Efter hårdt efterår: - Det er gået over al forventning

Ingen europæiske tømmermænd: FC København har spillet rekordmange kampe i dette efterår. Det hårde program med mange europæiske kampe har dog ikke kostet i Superligaen

Robert Skov har høstet to 'Månedens spiller' kåringer i dette efterår. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix.
Robert Skov har høstet to 'Månedens spiller' kåringer i dette efterår. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix.

PARKEN (Ekstra Bladet): FC København får svært ved at komme videre i Europa League, men manager Ståle Solbakken er alligevel mere end tilfreds med københavnernes efterår.

Når nordmandens spillere søndag aften i Haderslev har overstået efterårets sidste opgave, var det nummer 36 af slagsen.

Københavnerne har spillet rekordmange kampe i dette efterår og har ifølge Ståle Solbakken løst de mange strabadser på særdeles tilfredsstillende vis.

- I denne sæson er det gået over al forventning. 36 kampe på en halvsæson er rekord i FCK, men vi har været gode til at køre sejrene hjem. Vi har været dygtige til at rotere og dosere og fået holdt alle i gang.

- Jeg er meget tilfreds med spillere som for eksempel Dame N’Doye, der har klaret at tage et så stort ansvar, siger Ståle Solbakken til Ekstra Bladet.

I dette efterår når FC København op på syv kampe flere end mestrene fra FC Midtjylland. I løbet af 158 dage når københavnerne at spille 36 gange.

Det svarer til en kamp næsten hver fjerde dag. Dertil skal lægges diverse landskampe for mange af FCK-spillernes vedkommende.

I sidste sæson kunne hovedstadsklubben ikke håndtere det hårde program. For mange og for vigtige spillere var for ofte ude med skader, og de nye slog ikke til.

Det resulterede i et kedeligt Superliga-efterår, men FCK er nu tilbage i det vante gear, hvor holdet både kan håndtere Superligaen og europæiske opgaver.

Tilbagevendte Dame N'Doye er en af de spillere, der har trukket et stort læs i FCK i dette efterår. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix
Tilbagevendte Dame N'Doye er en af de spillere, der har trukket et stort læs i FCK i dette efterår. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix

FC København har igen været det eneste danske hold i et gruppespil. Ståle Solbakkens frygt var, at der ville komme til at koste i Superligaen, men det har ikke været tilfældet.

Der har ikke været skyggen af europæiske tømmermænd i Parken. FCK har hentet ti sejre og spillet uafgjort i Aarhus og Aalborg efter europæiske kampe i denne sæson.

Kun efter sæsonens første europæiske kamp i Finland tabte de efterfølgende i Superligaen. Det var sæsonpremieren til AC Horsens.

- Da vi så, at vi ville blive det eneste danske hold i Europa i efteråret, var målet, at vi skulle være inden for ’touching distance’ af FC Midtjylland - og Brøndby for den sags skyld -  når efteråret var over.

- Så vi er meget tilfredse med, hvordan det er gået, siger Solbakkens, hvis mandskab er tre point foran FC Midtjylland og hele 14 foran Brøndby.

Midtjyderne når op på 28 kampe i dette efterår, mens klubben fra Vestegnen rammer 26, hvilket er ti færre end rivalen fra Østerbro.

Til foråret kommer FC Midtjylland efter alt at dømme til at spille flere kampe end FCK. De er fortsat med i pokalen, og det tyder på et europæisk exit for FCK.

For at komme videre skal københavnerne torsdag aften slå Bordeaux i Parken, og samtidig skal Zenit Skt. Petersborg vinde i Prag over Slavia.

Russerne er allerede videre, mens tjekkerne blot skal bruge et point for at følge dem til 1/16-finalen.

Se også: Superliga-stjerne har fremtiden på plads i FCK: - Har nogle unikke evner

Se også: Hårdt ramt efter drømmeskifte: Dansk stjerne nægter at give op

Se også: AGF-fans overfaldet på rasteplads af maskerede voldsmænd

5 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere