Efter Ståle-brok: - Vi har taget hensyn til FCK

Divisionsforeningen oplyser, at man har taget hensyn til FC Københavns egne programønsker frem mod dette efterår

Helt skidt er det alligevel ikke. FCK og Pieros Sotiriou vendte således på bare ét minut et truende nederlag til sejr hjemme mod Hobro. Se comebacket her.

Ståle Solbakken var søndag igen-igen på banen med sin kritik af det programudvalg, der har planlagt efterårets Superliga- og pokalkampe.

- Det er vildt uretfærdigt, lød dommen fra FCK-manageren, der kritiserede, at FC København skal spille sine europæiske kampe samtidig med, at topkampene mod Brøndby og FC Midtjylland kommer og er kommet umiddelbart efter en svær Europa League-kamp.

Læs mere om Solbakken kritik her:

Ståle Solbakken hverken brokker sig, syder eller klager... Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix FC København Helt sort: - Det er vildt uretfærdigt

Den kritik giver man ikke meget for i Divisionsforeningen.

Her slår man fast, at der er blevet taget hensyn til FCK's ønsker, da efterårsprogrammet skulle fastlægges inden sommer.

- Jeg har ingen holdning til Ståle Solbakkens udtalelser, men helt generelt kan jeg sige, at vi arbejder efter de regler og retningslinjer, der er på området, og som klubberne selv har været med til at fastlægge, siger direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen.

- Det danske hold, der er i et europæisk gruppespil i år, havde ønsket at spille Superliga-kampene mod de formodede stærkeste konkurrenter (FC Midtjylland og Brøndby, red.) efter sine kampe i Europa. Ikke før. Det har vi lyttet til og i så vid omfang som muligt taget hensyn til, lyder det fra Claus Thomsen.

Claus Thomsen (tv) understreger, at FCK selv har ønkset at spille mod FCM og BIF efter Europa-kampene. Ikke før. Foto: Jens Dresling
Claus Thomsen (tv) understreger, at FCK selv har ønkset at spille mod FCM og BIF efter Europa-kampene. Ikke før. Foto: Jens Dresling
 

I Divisionsforeningen gør man opmærksom på, at der i 19 ud af 20 Superliga-runder dette efterår er 'kontakt' med europæiske midtugekampe eller landskampe i skemaet.

Derfor er det praktisk talt umuligt at lette 'arbejdsbyrden' for FCK.

- Det internationale kampskema er så tætpakket, at vi ikke kan gøre særlig meget. Når vi strikker Superliga-programmet sammen i maj, så ved vi jo ikke, om FCK skal spille Champions League tirsdag/onsdag eller Europa League torsdag f.eks. Derfor giver vi klubberne stor medbestemmelse. Uden at sige for meget, så har vi som vanligt taget alle de hensyn, som er praktisk mulige.

- Er det virkelig nødvendigt at lægge kampene mod Brøndby kl. 11.45 og 14.00 søndag efter to sene europæiske torsdage?

- Igen, vi har lyttet til FCK, der hellere vil spille kampene mod sine formodet største konkurrenter efter Europa end før Europa. Når Derby-kampene spilles så tidligt, så skyldes det sikkerhedshensyn, som politiet har bedt om.

- Hvordan kan det være, I ikke bare lægger kampene mod FCM og BIF i foråret?

- Det er i alles interesse, også FCK's, at få spredt kampene ud over sæsonen. Statistisk set går FCK, FCM og Brøndby videre i pokalen også og kan møde hinanden der i de sene runder. Derfor 'risikerer' vi at få fire indbyrdes opgør mellem klubberne over otte uger i foråret. Det er ikke godt for produktet, siger Claus Thomsen.

- Ståle Solbakken forstår ikke, hvordan det tilsyneladende kan overraske jer, at FCK kommer i et gruppespil. Overrasker det jer?

- Vi tager alle de hensyn, vi kan. Vi placerer en ekstra hviledag i ugerne, hvor der er tredje kvalifikationsrunde og playoff i Europa. Mere kan vi ikke gøre på grund af det stramme program senere i efteråret.

Scmeichel og de andre danske EM-helte drak champagne efter finalesejren over Tyskland i Göteborg. Foto: Ole Buntzen Sport og Spil Bendtner gik amok: Så vildt har landsholdet festet gennem årene

Det er slut med svigtende underlag i Parken. Nyt græstæppe fra Holland er blevet bestilt. Foto: Niels Christian Vilmann FC København Udsat for massiv kritik: Nu reagerer FCK

Pieros Sotiriou blev dagens mål-helt for FCK. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix Superligaen Vild udvikling: Alt vendt på hovedet på 60 sekunder

Nicklas Bendtner har tilsyneladede fans i alle aldre. Foto: Linda Johansen FC København Fuldt hus og begejstring: Bendtner gav den hele armen

190 kommentarer
Vis kommentarer