FCK-ballade: Holdkammerater dasker til hinanden

Det ser ikke ud til, at Federico Santander har glemt, at Benjamin Verbic stjal et straffesparksmål fra ham mod FC Nordsjælland

I hvert fald var det ikke venskabelige dask, som de tildelte hinanden, da Benjamin Verbic forsøgte at berolige den overtændte medspiller.

Det var en forseelse, som dommer Michael Tykgaard ikke blandede sig i, men politibetjenten Michael Tykgaard var anderledes resolut, da hjemmeholdets Bjarke Halfdan Jacobsen stemplede før nævnte Benjamin Verbic til et rødt kort.

Med en mand mindre forduftede  Vendsyssels drøm om at nå pokalfinalen.

Og drømmen blev endeligt slukket få minutter senere, da Kasper Kusk scorede til 2-0 til gæsterne.

BANG! Jan Gregus hamrer bolden i kassen!

Dermed er suveræne FCK er finaleklar.

Det blev ikke så nemt som forventet, da Vendsyssel bed godt fra sig og solgte sig dyrt, så FCK måtte i 2. halvleg skrue bissen på, og både Jan Gregus og Peter Ankersen indkasserede advarsler.

Da hjemmeholdet havde vænnet sig til et fyldt stadion i Hjørring og kastet forsigtigheden væk, blev det en rigtig pokalkamp, hvor der blev gået til stålet.

Vendsyssel spillerne var måske opildnet af tanken om en fed bonus i tilfældet af en sejr..

I hvert fald var lokkemaden til hjemmeholdets spillere ifølge taktiktavlen i presserummet 10.000 kr pr. spiller for at komme i finalen i Parken.

Inden Jan Gregus’ drøn af et langskud til 1-0, som Jesper Christiansen fik slået på stolpen, så skuddet endte med at havne i nettet, havde Vendsyssels brasilanske angriuber, Tiago haft en friløber, som endte i ingenting.

Rødt kort! Vendsyssel-spiller sendes fra bane efter grim stempling

Manager Ståle Solbakken var ikke tilfreds med, hvad han så, og han skældte højlydt Youssef Toutouh ud for senere at rive ham ud som første mand i starten af 2. halvleg.

Inden da var den samme Youssef Toutouh tæt på lykkes med en dribletur, og lige inden der blev fløjtet til pause, reddede Vendsyssels anfører Chris Sørensen et hovedstød fra Andreas Cornelius.

Starten på de sidste 45 minutter lignede meget starten på kampen, og Tiago fik faktisk en mulighed for at gøre skaden fra 1.  halvleg god igen, men på ny var sigtet ikke ordentligt indstillet og skuddet røg forbi.

Efter en større slagudvesliing midt på banen med advarsler og rødt kort lukkede Kasper Kusks mål kampen, der blev overværet af 5281 tilskuere.

Selv om FCK allerede søndag kan lade sig hylde som danske mestre for 12. gang, har dansk fodbolds flagskib ikke de samme traditioner med pokalfodbold.

Stensikker Kasper Kusk sender FCK på 2-0

Det er  ’kun’ blevet til 6 titler indtil videre, og tre gange er det blevet til ’the double’.

På trods af denne statistik valgte Ståle Solbakken at bruge nogle af de normale bænkvarmere fra første fløjt, og Stephan Andersen, Kasper Kusk, Nicolai Boilesen og målskytten Jan Gregus fik masser af spilletid.

Hjemmeholdet solgte sig dyrt, men det kunne undre, at profiler som Christian Overby og Thomas Dalgaard sent kom i spil.

Da træner Erik Rasmussen skulle udskifte gik der kuk i 2 x Moses, så det var i første omgang den ’forkerte’ Moses Opondo, som 4. dommer annoncerede i stedet for den rigtige Christian Moses.

Sådan er der så meget.