Efter hed debat: Nu vil FCK'erne lege udebanefans i Parken

FC København-supporterne fra Sektion 12 har fået lov til at være udebanefans på eget stadion, når lokalopgøret mod B93 sparkes i gang i Parken onsdag aften. På den måde får fansene et mere realistisk billede af forholdene på det omdiskuterede udebaneafsnit

Diskussionen omkring udebaneafsnittet eksploderede først på måneden, da Brøndby skulle møde FCK i Parken, hvor Vestegnens fans blev udelukket

FC Københavns trofaste supportere fra Sektion 12 har nu sat sig for at efterprøve den hårde kritik, som størstedelen af Superligaens fangrupper i den seneste tid har rettet mod klubbens nye udebaneafsnit.

Til onsdagens lokalopgør mod B93 i DBU Pokalens 1/8-finaler har Sektion 12 derfor for en gangs skyld valgt at rykke alle festlighederne op på Øvre A, nærmere bestemt: A11 (det nye omdiskuterede udebaneafsnit i Parken). 

På papiret er FCK nemlig på udebane, selvom kampen alligevel spilles i Parken.

Beslutningen sker på baggrund af længere tids debat omkring forholdene på Parkens nye udebaneafsnit. Og Sektion 12 vil altså finde ud af, om der er noget om snakken.

- Kampen kommer i kølvandet på megen debat omkring forholdende på Parkens 'nye' udebaneafsnit på Øvre A. En debat, der som F.C. København-fan kan være svær at have en oplyst holdning til, da vi ikke selv har oplevet forholdende på nærmeste hånd, skriver Sektion 12 på deres Facebook-profil.

Fansene vil så at sige komme til at smage deres egen medicin onsdag aften, når de for en stund slår sig ned på Øvre A. Og fangruppen opfordrer da også alle til at købe en billet til FCK's nye udebaneafsnit, så festen med rette kan fortsætte, selvom fanfraktionen denne gang vil blive placeret et stykket længere væk fra banen.

Det omdiskuterede afsnit er nemlig placeret oppe i det øverste hjørne på den ene langside. Tidligere kunne udeholdets fans købe billetter til endetribune 'D' bag det ene mål, men nu er hele det afsnit altså omdøbt til 'familietribune' og dermed også blevet forbudt område for udebanefans.

Tribuneafsnittet lever ifølge FCK op til alle danske og internationale regler og krav. Men alligevel har de mange utilfredse fangrupper truet med et boykot af Parken fra slutspillets begyndelse, hvis forholdene ikke ændres.

På grund af en forventning om et lavt tilskuerantal til pokalkampen har Sektion 12 derfor spurgt ledelsen i FCK om lov til at blive placeret på det omdiskuterede afsnit.

- Den næste tid kommer til at stå på meget debat omkring udebaneforhold, ikke kun i Parken men på alle stadions rundt om i landet. Vi ser derfor denne kamp som en unik mulighed for i praksis at afprøve de forhold som 12 øvrige klubber i Superligaen mødes af i Parken, skriver fangruppen.

- Dette vil give os muligheden for at få et mere fuldstændigt sammenligningsgrundlag med ligaens øvrige udebaneafsnit som vi selv mødes af uge efter uge landet over, skriver de.

Sektion 12's normale afsnit på Nedre B vil i stedet være lukket til kampen mod B93.

Læs mere her:

Se også: B93-træner: Sådan vil vi drille FCK

Se også: FCK og B93 knytter tætte bånd inden pokalkamp

65 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere