Færdig i FCK: Jeg kunne have tvunget mig på førsteholdet

Kris Stadsgaard understreger, at han har et godt forhold til FC København, selvom han sluttede sin tid i klubben på U19-holdet

Kris Stadsgaard, da han stadig spillede kampe for FCK. (Foto: Lars Poulsen)
Kris Stadsgaard, da han stadig spillede kampe for FCK. (Foto: Lars Poulsen)

Om under to uger er Kris Stadsgaard helt formelt færdig som FCK-spiller. Den 30. juni udløber hans kontrakt med de danske guldvindere, hvor han sluttede som en del af klubbens U19-hold.

I vinter blev Stadsgaard degraderet til FC Københavns U19-hold, da manager Ståle Solbakken og kompagni ikke regnede med at få brug for ham i Superliga-truppen, og derfor sluttede Stadsgaards FCK-tid på en anderledes måde end forventet, da han for fire år siden kom til klubben fra Malaga.

Kris Stadsgaard bærer dog ikke nag over for FC København.

- Da transfervinduet sidst var åbnet (i januar, red.), blev jeg tilbudt en sum penge for at forlade FCK, men det tilbud var ikke tilfredsstillende for mig. Jeg havde heller ikke undersøgt markedet for mig selv.

- Kort inden vinduets lukning, fik jeg et bedre tilbud, men der var så kort tid at reagere på, og jeg ville ikke stå uden en klub, så en ny arbejdsgiver ville have alle kortene på hånden.

- Derfor ville jeg hellere træne videre for fuld skrue. Jeg ved ikke, om der ikke var plads til mig på førsteholdet, for jeg blev bedt om at træne med U19-holdet, og så gjorde jeg det, siger Kris Stadsgaard til tipsbladet.dk.

Artiklen fortsætter under billedet

Ståle Solbakken beordrede Kris Stadsgaard til at træne med FCK's U19-hold. (Foto: Jonas Olufson)
Ståle Solbakken beordrede Kris Stadsgaard til at træne med FCK's U19-hold. (Foto: Jonas Olufson)

Han har ikke spillet en Superliga-kamp for FC København siden foråret 2014 primært på grund af et langvarigt skadesforløb, der begyndte med en operation i sommeren samme år.

Men han har været kampklar i et langt stykke tid, hvor han altså har holdt formen ved lige hos FCK's U19-trup. Ifølge Kris Stadsgaards kontrakt har FC København haft pligt til at lade forsvarsspilleren træne med Superliga-truppen, men den tidligere landsholdsspiller vil ikke brokke sig.

- Jeg kunne have valgt at blive sur over det og tvinge mig ind på førsteholdet, for jeg kunne forstå på Spillerforeningen, at man har ret til at træne med førsteholdet. Det var der også flere i FCK,der sagde til mig, men hvad ville jeg få ud af det?

- Det kan godt være, at jeg kunne vinde en magtkamp og være med, men ville jeg få noget ud af det? Sådan tænkte jeg ikke, siger Kris Stadsgaard.

Artiklen fortsætter under billedet

Kris Stadsgaard sammen med blandt andet Cesar Santin, Marvin Pourie og Nicolai Jørgensen, da Stadsgaard stadig var en del af FCK's Superliga-trup. (Foto: Jakob Jørgensen)
Kris Stadsgaard sammen med blandt andet Cesar Santin, Marvin Pourie og Nicolai Jørgensen, da Stadsgaard stadig var en del af FCK's Superliga-trup. (Foto: Jakob Jørgensen)

Han understreger, at han forlader FC København med et lyst sind, og at han fortsat har et godt forhold til klubben og dens ledelse.

- Jeg er på god talefod med dem, og jeg har ikke noget imod FCK. Vi snakker fint sammen, så der er ikke noget der. Jeg har ikke noget ondt at sige om FCK. Jeg har bare været pligtopfyldende i forhold til min kontrakt og trænet fuldt ud.

- Selvfølgelig er U19 ikke så højt niveau som Superliga, men det er formen og boldberøringer, det har handlet om. Jeg har bare holdt mig i gang i forhold til en ny klub, og der har også været overraskende meget interesse, selvom jeg ikke har spillet kampe, fastslår Kris Stadsgaard.

Torsdag fortalte Kris Stadsgaard, at han har fået tilbud fra blandt andet Superligaen, som han i øjeblikket overvejer. Han forventer en snarlig afklaring på fremtiden.

FCK's nye angriber, Andrija Pavlovic. (Foto: FCK) FC København FCK lander serbisk bomber

Andrija Pavlovic har haft en suveræn sæson i Cukaricki (Foto: All Over Press) FC København FCK's nye angriber: Serbiens Morata

FCK formentligt uden Nikolaj Jørgensen skal møde oprykkerne Lyngby i 1. runde (Foto: Lars Poulsen) Superligaen Sådan er den nye Superliga blevet til

19 kommentarer
Vis kommentarer