FCK bedst i 2015: Her er Ståles guldnøgler

Københavnerne har hentet 70 point i år, og der er flere ting, der peger på, at klubben henter mesterskabet i denne sæson

FCK har været bedst i kalenderåret, de fører Superligaen og er på vej mod et nyt mesterskab. Ekstra Bladet bringer fire grunde til, at Ståle har succes (Foto: Lars Poulsen)
FCK har været bedst i kalenderåret, de fører Superligaen og er på vej mod et nyt mesterskab. Ekstra Bladet bringer fire grunde til, at Ståle har succes (Foto: Lars Poulsen)

Mathias 'Zanka' Jørgensen dansede måldans i Parken søndag aften. Om et halvt år er der mesterskabsdans i nationalarenaen.

Det er i hvert fald svært at se, hvem der skal stoppe FC København, der slutter som efterårsmestre og har været det klart bedste Superligahold i 2015.

Pointhøsten lyder efter 4-1-sejren over OB på 70 point i de 33 kampe i år. De forsvarende mestre FC Midtjylland har 'blot' hentet 62, og FCK's pointsnit på den rigtige side af to pr. kamp er normalt nok til at køre et mesterskab hjem.

- Vi har været gode i stor del denne sæson, og jeg tror kun, at vi kommer til blive endnu bedre. Det er jeg sikker på, sagde den dansende to-målsskytte Mathias 'Zanka' Jørgensen, der ikke tøver med at kalde sit mandskab for mesterskabsfavorit:

- Det har jeg hele tiden syntes. Og vi bliver bedre og bedre.

Kenn Hansen dømte sin sidste Superliga-kamp søndag aften, da FCK besejrede OB 4-1. (Foto: Anthon Unger) Superligaen Tårer i Parken: Dommer 'stjal' bolden i farvelkamp

FCK-manager Ståle Solbakken har også helt tiden haft sit eget hold som bedste guldbud i Superligaen.

- Jeg har altid sagt, at vi bliver mestre. Det bliver os - eller AGF, sagde nordmanden og afslørede med den lille tillægsbemærkning, at humøret var højt i hovedstaden efter en af sæsonens bedste præstationer.

- Vi scorer ganske mange mål til trods for, at ingen scorer mange mål. Vores topscorer (Kasper Kusk, red.) har lavet fem.

- Vi har været stabile længe, og jeg synes, at der er grobund for, at vi henter flere end 67 point, sagde Ståle Solbakken med henvisning til sidste sæsons total.

Det gjorde FC Midtjylland bedre, og netop midtjyderne har den seriøse del af Ståle Solbakken stadig som største konkurrent:

- Der er to hold, som har truppen og startelveren til mesterskabet. Det er er FCK og Midtjylland. Og så er der et par outsidere i Brøndby og AaB.

Nordmanden glæder sig naturligvis over sit holds Superliga-år, hvor FC København gradvist er blevet bedre og bedre og derfor har hentet mange point igennem lang tid.

Daniel Agger ser en stærk afslutning på efteråret som startskud til et flot forår for Brøndby. (Foto: Lars Poulsen) Brøndby Daniel Agger tror på godt Brøndby-forår

Spørgsmålet før denne sæson var den offensive del af spillet, og her har især Kasper Kusk bidraget med mål og assist og givet FCK mere offensiv power. Men trods en storsejr i årets sidste kamp er der stadig et stort forbedringspotentiale.

- Der mangler stadig noget. Benjamin (Verbic, red.) har været meget inde og ude af holdet, Federico (Santander, red.) har klaret tilpasningen okay, men der mangler stadig lidt der.

- Nicolai (Jørgensen, red.) har haft en okay halvsæson, men heller ikke mere, siger Ståle Solbakken, der heller ikke har set tilbagevendte Andreas Cornelius på sit topniveau, selv om han har scoret afgørende mål i løbet af efteråret.

- Vi mangler lige ham, der scorer ti mål i løbet en halvsæson, men jeg glæder mig over, at vi nu har et hold, der kan vinde alle kampe.

- Det er et hold, der kan producere chancer og har et spændende udviklingspotentiale. Jeg synes, at vi er ganske godt på vej, siger Ståle Solbakken, der ikke danser, men kan se frem til en af de lufture, man som træner aldrig bliver træt af...

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

38 kommentarer
Vis kommentarer