Efter 83 mio. kr. stævning: FCK klar til at gå efter Don Ø

Parken er klar til at sende krav på knap 83 mio. kr. videre til blandt andre den tidligere formand, der i september blev dømt for kursmanipulation i Københavns Byret

FCK er klar til at sende erstatningskrav fra tidligere storinvestor videre til Flemming Østergaard i forbindelse med den meget omtalt sag om kursmanipulation (Foto: Tariq Mikkel Khan)
FCK er klar til at sende erstatningskrav fra tidligere storinvestor videre til Flemming Østergaard i forbindelse med den meget omtalt sag om kursmanipulation (Foto: Tariq Mikkel Khan)

FC København er klar til at gå i krig med Don Ø om millioner.

Parken Sport & Entertainment er i forlængelse af den meget omtalte sag om kursmanipulation blevet stævnet for ikke mindre end 82.978.000 kr. af den tidligere storinvestor Clipper Group.

Parken forventer ikke at tabe en sådan sag, men skulle det alligevel ske, så vil Parken sende regningen videre til bl.a. Flemming Østergaard, der tilbage i september blev dømt i Københavns Byret.

Flemming Østergaard tager den nye udvikling i Parken-sagen med ophøjet ro (Foto: Philip Davali) 112 - 20. okt. 2015 - kl. 19:02 Overrasket Don Ø om tocifret millionkrav: Det bekymrer mig ikke

Her blev den tidligere FCK-boss sammen med tidligere direktør Jørgen Glistrup kendt skyldig i kursmanipulation. Flemming Østergaard blev idømt fire måneders fængsel, mens Jørgen Glistrup fik seks måneder. En dom, som forsvarsadvokaterne har anket.

Hør om sagen her.

Parken fik i samme forbindelse en bøde på 1 mio. kr., men har også anket, da selskabet ikke mener, at det kan holdes ansvarlig for Østergaard og Glistrups handlinger.

Af samme årsag er Parken klar til at sende en eventuel million-regning videre til de tidligere bosser. Det skriver selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

'PSE er ikke enig i, at der foreligger et erstatningsberettiget krav fra Clipper Group A/S. Måtte Clipper Group A/S desuagtet få medhold i et erstatningskrav mod PSE, vil PSE gøre et tilsvarende krav gældende over for den tidligere ledelse for PSE', lyder det fra Parken Sport & Entertainment.

Clipper Groups krav udgør differencen mellem købsprisen på den erhvervede aktiepost i 2008 og salgsprisen af denne i 2010 og 2011.

Se også: Don Ø går til modangreb: Langer ud efter politiet

Ekstra Bladet har onsdag talt med Flemming Østergaard, men han ønsker ikke kommentere sagen yderligere. Han henviser i stedet til sin advokat og til den pressemeddelelse, som han udsendte i aftes:

- Der er adskillige ting, der undrer over det pågældende krav, ikke mindst, at Københavns Byret jo netop har frikendt mig og de øvrige anklagede for netop de punkter, som Clippers advokat henviser til, skriver Flemming Østergaard.

Den tidligere fodboldboss er stadig glødende FC København-tilhænger, men klubbens nuværende storaktionærer Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen kan ikke ligefrem kaldes store tilhængere af manden, der i mange år var klubbens ansigt udadtil.

Don Ø blev således i 2010 frataget den ærestitel, han lige var blevet tildelt, efter krav fra de to rigmænd, der mente, at Østergaard havde tegnet et skønmaleri af Parkens økonomi.

52 kommentarer
Vis kommentarer