Eksperternes dom: FCK-stjerne har set tandløs ud

FCK's dyrtkøbte angriber har endnu ikke scoret for mesterskabs-aspiranterne

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Søren Larsen vil ikke dømme sin tidligere holdkammerat fra Toulouse ude, men ifølge den tidligere danske landsholdsangriber kan Federico Santander ikke undgå at være ramt af sin målkrise.

- Det kan være ubarmhjertigt at være angriber. Du er udstillet, hvis du starter med et stort flot nul. Det skal bare slettes hurtigst muligt, ellers kommer du under et enormt pres.

- Og i Santanders tilfælde har han jo ikke noget at falde tilbage på. Havde han scoret 18 mål for FCK i sidste sæson, vidste folk, at det nok skulle komme. Nu bliver der stillet mange spørgsmål.

Derfor er det mentalt vigtigt at komme i gang med at score fra start i en ny klub, siger Søren Larsen til Ekstra Bladet.

Se også: 18 millioner! Hvornår scorer du for FCK?

Lange Larsen er i dag angrebstræner i sit eget firma Torjäger og kender sin metier efter mange år i Superligaen og udlandet. Derfor kan han også sætte sig ind i Santanders tanker, og de kredser uden tvivl om de manglende Superliga-mål.

Tandløst i boksen
- Hvis han siger, at han er tilfreds med, at holdet vinder, og at han lægger op til mål, så er han enten dum eller lyver. Når du render rundt med et stort prisskilt, er der én ting, der tæller. Det er mål. Og det er det.

- Hvis det ikke går dig på ikke at få scoret, mangler du killer-instinkt, siger Søren Larsen, der har set mange af Santanders kampe.

- Det har set okay ud, men i boksen har det været tandløst.

Nu skal vi selvfølgelig give manden en chance, og det kan sagtens være, at det først bliver i næste sæson, at han brager igennem.

Se også: FCK-kant forventer ketchupeffekt efter første scoring

- Men derfor skal han stadig levere noget i denne sæson, der giver klubben anledning til at tro på ham i næste.

Så der er pres på, siger han.

Undskyldende kropssprog
Canal 9' s fodboldekspert Flemming Povlsen noterer, at Santanders cv ikke oser af mål, og at han har været rundt i mange klubber.

- Men jeg synes egentlig, at han startede godt og var god til at sætte sine medspillere op. Han lider af, at de ikke har scoret på de gode oplæg, og at han ikke selv har fået så meget støtte.

- Nu bliver fokus rettet mod ham, og han kan ikke fremvise mål. Spørgsmålet er, hvordan han håndterer det pres. Jeg synes, at der har været en tendens til, at han begynder at stresse, siger den tidligere europamester og peger på et par yderligere faktorer:

- Det er stadig nogle ting, der gør, at han ikke er integreret på holdet. Det er for eksempel træls at skulle have en tolk med. Umiddelbarheden med dine holdkammerater går fløjten, og i de perioder, du ikke scorer, skal du overbevise på andre måder og vise, at du hører til her.

- Og så er hans kropssprog for undskyldende. Hvorfor løfte armen når du laver en fejlaflevering? Det skal han tænke over.

Federico Santander får en chance mere onsdag aften, når FCK møder Randers FC i Parken i den udsatte superligakamp.

14 kommentarer
Vis kommentarer