FC København kan miste flere stjerner til sommer

Nicolai Jørgensen og Thomas Delaney kan begge være fortid, når FC København indleder den næste sæson

Thomas Delaney og Nicolai Jørgensen kan begge på vej væk. (Foto: Claus Bonnerup)
Thomas Delaney og Nicolai Jørgensen kan begge på vej væk. (Foto: Claus Bonnerup)

Man træder næppe nogle af øvrige FC København-spillere over tæerne ved at udråbe Nicolai Jørgensen og Thomas Delaney som de bedste og vigtigste spillere på holdet i denne sæson.

Men begge kan fortid i klubben efter sommeren. Træner Ståle Solbakken har flere gange sagt, at Jørgensen vil blive solgt denne sommer.

Det samme kan blive tilfældet med anfører Thomas Delaney, der til sommer har et år tilbage af sin kontrakt. Med andre ord er tiden inde til et salg, hvis klubben ikke skal lade ham gå transferfrit ved kontraktudløbet.

Thomas Delaney kan være fortid i FC København til sommer (Foto: Lars Poulsen) Superligaen Sælger FC København Thomas Delaney?

Den præmis er Ståle Solbakken helt indforstået med.

- Sådan er det nye FCK. Det er anderledes end før. Vi skal sælge spillere for at holde butikken kørende. Sådan er præmissen, siger Solbakken.

Som eksempel fremhæver han også, at klubben i vinterens transfervindue solgte en af holdets bærende kræfter Daniel Amartey til Premier League-topholdet Leicester.

- For fem år siden ville vi aldrig have solgt Amartey midt i en guldkamp, hvor vi lå et point foran en rival. Ikke en gang for 200 millioner kroner, siger nordmanden.

Thomas Delaney knalder kuglen i kassen. Foto: Jens Dresling Allan Olsen Efter skydetelt: Den her FCK'er er AGF's værste mareridt!

FCK har tilbudt Thomas Delaney en lukrativ kontraktforlængelse, men op til forårssæsonen gjorde landsholdsspilleren det klart, at han ikke ønsker at forlænge.

24-årige Delaney ønsker snart at prøve sig af i udlandet, og det vil Solbakken have forståelse for efter Delaneys tro tjeneste som FCK'er.

- Thomas er født og opvokset i klubben og har gjort alt, hvad han kunne for klubben i hvert eneste sekund af karrieren. Så det handler om dialog mellem alle parter, og alle skal være tilfredse. Det finder vi ud af sammen, siger træneren.

Delaney indledte målfesten, da FCK søndag tog endnu et skridt mod mesterskabet med sejren på 5-3 over FC Midtjylland.

Det var tredje gang inden for en måned, at han kom på scoringstavlen, hvis man medregner pokalturneringen.

FC København sprudlede mod FC Midtjylland (Foto: Lars Poulsen) Superligaen Årets målfest i Parken: Otte mål i topkampen

11 kommentarer
Vis kommentarer