Får FCK'erne til at se rødt: Det er nok min attitude

Tre gange har FCK-spillere tabt hovedet, når de har været i kamp mod FC Nordsjællands Emiliano Marcondes

Han har fået FCK’ere fra flere verdensdele til at se rødt.

Christian Poulsen fra Asnæs gav ham en mavepuster, ghanesiske Daniel Amartey sendte en arm i hovedet på ham, og senest gav paraguayanske Federico Santander Emiliano Marcondes et knæ i baglåret og fik efterfølgende karantæne.

- Jeg ved ikke, hvad det er med FCK og mig. Jeg har også tænkt lidt over, men jeg ved ikke, om Ståle beder dem gå hårdt til mig.

- Men jeg håber da, de synes, jeg irriterende at spille mod. Hvis de mister fokus, når de møder mig og laver dumme ting, så er jeg lykkedes med det, jeg gerne vil, siger den 22-årige FC Nordsjælland-spiller Emiliano Marcondes, der erkender, at hans attitude kan virke som en rød klud på nogle.

- Jeg synes ikke, at jeg er et svin. Jeg løber ikke rundt og sparker folk ned eller siger en hel masse.

- Jeg kan godt stikke lidt til de andre, og det er nok min attitude, de ikke kan li’, siger Marcondes, som på banen ikke undlader at vise, når han bliver ramt:

- Jeg har en stor retfærdighedssans. Hvis jeg føler mig forkert behandlet, vil jeg ofte gøre opmærksom på det. Det handler jo om, at jeg i nuet vil vinde og hjælpe mit hold.

- Men det er ikke sådan, at jeg efter en kamp ikke godt kan se, hvis jeg har været forkert på den og overreageret. I nuet reagerer jeg ofte kraftigt, og jeg skal lære at blive bedre til at styre det.

60685529.jpg
Det er ikke kun modstanderne, der har fundet ud af, at den kreative FCN’er kan være en pestilens på en fodboldbane.

Hans tidligere anfører Nicolai Stokholm fandt ud af, da Marcondes som 17-årig var med for Superliga-holdet for første gang i en testkamp i Helsingborg.

Den dengang 36-årige Stokholm, der kort forinden havde løftet DM-pokalen og var på vej mod landsholdscomeback, skældte Marcondes ud for ikke at kunne kontrollere en aflevering i knæhøjde, den unge knøs svarede igen – og lærte noget om hierarki:

- Jo, den episode står stadig klart. Hjulmand sagde, at jeg lige skulle tænke over, hvem jeg sagde noget til. Også selv om det var rigtigt.

- Og Stokholm gav mig en sviner. ’Du er 17 år og skal fandeme ikke tale sådan til mig. Jeg er anfører her, og du skal bare holde kæft, når jeg siger noget.’

- Dér mærkede jeg hierarkiet, og det var fint nok at lære det på den måde, siger Marcondes, der med egen ord kom op med nogle kanter, der lige skulle slibes til.

Det er sket, og den hårdtarbejdende U21-landsholdsspiller har efter et langt tilløb fået sit store Superliga-gennembrud i denne sæson og scorede senest mod FCK i Farum Park. 

Fredag aften skal han så forsøge at udsætte københavnernes guldfest, og FCK’erne skal forsøge at holde sig i skinnet, når de møder deres nordsjællandske plageånd...

 

***

 

Emiliano Marcondes om FCK-episoderne:

 

Christian Poulsen, 9. november 2014
44692862.jpg
- Det var lige fra start af i den kamp, at de var hårde ved mig, og Christian Poulsen sparker mig også ned, inden han får rødt.

- Før udvisningen skubber han til mig i muren, jeg skubber, og så kommer han bare med et ordentligt albuestød. Det var rigtig dumt lavet af ham, men fint for mig at få én af deres smidt ud.

49232591.jpg
Daniel Amartey, 9. august 2015:

- Jeg presser ham, og han svinger armen tilbage, og jeg bliver ramt en smule. Jeg tænker ‘okay, jeg prøver at presse ham endnu mere, så kan det være, at jeg enten får bolden, eller han laver en dumhed’. 

- Det ender med, at han stoppet helt op og svinger albuen tilbage og rammer mig, så dommeren ikke kan udgå at se det.

60682851.jpg
Federico Santander, 9. april 2017:

- På tv ser man ikke, at jeg dækker ham op, og at vi løber ved siden af hinanden. Lige inden hjørnesparket bliver taget, løber jeg ind i ham. 

- Jeg er lavere end ham, så det er for at få ham lidt ud af balance. Det kunne han ikke li’, og så blev han frustreret – nok også over den dårlige bold, der lige var blevet lagt indover.

Læs Ekstra Bladets store interview med Emiliano Marcondes og få hele hans gribende historie her:
Superliga-profils gribende historie: Mor rejste - og han så hende aldrig igen

TV: Se Santanders svinestreg på Marcondes her:

TV: Se Christian Poulsen hamre en albue i brystet på Marcondes: