optræden i Superligaen, og følger han op med lignende indsatser i den kommende tid, vil et prædikat som flop hurtigt trænge sig på.

 

Apostolos Vellos, FC Vestsjælland
Med et tocifret antal Premier League-kampe på samvittigheden og mange mål i opstarten var forventningerne til Apostolos Vellos til at føle på forud for Superliga-debuten. Men grækeren blev pakket helt og aldeles ind af FCK-defensiven, og et sporadisk forsøg på et saksespark var eneste nævneværdige bedrift fra den tidligere Everton-spiller. Niveauet skal et nyk eller to op, hvis han skal være manden, der sikrer FC Vestjsjælland overlevelse.

 

Mikkel Beckmann, Hobro
Det er endnu alt for tidligt at male fanden på væggen, men Mikkel Beckmanns første optræden som Hobro-spiller blev ikke særlig mindeværdig. Den tidligere Elfsborg-aktør fik aldrig sat sit aftryk på offensiven, da han blev skiftet ind med en lille halv time tilbage af kampen mod SønderjyskE. Hans individuelle kvaliteter er der dog ikke tvivl om, og slutproduktet bliver formentlig anderledes, når han og holdkammeraterne lærer hinanden bedre at kende.

Björn Sigurdarson, FC København
Den nye FC København-angriber dannede partnerskab med Andreas Cornelius i front, men det var hverken ham eller den tidligere Cardiff-spiller, som udgjorde de farlige tiltag i offensiven. Sigurdarson havde svært ved at sætte sig igennem, og afslutningerne var få. Arbejdsindsatsen fejlede dog ikke noget, og når samarbejdet med Cornelius forbedres, kan afkastet hurtigt se bedre ud.

Håkon Skogseid, OB
Den norske back, der er hentet i Viking, havde det svært i sin debut. Men det var nok mere FC Midtjyllands fortjeneste, end det var hans egen skyld. Han og OB fik mere end fast arbejde, og arbejdsbetingelser var ikke de bedste. Hans højre side var dog OB's bedste - ikke mindst takket være Mikkel Deslers offensive kvaliteter.


 

Kenneth Zohore, OB
Mangler helt klart noget i at ramme sit vanlige niveau - man han kan være relativt sikker på at få masser af kampe til at spille sig i form, da Thomas Dalgaard ikke kommer i kamp foreløbig. Han sparkede en enkelt bold på opstanderen, og det viser trods alt, at han ved, hvor målet står. giv ham et par uger - så kan han godt blive en gevinst for OB.

 

Martin Pusic, FC Midtjylland
Den stærke angriber, der er kommet til fra Esbjerg fik ikke helt den debut i Herning, han havde håbet på. Østrigeren kæmpede bravt, men lykkedes ikke med så meget. Og han kom ikke i nærheden af scoring i sine godt 70 minutter på banen, selv om der blev skovlet flere bolde ind til ham. Han kunne fra bænken se indskiftede Morten 'Duncan' Rasmussen score på sit første forsøg. Der er dog stadig gode takter i angriberen.

Her er Superligaens 20 bedst betalte

TV: Sent DRAMA: AaB scorer mod Brøndby i tillægstiden

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.