Efter kontroversielle episoder: FCK-profiler slipper med skrækken

Hverken Mathias Zanka Jørgensen eller Nicolai Jørgensen fra FC København bliver straffet per efterkrav

Skadesplagede FC København kan ånde lettet op. DBU uddeler ikke straffe til forsvarsspilleren Mathias Zanka Jørgensen eller offensiv-profilen Nicolai Jørgensen.

Det meddeler unionen i en pressemeddelelse torsdag, efter at Fodboldens Disciplinærinstans har vurderet de to kontroversielle episoder, som du kan se i toppen af artiklen.

Se også: Zanka under angreb: Han gav mig en albue

I Mathias 'Zanka' Jørgensens tilfælde, vurderede dommeren, Michael Johansen, i kampens hede, at FCK-stjernen beskyttede sig selv i en nærkamp med Kasper Fisker.

- I sin redegørelse skriver Michael Johansen, at han i kampen skønnede, at efter der er fløjtet for offside til FCK, forsøger MZJ at gribe bolden i den naturlige spilstandsning med sin højre hånd. I samme sekund kolliderer Kasper Fisker (Randers) i høj fart ind i MZJ, som i refleks beskytter sig selv med højre arm, der rammer Randers-spilleren i hovedet/nakken.

- Årsagen til kollisionen blev i kampen skønnet til at være Randers-spillerens egen, og trioen vurderede, at det dermed var et uundgåeligt tilfældigt sammenstød i en spilstandsning. Jævnfør 1i1a i de disciplinære bestemmelser er dette ensbetydende med, at Fodboldens Disciplinærinstans ikke har mulighed for at behandle episoden, oplyser DBU om Zanka-episoden.

Se også: Svinestreger fra FCK-stjerner - men begge undgår rødt!

Nicolai Jørgensen bliver heller ikke straffet for at sparke ud efter Kasper Fisker - og det begrunder Fodboldens Disciplinærudvalg sådan her:

- Tidligere i kampen var Kasper Fisker impliceret i en anden batalje. Denne gang med Nicolai Jørgensen, hvor det af Michael Johansens indberetning fremgår, at hverken han eller linjedommeren så selve episoden.

Hverken dommer eller linjedommer så episoden med Nicolai Jørgensen - billedet her ser ellers ud til at vise noget andet - se hele klippet længere nede i artiklen (Foto: TV3 Sport)
Hverken dommer eller linjedommer så episoden med Nicolai Jørgensen - billedet her ser ellers ud til at vise noget andet - se hele klippet længere nede i artiklen (Foto: TV3 Sport)
 

- Efter at have analyseret Nicolai Jørgensens spark, er det Fodboldens Disciplinærinstans’ vurdering, at der jævnfør de disciplinære bestemmelser 1i1a ikke er tale om en ”forseelse, hvor en spiller udsætter en modspiller for fare, eller som i øvrigt er udtryk for en adfærd, der i alvorlig grad er utilladelig eller voldsom.”

TV: Gense situationen med Nicolai Jørgensen, der sparkede ud efter Kasper Fisker.

FCK-stjernerne slipper dermed for straf, men så heldig var Brøndbys anfører Daniel Agger ikke i starten af marts måned.

Her blev landsholdsspilleren efterfølgende idømt to spilledages karantæne af DBU's disciplinærudvalg for det slag, han tildelte Mathias Zanka Jørgensen i New Firm-opgøret 2. påskedag på Brøndby Stadion.

Se også: Agger idømt to spilledages karantæne

154 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere