FCK-bingo: Amartey blandt Superligaens dyreste

FCK-kraftværket Daniel Amartey bliver den tredjedyreste spiller solgt fra Superligaen - se de ti dyreste gennem tiderne herunder

Daniel Amartey var ikke med i dagens træning hos FC København. Det skete formentlig for at sikre, at hans overgang til Leicester ikke kom i fare (Foto: Lars Poulsen)
Daniel Amartey var ikke med i dagens træning hos FC København. Det skete formentlig for at sikre, at hans overgang til Leicester ikke kom i fare (Foto: Lars Poulsen)

Blandt FCK-fans kan der spores en anelse frustration over det forestående salg af Daniel Amartey.

Et kæmpestort sportsligt tab, men samtidig et salg af en størrelse, som løverne ikke kan sige nej til.

Daniel Amartey-salget giver FC København en isoleret gevinst på næsten 40 mio. kr. på handlen.

Se også: FCK snyder Brøndby for afrikansk guldklump

Ghaneseren blev for halvandet år siden købt for 15 mio. kr. Samtidig fik Djurgården en videresalgsklausul, der betyder, at de nu får yderligere fem mio. kr. i forbindelse med skiftet til Leicester.

Det er imidlertid oplagt, hvorfor FC København ikke kan sige nej til de mange millioner fra Premier League-sensationen. Salget af Daniel Amartey er nemlig det tredjestørste fra en Superliga-klub nogen sinde. Kun Daniel Aggers salg til Liverpool og Andreas Cornelius' skifte til Cardiff udløste flere penge til en Superliga-klub.

Se også: FCK med mundkurv: Amartey ikke med til fredagstræning

Herunder kan du se de ti dyreste salg fra Superligaen gennem tiderne. Priserne er opgjort på salgstidspunktet, hvilket naturligvis forvrider sammenligningen, da fodboldspillere er steget i pris over årene, fordi tv-indtægter og andet er steget voldsomt.

FC Nordsjælland - 13. jan. 2016 - kl. 19:54 FCN's jackpot: Så dyr var Bruninho

Engelske forskere, der har kigget på prisudviklingen på transfers i Premier League, opgør således, at klubskifter for 20 år siden kun kostede 20-25 procent af, hvad de koster i dag. Stan Collymores skifte fra Nottingham Forest til Liverpool i 1995 bliver på det såkaldte 'Transfer Price Index' i dag opgjort til 410 mio. kr. i nutidskroner - han kostede 90 mio. kr. i 1995.

Se også: FCK-profil tæt på mega-transfer

Helt så firkantet kan tingene ikke overføres til Danmark, da antallet af klubskifter er så lille, at det er svært at give et fornuftigt billede på prisudviklingen.

Interaktivt element

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen