Annonce:
Annonce:

FCK bekræfter: Her er Cornelius' nye klub

Andreas Cornelius skifter til sommer til Serie A-klubben Atalanta, der har betalt omkring 33,5 mio. kr. for angriberen

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

Som ventet har den danske landsholdsangriber Andreas Cornelius sat sin underskrift på en aftale med italienske Atalanta.

Det bekræfter FC København tirsdag på sin hjemmeside. Cornelius og Atalanta har skrevet en kontrakt, der gælder fra sommerpausen.

- Vi er tilfredse med, at vi igen har lavet et stort salg til en af de største ligaer i Europa. Andreas har leveret en stor indsats for klubben og fortjener at få en ny chance i en stor liga.

- Det er en del af vores strategi at have spillere, der med FCK som base bliver attraktive for de største ligaer, og det er den her handel et godt eksempel på, siger direktør i FC København, Anders Hørsholt.

Det er snart to uger siden, at forbindelsen mellem Atlanta og Cornelius første gang blev kendt.

Annonce:

Manager Ståle Solbakken gav den store angriber fri til at besøge klubben fra Bergamo, og siden har han - ifølge Ekstra Bladets oplysninger - været yderligere én gang i det norditalienske.

Andreas Cornelius fortalte for to uger siden til Ekstra Bladet, at en timing for et salg nu ville være den rigtige for både klub og spiller, og Ståle Solbakken er tydeligvis enig:

- Vi glæder os alle både på hans og klubbens vegne over, at det her er gået i orden. Det var Corners tur nu, og han har arbejdet hårdt for at få en chance mere. Det får han nu og det er meget velfortjent.

Atalanta bekræfter Cornelius tweet

Andreas Cornelius har tidligere været i Cardiff, men opholdet i Premier League blev kort og ulykkeligt for den tidligere Superliga-topscorer. Han vendte hurtigt hjem til FCK, hvor formdyk og en alvorlig skade gav ham problemer i den første tid.

Men i denne sæson har 'Corner' været tilbage for fuld kraft og spillet en fremragende sæson. Både i Superligaen og internationalt.

Med 18 mål er han klubbens topscorer, og Solbakken har været meget tilfreds med sin frontmand.

Annonce:

- Han har kæmpet sig stærkt tilbage fra en stor skade og været et forbillede i truppen med sin arbejdsiver. Vi kan altid regne med stenhårdt arbejde fra Corner, uanset om vi træner eller spiller Champions League-kamp.

- Det er jeg ikke et sekund i tvivl om, at han også vil gøre i resten af sin tid her, siger Solbakken, der allerede har fundet manden, der skal erstatte Cornelius i næste sæson.

I sidste uge hentede FCK den cypriotiske landsholdsangriber Pieros Sotiriou i APOEL og står dermed godt rustet på angrebsfroten.

I forvejen har de Federico Santander og serbiske Andrija Pavlovic, der i weekenden scorede et lynhattrick mod Lyngby.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger betaler Atalanta i omegnen af 4,5 mio. euro - ca. 33,5 mio. kr. - for den 24-årige angriber.

Andreas Cornelius

Cornelius fakta

FCK’s masterplan: Derfor skal han sælges til sommer

TV: Få eksperternes dom over Cornelius nye klub - sådan er deres spillestil!

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: