FCK afværgede katastrofen: Klar til Europa

Ståle Solbakkens mandskab slog til i playoffkampen mod et skadesplaget AGF-hold. 4-1 vandt københavnerne, der dermed er klar til Europa League-kvalifikationen

PARKEN (Ekstra Bladet): FC København afværgede på sæsonens sidste dag katastrofen.

2017/18 vil altid være en sæson, der får en placering i den københavnske glemmebog, men nu bliver den i det mindste ikke husket som den sæson, hvor FCK ikke engang kom i Europa…

I fredagens playoffkamp om en plads i Europa League slog de fortjent AGF 4-1 og spiller dermed europæisk efter sommerferien.

Det betyder meget for de nu tidligere mestre – både sportsligt og økonomisk – og lettelsen var til at spore i Parken efter opgøret mod århusianerne.

I en hæsblæsende indledning bragte Federico Santander hurtigt Superligaens nummer fire foran, Jens Stage udlignede med et offsidemål, inden Erik Johansson midt i 1. halvleg igen sendte københavnerne på sejrskurs.

Kort efter pausen gjorde Peter Ankersen det til 3-1 efter en svipser i AGF-defensiven, og et kvarter før tid lukkede Viktor Fischer forestilling med sin 4-1-scoring.

FCK-manager Ståle Solbakken kunne til playoffopgøret stille i tæt på stærkeste opstilling, mens David Nielsen havde noget større kvaler.

AGF-træneren måtte undvære forsvarskrumtap Pierre Kanstrup, kreatør Tobias Sana og Martin Pusic i front.

Heller ikke Mustafa Amini eller Mustapha Bundu var til rådighed, så oddsene var i den grad mod gæsterne fra det århusianske.

FC København har budgetteret med deltagelse i Europa Leagues gruppespil, så det var muligheden for at få fingre i 75 mio. kr. – og en masse stolthed – der var på spil for dem i nationalarenaen fredag aften.

AGF lagde sig på ingen måde ned på forhånd, og efter kun to minutter indkasserede Kasper Junker et gult kort for et hårdt frispark på Zeca.

På det tidspunkt havde Federico Santander allerede været en tur i græsset. På rå fight kunne AGF matche FCK, men spillemæssigt havde de det noget sværere.

Københavnerne greb straks taktstokken, og i 10. minut kom de foran efter et godt opspil i venstre side.

Rasmus Falk spillede Pieros Sotiriou fri, cyprioten bragede bolden på overliggeren, men Federico Santander var hurtigst over returen, og med en flot afslutning sendte sydamerikaneren bolden op i nettaget.

Stor jubel i FCK-enden, men den forstummede hurtigt. For to minutter senere var der balance i regnskabet.

Casper Højer Nielsen slog en giftige frisparksbold ind i feltet, og her prikkede AGF-anfører Jens Stage udligningen ind bag Stephan Andersen.

Artiklen forsætter under billedet.

doc70aq2pb1now146r4z91u.jpg 

Sotiriou og Santander var helt tydeligt ikke tilfredse med deres egen målmand, der valgte at blive på stregen.

Og FCK-tilhængerne var tydeligvis ikke tilfredse med dommer Michael Tykgaard og hans team, da de genså målet på storskærmene.

Kaptajn Stage var offside, men flaget blev ned, og AGF var på omgangshøjde.

Nicolai Boilesen headede forbi kort efter, og Robert Skov fik en endnu større hovedstødschance knap halvvejs i halvlegen.

Han havde et næsten tomt mål at sende bolden ind i, men fra få meters afstand lykkedes det ham at ramme Jovanovic.

Det var trængselstider for AGF, og Jesper Juelsgaard måtte kaste sig for at blokere, da Viktor Fischer kort efter var igennem.

Det kunne ikke blive ved med at gå godt, og det gjorde det heller ikke.

I 23. minut kom FCK fortjent på 2-1, da Erik Johansson stod umarkeret i forbindelse med et hjørnespark.

Den svenske forsvarer viste Skov, hvordan det skal gøres, og headede bolden ind bag en chanceløs Jovanovic i AGF-målet.

Artiklen fortsætter under billedet.

doc70aq2nwxfx1g80z5lj0.jpg 

Efter den hæsblæsende indledning på kampen blev det mere roligt i den sidste del af 1. halvleg.

FCK dominerede fortsat, men AGF var ikke uden muligheder.

Efter en halv time hamrede Kasper Junker bolden snert forbi efter en fin stikning i dybden, og lige før pausen fik Erik Johansson nærmest på selve mållinjen sparket Bror Blumes forsøg væk.

Københavnerne kunne gå til pause med en spinkel 2-1-føring, men den udbyggede Peter Ankersen hurtigt.

Dino Mikanovic kastede på egen halvdel et indkast lige hen i fødderne på Rasmus Falk, og det gav en gratis mulighed til Ankersen, der sikkert passerede Jovanovic.

Det blev tilsyneladende for meget for nogle AGF-fans – i hvert fald opstod der tumult på gæsternes afsnit. Orangeklædte sikkerhedsvagter måtte i aktion, og flere AGF-tilhængere blev ført væk.

De gik ikke glip af det noget den sidste halve time. Gæsterne havde ikke mere at komme med, og derfor var det reelt kun et spørgsmål om, hvor stor FCK-sejren skulle blive.

Pieros Sotiriou var i 67. minut tæt på efter et hjørnespark, men angriberens hovedstød prellede af på overliggeren.

Et kvarter før tid var Viktor Fischer iskold alene med Jovanovic. Kantspilleren lavede tunnel på den serbiske keeper, der ikke fik meget hjælp i Parken.

De 16.379 tilskuere fik ikke flere mål, men de får til gengæld også europæisk fodbold i Parken efter sommerferien.

Og det er det eneste, der har betydet noget for FC København i dette forår.

FCK skæbnekamp

Skæbnekamp for FCK: 75 mio. kr. på spil i Parken

Her er Superligaens 25 bedste spillere

1 af 7 
2 af 7 
3 af 7 
4 af 7 
5 af 7 
6 af 7 
7 af 7 
184 kommentarer
Vis kommentarer