FCK åbner pengekassen - slår Superliga-rekord

Victor Nelsson står til at blive den dyreste spiller, der er handlet mellem to Superliga-klubber. FC København er klar til at betale tæt på 27 mio. kr. for FC Nordsjælland-forsvareren

Victor Nelsson skal fremover heade bolde væk i Parken. I FCK er FCN-forsvareren udset til at afløse Denis Vavro. Foto: Jens Dresling
Victor Nelsson skal fremover heade bolde væk i Parken. I FCK er FCN-forsvareren udset til at afløse Denis Vavro. Foto: Jens Dresling

Victor Nelsson bliver den dyreste spiller, der er handlet mellem to Superliga-klubber.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger betaler FC København tæt på 27 mio. kr. for den 20-årige forsvarskaptajn fra FC Nordsjælland, der skal erstatte Denis Vavro hos mestrene.

Den slovakiske landsholdsspiller har forladt FCK’s træningslejr i Østrig og var torsdag eftermiddag til lægetjek hos Lazio i Rom.

Københavnerne får ca. 75-80 mio. kr. for den stærke stopper, og omkring en tredjedel af det beløb bliver altså nu sendt videre til Farum.

Manager Ståle Solbakken havde håbet at kunne beholde Vavro en sæson mere, men han har handlet hurtigt, da det store bud fra Lazio landede på hans bord.

For nordmanden har det vigtige været, at han straks får en erstatning, der fra første dag er i stand til at lukke det hul, som Vavro har efterladt sig.

- Det er dumt at kigge langt væk, hvis du kan kigge tæt på, sagde FCK-bossen i forbindelse med købet af AGF’s Jens Stage tidligere på ugen, og denne gang behøvede han kun at kigge til Farum.

Victor Nelsson har udviklet sig eksplosivt i FC Nordsjælland og var i sidste sæson samlingspunktet på det unge mandskab.

På trods af sin unge alder har Nelsson nået at suge meget erfaring til sig. Han har spillet 90 Superliga-kampe og optrådt 20 gange for det danske U21-landshold.

Victor Nelsson var en del af det U21-landshold, der tidligere på sommeren spillede EM. Foto: Lars Poulsen
Victor Nelsson var en del af det U21-landshold, der tidligere på sommeren spillede EM. Foto: Lars Poulsen

Han var et sikkert kort på Niels Frederiksens EM-hold, og forventningen til Nelsson i FC København vil være, at han hurtigt etablerer sig som en profil.

Den blonde forsvarer har ikke brug for nogen lang indkøringsperiode, og det har været helt centralt for Ståle Solbakken.

FC København har en klar ambition om at komme i Champions Leagues gruppespil, som holdet starter kvalifikationen til i slutningen af juli.  

Næste punkt på Solbakkens to do-liste er at finde en venstre back.

Nicolai Boilesen er ude i mindst et halvt år med en korsbåndskade, og det efterlader nordmanden med kun den svenske reserve Pierre Bengtsson.

Derfor virker det sandsynligt, at nogle af de resterende Vavro-millioner skal bruges på at løse det problem.

De største handler mellem Superliga-klubber

Victor Nelsson - 27 mio. kr. (FC Nordsjælland-FC København i 2019)

Jonas Borring - 21 mio. kr. (OB-FC Midtjylland i 2008)

Jens Stage - 18 mio. kr. (AGF-FC København i 2019)

Ulrik Laursen - 18 mio. kr. (OB-FC København i 2008)

Morten Nordstrand - 15 mio. kr. (FC Nordsjælland til FC København i 2007)

Se også: FCK-stjerne til lægetjek i storklub

Se også: Scorer 4 mio: Superliga-åbenbaring rykker til udlandet

Se også: Superliga-bomber vil væk: - En spændende klub

Ståle Solbakken har været på rov i Superligaen. Tre spillere har han hentet hos konkurrenter - senest Jens Stage i AGF. Foto: Olivia Loftlund Sport og Spil Derfor går Ståle på rov hos konkurrenterne

I Dynamo Dresden stiftede den tidligere Brøndby-forsvarer Dario Dumic (th.) bekendtskab med nogle særdeles fanatiske fans. Foto: Dennis Hetzschold/imago/Ritzau Scanpix Sport og Spil Tidligere Brøndby-spillers møde med vilde fans: - De kom ud af ingenting

87 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere