Fabelagtige Fischer frelste FCK

Med en flot scoring midt i 2. halvleg sikrede Viktor Fischer FCK en 2-1-sejr over et svækket AaB-hold. Københavnerne er nu kun fire point efter FC Nordsjælland

Viktor Fischer fejrer sit forrygende sejrsmål med Nicolai Boilesen. Foto: Lars Poulsen
Viktor Fischer fejrer sit forrygende sejrsmål med Nicolai Boilesen. Foto: Lars Poulsen

PARKEN (Ekstra Bladet): Viktor Fischer er både guld og bronze værd for FC København.

For står københavnerne med bronzemedaljer og en europæisk plads efter sæsonen, vil det i høj grad være den karismatiske kantspillers fortjeneste.

Da han i vinter ankom til hovedstaden fra tyske Mainz, var FCK hele 13 point efter FC Nordsjælland på tredjepladsen. Nu er afstanden kun fire point.

Landsholdsspilleren har lavet fem mål og stået bag seks yderligere scoringer i dette superligaforår, og det var ham, der fik jublen til at bryde løs i Parken, da FCK med møje og besvær slog AaB 2-1.

Midt i 2. halvleg tog han sagen i egne fødder, snød et par AaB´ere og hamrede bolden i nettet.

Det gav FCK tre tiltrængte point, og efter FCN´s uafgjorte kamp i Horsens er afstanden mellem de to bronzebejlere formindsket til fire point.

Og med tanke på, at FCN nu skal møde Brøndby to gange, mens FCK har dobbeltopgør mod Horsens, kan forspringet hurtigt blive endnu mindre.

Kampen mod et svækket AaB-hold skulle vindes. Nordjyderne kom til Parken uden anfører Rasmus Würtz, topscorer Jannik Pohl og forsvarskrumtap Jorés Okore. Derudover var Edison Flores og Jakob Ahlmann ukampdygtige.

Hos hjemmeholdet startede anfører William Kvist for tredje kamp i træk på bænken.

Zeca og Rasmus Falk er blevet Ståle Solbakkens foretrukne to på den centrale midtbane, og så gav nordmanden for første gang teenageren Jonas Wind chancen fra start.

Det skulle vise sig at være en god idé, for efter 12 minutter sørgede den unge angriber, der er søn af klubbens team manager, Per Wind, for, at FCK kom foran 1-0.

FCK'erne jubler over føringsmålet. Foto: Lars Poulsen
FCK'erne jubler over føringsmålet. Foto: Lars Poulsen

Godt nok blev Jonas Wind ikke noteret for føringsmålet, men det var i høj grad hans fortjeneste.

Ved bagerste stolpe flugtede han mod mål, og en halv meters penge før stregen satte AaB’s Jakob Blåbjerg - hårdt presset af Viktor Fischer - foden på og hjalp afslutningen det sidste stykke på vej.

Jonas Wind kunne have fordoblet føringen nogle minutter senere, da han stod helt fri i AaB-feltet, men hans afslutning blev pillet af Jacob Rinne.

FCK tilspillede sig den første halve timer flere chancer og var altdominerende mod et AaB-hold, der tilbragte det meste af halvlegen på egen halvdel.

Et par gange nåede de dog op i FCK-feltet, og det gav dem en scoring i 33. minut. Stephan Andersen gik fuldstændigt galt i byen på et hjørnespark og slog forbi bolden. Det udnyttede Blåbjerg til tæt under at heade udligningen ind i det tomme mål.

Det gav AaB tro på tingene, og nordjyderne sluttede - modsat FCK - halvlegen glimrende.

FCK gik til angreb fra 2. halvlegs start, og Rasmus Falk var i 54. minut millimeter fra en scoring, da han vendte rundt i feltet og afsluttede.

AaB-keeper Jacob Rinne fik lige nøjagtigt fingrene på. Han fik flot vippet bolden på indersiden af stolpen, og derfra sprang den tilbage i favnen på den svenske målmand.

FCK lagde et tungt tryk på de nordjyske gæster, og midt i 2. halvleg kom de foran efter en flot soloaktion af Viktor Fischer.

Viktor Fischer jubler efter sin scoring. Foto: Lars Poulsen
Viktor Fischer jubler efter sin scoring. Foto: Lars Poulsen

Landsholdsspilleren snød fuldstændigt Kristoffer Pallesen, inden han med et klapperslangehug passerede Rinne.

Viktor Fischer lagde et kvarter før tid flot op til Federico Santander, der dog på skammeligste vis misbrugte fra et par meters afstand.

Sydamerikaneren havde et tomt mål at sigte efter, men formåede på en eller anden måde at ramme forbi.

Det var tæt på at blive kostbart, for i kampens sidste minut ramte indskiftede Yann Rolim underkanten af overliggeren med et fantastisk frispark.

Uheldigvis for nordjyderne sprang bolden ud på den forkerte side af mållinjen, og FCK hentede med nød og næppe en 2-1-sejr og har for alvor fået færten af bronze.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Sådan kommer FC København i Europa

Superligaens nummer tre er som minimum sikret en playoff-kamp på hjemmebane om at komme i Europa League i næste sæson.

Vinder enten Brøndby eller FC Midtjylland pokalturneringen, er nummer tre direkte kvalificeret. I så fald går playoff-kampen om den sidste europæiske plads til nummer fire i mesterskabsspillet.

Døren åbnet for FCK: Taber point i blodigt drama