FCK-anfører vil videre 'inden for en overskuelig fremtid'

Thomas Delaney vil ikke sætte nogen deadline for et skifte til udlandet, men ambitionen har han. Først vil han dog i hvert fald vinde et mesterskab mere med FCK

FCK's unge anfører vil gerne videre. Det bekræfter han selv over for Tipsbladet. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
FCK's unge anfører vil gerne videre. Det bekræfter han selv over for Tipsbladet. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Efterårets midtbanekollega Daniel Amartey er netop blevet solgt til Leicester.

Rasmus Falk er hentet fra OB med effekt fra sommer for på forkant at lukke et eventuelt hul efter Nicolai Jørgensen, som manager Ståle Solbakken flere gange har sagt vil blive solgt til sommer, hvis det rigtige tilbud kommer.

Men hvad med FCK-anfører Thomas Delaney?

Hvordan ser den 24-årige midtbanemand på den fremtid, der vil blive et tema til sommer, når han kun har et år tilbage af den aktuelle kontrakt? Tidligere har han sagt, at han først ville videre, når han var blevet fast mand for FCK.

- Ja, det er i hvert fald et 'tjek', siger Delaney til Tipsbladet og slår et flueben i luften.

- Men jeg har også tænkt, at jeg gerne vil have et mesterskab med. Det er svært at planlægge et klubskifte, men jeg kunne godt forestille mig, at det kunne ske inden for en overskuelig fremtid, uden at jeg vil sætte en deadline på.

- Det er i hvert fald noget, som jeg gerne vil, men jeg har jo også en værdi for FCK, så jeg kommer nok ikke til at gå gratis, og det er heller ikke mit ønske, siger manden, der har været en del af klubben, siden han blev meldt ind i KB som tre-årig.

Daniel Amartey vinker nu farvel til FCK. Foto: Jens Dresling Allan Olsen - 18. jan. 2016 - kl. 15:49 Efter Amartey-skifte: Supersalg viser, hvor langt Brøndby er efter

Nu har han halvandet år tilbage af sin kontrakt, så bliver den forlænget, eller kommer han videre inden?

- Det kommer an på, hvordan det ser ud. I forhold til den plan, der er lagt, og i forhold til min alder føler jeg mig klar i en overskuelig fremtid. Men det skal ikke være for alt i verden. Det skal det ikke. For jeg er glad her, og det skal være en god deal for alle, siger Thomas Delaney om et emne, der ikke står øverst på hans liste.

Det gør foråret, det gør det fortsat fremadrettede spil, det gør målene, og det gør selvfølgelig mesterskabet.

Men hvordan har midtbanefighteren fået lagt en boldspillende dimension på sit spil, hvad er forskellen på at spille sammen med Daniel Amartey og William Kvist, hvem er den hårdeste modstander i midtbaneslagene, og hvordan kan det være, at han trods 34 advarsler og seks karantænedage i Superligaen stadig har sit første røde kort som senior til gode?

Thomas Delaney håber, han kan være med til at hente mesterskabet hjem til FCK - men så skal han også videre. (Foto: Claus Bonnerup)
Thomas Delaney håber, han kan være med til at hente mesterskabet hjem til FCK - men så skal han også videre. (Foto: Claus Bonnerup)
 

Læs mere: Tipsbladet er på gaden igen, blandt andet med et stort interview med FCK-anfører Thomas Delaney. Køb Ekstra Bladet fredag.

Vil du læse Tipsbladet direkte på din pc, tablet og mobil kan du købe det digitalt her.

Du kan også vælge at få det leveret i postkassen hver fredag fra kun 71 kroner per måned.

Læs mere og bestil på ekstrabladet.dk/abonnement

I fredagens Tipsbladet kan du også læse om:

  • Ekspert: Det grå guld kan sagtens spille professionel fodbold
  • EM
  • Ugens transfers
  • Dengang Liverpool handlede for en milliard kroner på to timer
  • Og hvorfor Christian Eriksen havde godt af Luis Suárez' skifte til Liverpool
  • En Stille Fodboldsnak med Thomas Hwan, der spiller Alf i DR-serien Bedrag.
  • Oxford United
  • De bedste spiltips til de kommende dage
  • Ugens resultater
13 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere