Annonce:
Annonce:

Dukket til sidst: FCK pebet ud af Parken

AaB ejede anden halvleg i Parken og fik fortjent 1-1 med hjem på en lang bustur til Nordjylland – men FCK er trods skuffelsen ubesejrede 50 kampe i træk i Parken

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

PARKEN (Ekstra Bladet): En ordentlig stivert fra Federico Santander, 1-0 – og tilbage til studiet!

Fodbold er et simpelt spil, og manden fra Paraguay er ikke en mand, der behøver GPS for at finde ud af, hvor han skal dirigere kuglen hen. Kasper Kusk gik blank i højre side, sendte et lettere forkølet indlæg af sted med det yderst kølige højreben, Santander tæmmede så nogenlunde kuglen for så at stikke læderet en stiv tå og ind mellem benene på Nicolai Larsen.

Da var sæsonen 38 minutter og 55 sekunder gammel for FCK og AaB’s vedkommende, og scoringen fulgte vel fuldstændig den drejebog, de fleste ville have udgivet inden opgøret i Parken. FCK i dominans – AaB på hælene.

Annonce:

Sådan var det i særklasse fra start, hvor nordjyderne famlede og fumlede forvirrede rundt, men de var faktisk kommet fint med i kampen, da den dræbende scoring faldt. Forinden kunne de takke Nicolai Larsen for en formidabel dobbelt-redning, da hattrick-helten fra forleden, Andrija Pavlovic, først trykkede af tæt på mål, hvorefter Uros Matics flæk på returen også blev pareret af den velspillende keeper.

Pavlovic kunne have scoret allerede i det andet minut, da han fra let spids vinkel i venstre sendte bolden en meters penge forbi fjerneste stang. AaB kom først til afslutnings-fadet efter en lille halv time, da spirrevippen Edison Flores i en tilstand af lettere kaos i FCK-forsvaret lobbede over mål.

Anden halvleg blev en helt anden historie – og med AaB som klart toneangivende mandskab i Parken. Det ny-konstruerede forsvar med klippen Erik Johansson i makkerskab med Zanka-afløseren Michael Lüftner trak sig – sådan så det i hvert fald ud – langt, langt og også for langt tilbage i eget felt, og nordjyderne kom med et helt andet drive.

Foto: Nanna Navntoft
Foto: Nanna Navntoft

Hvis folk som Rasmus Thellufsen – for nu bare at nævne én – da for fanden bare ville trykke af, lukke øjnene og håbe det bedste engang imellem, så kunne og  burde de have scoret i deres stærke periode i starten af anden omgang.

Annonce:

Men de vil åbenbart drible og spille bolden helt ind over stregen, som da samme Thellufsen dybt inde i det københavnske felt havde masser af plads foran tre handlingslammede FCK’ere – men fik sjusket bolden på hvide fødder.

Den var ellers stor. Gamle Kasper Risgård er til gengæld ikke så meget til nipserier, og veteranen havde et par solide forsøg, hvoraf det ene blot suste centimeter forbi Robin Olsens venstre stolpe.

Fem minutter før tid måtte den unge angriber Jannik Pohl i super skuffelse gemme ansigtet i hænderne, da Robin Olsen i flyve-gear på rå refleks reddede AaB’erens for en gangs skyld resolutte afslutning fra klos hold til hjørnespark.

Jores Okore fik en fin debut mod sin tidligere arbejdsgiver og måtte oven i købet gå skadet ud af sin gamle hjemmebane efter endnu en tur i græsset. Til gengæld scorede afløseren Jakob Blåbjerg langt inde i overtiden – langt om længe – til 1-1. Og Jannik Pohl med en energisk tur og et forsøg lige over tværstangen kunne have ødelagt dagen fuldstændig for Ståle Solbakken.

Annonce:

FCK er nu - uden at imponere – trods alt ubesejrede 50 kampe i streg i Parken. Dét er til gengæld imponerende!

Men de blev alligevel pebet ud af Parken. Det var vel også fuldt fortjent.

FC København kan møde svenske mestre i CL-kval

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: