Ekspert glæder sig over Bendtner: Derfor giver FCK-aftale mening

Ekstra Bladets fodboldekspert Stig Tøfting ser gode muligheder for en permanent aftale mellem Nicklas Bendtner og FC København

Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen, talte i april om Bendtners afsked med Wolfsburg. Se med her

Nicklas Bendtner vender hjem til Danmark. Tilbage til København. Retur til FCK.

En aftale mellem de danske mestre og den fritstillede angriber blev meldt offentligt ud onsdag, hvor landsholdsspilleren var at finde på FC Københavns træningsanlæg på Frederiksberg.

Det ligger fast, at dette bliver den 28-årige angribers base resten af maj, efter at FCK-manager Ståle Solbakken har accepteret en forespørgsel fra Bendtners agent Ivan Marko Benes om, at spilleren kunne tilslutte sig midlertidigt.

Nyheden kommer glædeligt, hvis det står til Ekstra Bladets fodboldekspert Stig Tøfting. Han ser det som en fin løsning, at Bendtner nu får mulighed for at holde sig i gang, selvom han endnu ikke har klarhed over næste sæson.

Den tidligere landsholdsspiller forstår imidlertid godt, at det er med visse forbehold, at FCK har sagt ja til projektet. Disse omfatter blandt andet, at ingen journalister vil have mulighed for at interviewe Bendtner under forløbet.

- Det er vel noget, FCK har besluttet med henblik på at beskytte sig selv. Det drejer sig om, at Nicklas Bendtner skal spille fodbold og ikke alt mulig andet, siger Stig Tøfting.

Nicklas Bendtner skal i maj træne med i FCK. Her ses han træne i klubben tilbage i 2007 (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Nær fremtid på plads: Bendtner vender hjem til FCK

Nicklas Bendtner er tilbage i FCK, hvor han skal træne resten af maj. (Foto: Lars Poulsen)
Nicklas Bendtner er tilbage i FCK, hvor han skal træne resten af maj. (Foto: Lars Poulsen)

Lige til højrebenet
Også Morten Bruun, der blandt andet begår sig som ekspert og kommentator for SBS Discovery i forbindelse med landsholdets kampe, ser positivt på Bendtners beslutning.

- Det er da glædeligt. En ting er jo at forsøge at holde sig i form ved løb og gymnastik, men fodbold er noget andet. Mere kan jeg sådan set ikke sige til det lige nu, fortæller Bruun.

- Jeg vil gerne snakke Nicklas Bendtner og fremtiden, men jeg vil vente med at gøre det, indtil vi ved, hvor han permanent kommer til at spille i næste sæson, lyder det.

Her kan FC København dog meget vel være svaret, hvis det står til Stig Tøfting. Han mener således, at et længerevarende samarbejde mellem de to parter er sandsynligt, omend eksperten erkender, det er svært at spå så langt - og der er visse udfordringer i forbindelse med en reel kontrakt.

- Den ligger lige til højrebenet. Men FCK honorer jo ikke den løn, Bendtner får i udlandet, så det vil også være et valg, han skal stille sig selv. Hvis han ender med at spiller i FCK, er det jo fordi, han accepterer at gå ned i løn, siger Tøfting, som ser en afgørende gulerod i forhold til en permanent FCK-aftale.

- Jeg kan se perspektiv i, at han ville komme til at spille fodbold igen. Hvis man ikke har spillet i lang tid, er det jo sådan, siger eksperten.

FC København træner både fredag og lørdag før søndagens Superliga-opgør mod OB, og Bendtner vil muligvis være med disse dage.

Arkivfoto: Jonas Olufson Landsholdsfodbold Hareides bøn til Bendtner: Hellere Superligaen end Rusland

41 kommentarer
Vis kommentarer