Er De Ridder en færdig mand i FCK?

– Pr. i dag er han FCK-spiller, andet har jeg ikke at forholde mig til, siger Ståle Solbakken om håbløst ineffektive Steve De Ridder

Selv ikke helt alene med Mads Toppel lykkedes det Steve De Ridder at score mod OB - belgieren er fortsat kun noteret for et enkelt Superligamål i FCK-trøjen. Efter 22 kampe! (Foto: Lars Poulsen).
Selv ikke helt alene med Mads Toppel lykkedes det Steve De Ridder at score mod OB - belgieren er fortsat kun noteret for et enkelt Superligamål i FCK-trøjen. Efter 22 kampe! (Foto: Lars Poulsen).
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

Han gjorde mærkelige ting med bolden i 89 minutter – som han i øvrigt har gjort det i langt de fleste af sine 22 Superliga-optrædener for FCK i indeværende sæson. Prisen for det mest håbløse Steve De Ridder-indslag måtte man dog vente til kampens sidste minut for at overvære.

Belgieren var helt alene igennem med Mads Toppel. Han kunne gøre alt med den. Alt. Lobbe den, udplacere keeperen, forsøge at drible uden om ham, men De Ridder valgte hverken/eller noget som helst og demonstrerede på mest håbløse vis, hvorfor han stadig kun er noteret for et eneste Superliga-mål i sin debut-sæson for københavnerne. Efter omkring 1200 minutter på banen!

Her gør unge Brandur Olsen, hvad Steve De Ridder ikke formåede - at score mod OB:

FCK-karrieren må, skal og bør må være slut for belgieren, der på forunderlig vis i den forgangne sæson lykkedes med at score ti gange for Utrecht i den hollandske Æresdivision. Målinstinktet glemte han tilsyneladende i Nederlandene, og tasken var udelukkende pakket med mærkværdige snurre-rundt-finter, der forvirrer medspillerne mere, end de bringer modspillerne på glatis.

Ståle Solbakken henholder sig til, at Steve De Ridder har tre års yderligere kontrakt med FCK, men at der selvfølgelig er plads til forbedringer i belgierens spil.

Ståle rasende: Revser dommer - og sin egen spiller

– Han mangler sulten efter selv at ville score og vil egentlig hellere være i oplæggerens rolle. Desværre har han heller ikke lavet så mange assists, som vi og han havde håbet på.

– Steve har ellers et godt første touch på bolden, men det går for langsomt og bliver for omstændeligt.

– Vi snakker om en mand på 28 år, så det er vel ikke sådan, at I kan nå at forme en masse på ham som fodboldspiller?

– Det er klart, at med den alder, han har, skal han spille fast fodbold og på den måde, vi gerne vil spille på.

Brandvarm teenager sikrer FCK sølvet

– Spiller han for jer, når næste sæson begynder?

– Pr. i dag er han FCK-spiller, andet har jeg ikke at forholde mig til, siger Ståle Solbakken.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind