FC København bekræfter køb af profil

Peter Ankersen har indgået en fireårig kontrakt med FCK, hvor han har spillet hele sæsonen på en lejeaftale

FCK har købt Peter Ankersen (th.) fri af sin kontrakt i Red Bull Salzburg (Foto: Lars Poulsen)
FCK har købt Peter Ankersen (th.) fri af sin kontrakt i Red Bull Salzburg (Foto: Lars Poulsen)

Lejesvenden Peter Ankersen skal også efter sommerferien spille for FC København.

Søndag meddeler klubben, at højrebacken er købt fri af Red Bull Salzburg. Han har fået en kontrakt, der gælder frem til sommeren 2020.

FCK's manager, Ståle Solbakken, er særligt glad for den udvikling, som Peter Ankersen har været igennem i forårssæsonen.

- Peter har overbevist os om, at han er den rette backtype for FCK. Hans første halvår var ok, og hans sidste halvår har været rigtigt godt, både offensivt og defensivt.

- På den defensive side har han udvist stor lærevillighed, han er blevet bedre og bedre og har mestret det noget nær til perfektion det seneste halve år, siger Ståle Solbakken.

FCK lurer på Marcus Antonsson (Foto: Zeus) FC København FCK jagter 25-årig svensk målmaskine

Nordmanden har dog forventninger til, at landsholdsbacken kan blive endnu bedre.

- I takt med at defensiven er kommet på plads, har han også kunnet tage større og større del i det offensive spil, og han har været en vigtig faktor for, at vi har udviklet vores spil trin for trin.

- Han skal nu fortsætte sin udvikling og blive endnu mere stabil, ligesom han kan komme endnu mere detaljeret ind i vores spillestil, men vi er meget tilfredse med ham allerede, siger Ståle Solbakken.

Ståle skal finde sig en ny assistent, da Peter Wettergren skal varetage samme rolle for Sveriges landshold. (Foto: Jonas Olufson) FC København Svensk assistent tabt for FC København

Tidligere i karrieren har Peter Ankersen også spillet for Esbjerg, Vejle og Rosenborg. Han blev købt af Salzburg i sommeren 2014, men efter et år i Østrig skiftede han til FCK på en lejeaftale.

Ankersen er udtaget til Åge Hareides landshold, som i begyndelsen af juni spiller to kampe ved Kirin Cup i Japan.

61 kommentarer
Vis kommentarer