Europæisk ekstase: FCK skød Sheriffen

De kriseramte danske mestre rejste sig mod FC Sheriff og er takket være en 2-0-sejr i Parken klar til 1/16-finalen. Her kan de møde hold som Arsenal, AC Milan og Atlético Madrid

Der er visse hold Ståle helst vil undgå at trække. Hør hvilke her. Video: Ritzau

PARKEN (Ekstra Bladet): FC København skød Sheriffen!

To hurtige københavnske kugler sendte den moldoviske mester i graven og FCK videre i Europa. I Superligaen har Ståle Solbakkens mandskab kolossale problemer, men der var ingen tømmermænd at spore, da de danske mestre torsdag aften spillede sig videre i Europa League.

FCK’erne havde medbragt den store pletrenser i Parken og leverede en stærk, disciplineret indsats blot fire dage efter blamagen samme sted mod FC Nordsjælland.

På to nærmest identiske hovedstødsmål af Pieros Sotiriou og Michael Lüftner i starten af 2. halvleg vandt FCK 2-0 over FC Sheriff og er klar til forårets 1/16-finale.

Her kan de møde hold som Arsenal, AC Milan og Atlético Madrid, og selv om det på ingen måde er nok til at redde et katastrofalt efterår, så er det – som anfører William Kvist formulerede det – et lille plaster på såret.

Santander fra start
FCK-spillerne blev i Parken mødt af en tifo bestående af hundredvis af papirer med et meget klart budskab.

Med hvide versaler på sort baggrund viste tilhængerne, hvad de forventede mod Sheriff – og i øvrigt forventer hver gang de er til fodbold i nationalarenaen: SEJR.

Tilhængere krævede intet mindre end en sejr over Sheriff. Foto: Jens Dresling
Tilhængere krævede intet mindre end en sejr over Sheriff. Foto: Jens Dresling

Samme besked stod på det store flag, som de svingede lystigt på B-tribunen, der trods regn, rusk og ringe resultater var godt besat.

Fra lægterne blev der bakket op om det kriseramte mesterhold, og at FCK tog opgaven alvorligt, så man på Solbakkens startopstillingen.

Nordmanden stillede med det absolut stærkeste i forhold til, han havde til rådighed. Det vil sige med Federico Santander fra start for første gang siden Champions League-kvalkampen mod Qarabag i slutningen af august.

Tilskuerne sang hans navn, og efter 47 sekunder var sydamerikaneren tæt på at udløse jubel, men Zvonimir Mikulkic i Sheriff-buret reddede hans hårde, men ikke ret velplacerede hovedstød.

Forsvarede sig godt
De hvidklædte københavnerne havde iført sig arbejdshandskerne, og indledningsvist tiltvang de sig med lige dele fight og fin fodbold overtaget.

FCK havde brug for mål, mens de moldoviske mestre levede meget fint med en nulløsning. Det kunne også ses på deres tilgang.

Det handlede primært om at forsvare sig, og det gjorde de godt. FC Sheriff fik efter en livlig indledning holdt FCK væk fra åbne chancer og kunne gå til pause med det for dem velsmagende 0-0.

FCK kunne ikke nedbryde Sheriff i kampens første 45 minutter. Foto: Jens Dresling
FCK kunne ikke nedbryde Sheriff i kampens første 45 minutter. Foto: Jens Dresling

Det var også pausestillingen i Tjekkiet mellem Zlin og Lokomotiv Moskva, og det tvang FCK længere frem fra 2. halvlegs start.

For hvis det endte målløst i gruppens anden kamp, var københavnerne tvunget til at vinde med to overskydende mål.

Federico Santander fik igen en tidlig chance, men sparkede denne gang forbi, og Benjamin Verbic fik slet ikke placeret sin afslutning yderligt nok, da han kort efter var alene igennem.

Stolpe ud
Men FC København pressede på og fik skabt flere farlige situationer. Hjemmepublikummet brølede med, og man fornemmede, at det trak op til mål.

Det kom efter en serie hjørnespark i 56. minut, da Pieros Sotiriou ved forreste stolpe headede Benjamins Verbics præcise hjørnespark i nettet. Tre minutter senere var der endnu mere glæde på Østerbro.


Igen efter et hjørnespark og igen headet ind ved forreste stolpe. Denne gang var det bare Michael Lüftner, der fik jublen til at bryde løs.

Nu var det pludselig FC København, der havde billetten til 1/16-finalen, og Sheriff gjorde det ikke lettere for sig selv. Med godt tyve minutter igen så Jairo rødt for at gå alt for hårdt til Zeca.

Denis Vavro gav gæsterne en livline, da han 13 minutter før tid begik et klodset straffespark, men Ziguy Badibanga sendte sit forsøg fra ellevemeter-pletten på stolpen.

Det har været meget stolpe ud for FCK i denne sæson, men denne gang var de glade for det. De skulle også være glade for, at indskiftede Vitalie Damascan kort efter headede forbi i helt fri position.

I de sidste minut blev papirerne med SEJR hevet frem igen. Den blev på 2-0, og det var faktisk et mål mere end strengt nødvendigt.

Lokomotiv Moskva slog Zlin 2-0 og snuppede førstepladsen i gruppen, men FC København er takket være sejren med videre og finder mandag ud af, hvem de skal møde til februar.

Se også: FCK-fans fik nok: Se banneret, Ståle ikke ville tale om

Se også: Ståle midt i kæmpe FCK-krise: 'Jeg har ikke en gang tænkt tanken'

Carlos Zeca har skuffet i FCK-trøjen. Han har kun spillet én god kamp: Debuten mod FC Midtjylland. Foto: Jens Dresling. FC København - 4. dec. 2017 - kl. 18:26 FCK-krisen kradser: 61 millioner på indkøb – kun ét har ramt skiven

Ritzau Foto/Screengrab Sport og Spil 40 minutter om FCK: Hvor dybt stikker krisen?

1 af 12 Foto: Jan Sommer
2 af 12 Foto: Jan Sommer
3 af 12 Foto: Jan Sommer
4 af 12 Foto: Jan Sommer
5 af 12 Foto: Jan Sommer
6 af 12 Foto: Jan Sommer
7 af 12 Foto: Jan Sommer
8 af 12 Foto: Jan Sommer
9 af 12 Foto: Jan Sommer
10 af 12 Foto: Jan Sommer
11 af 12 Foto: Jan Sommer
12 af 12 Carlos Zeca skreg jublen helt ud af lungerne, efter billtten til 1/6-finalerne blev sikret. Foto: Jan Sommer
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen