FCK-boss: Brøndby uden format

Anders Hørsholt mener ikke, at der er et sikkerhedsproblem på de danske stadioner - problemet er ifølge ham opførslen fra Brøndby-fans, og det er Brøndbys ansvar at få sat en stopper for den destruktive adfærd

- Hvis ikke Brøndby selv kan sørge for sikkerheden under de rammer, der gælder for alle andre, så kan deres fans for vores skyld ganske enkelt blive væk, siger FCK-boss Anders Hørsholt, der er alt andet end imponeret af rivalens seneste udmelding (Foto: Jens Dresling)
- Hvis ikke Brøndby selv kan sørge for sikkerheden under de rammer, der gælder for alle andre, så kan deres fans for vores skyld ganske enkelt blive væk, siger FCK-boss Anders Hørsholt, der er alt andet end imponeret af rivalens seneste udmelding (Foto: Jens Dresling)

Det er så som så med påskefreden i dansk fodbold.

Brøndby detonerede Skærtorsdag en lille bombe, da klubben i en nyhed på sin hjemmeside fortalte, at den havde skrevet til en håndfuld Superliga-klubber og bedt dem om at forbedre forholdene på deres udebaneafsnit.

Brøndby har i denne sæson fået 12 indberetninger, fordi deres fans ikke har opført sig ordentligt.

Klubben har både fået bøder og advarsler for bl.a. romerlys og lighterkast og er i overhængende fare for at få en pointstraf, hvis der kommer flere sager i de sidste 11 kampe.

Se også: Galt eller genialt? Her er Brøndbys krav til konkurrenterne

Det er formentlig i det lys, at Brøndbys pludselige krav til de andre klubber skal ses, men det er ikke ligefrem blevet modtaget med klapsalver rundt om i landet.

Sønderjyske har suspenderet billetsalget til de to holds opgør i Haderslev, og direktør Klaus Rasmussen er rystet over kravene, i FC Vestsjælland mener man, at Brøndby skyder over målet, og FC Nordsjælland-direktør Ole Palmå siger til Ekstra Bladet, at det er et udtryk for desperation og afviser at lade sig diktere.

Nu melder FC København sig så i koret, og direktør Anders Hørsholt har mildest talt svært ved at forstå, hvad Brøndby har gang i.

- Det er ganske enkelt uden format, når Brøndbys ledelse nu prøver at fralægge sig et ansvar, der åbenlyst er deres.

- Oven i det forsøger de - tilsyneladende i panik over udsigten til mere drastiske sanktioner - at påføre deres kolleger i Alka Superligaen øgede omkostninger for deres egne utilstrækkeligheder, skriver Anders Hørsholt i en mail til Ekstra Bladet.

Se også: FC Midtjylland går Brøndbys krav i møde

FC København havde i starten af marts besøg af Brøndby, og selv om de i Parken havde rustet sig til mødet med ærkerivalens tilhængere, så endte det med ballade.

- Der var et massivt opbud af vagter fra Brøndby med i Telia Parken. Vi havde grundig visitering, ligesom vi havde et net oppe af præcist den type, Brøndby nu kræver, at andre stadioner i Alka Superligaen skal købe ind.

- Det net blev revet ned af Brøndbys tilhængere - måske fordi det ikke var grønt, som klubben nu ønsker - hvorefter de igen smed alt fra lightere til metalrør efter spillere, vagter, bolddrenge, fotografer, og hvem der ellers var i nærheden, skriver Anders Hørsholt og fortsætter:

- Problemet er ikke sikkerheden på de danske stadioner, men opførslen fra Brøndbys fans. Ansvaret for at få sat en stopper for deres adfærd ligger hos Brøndby og ledelsen derude.

- Om det så er, fordi de ikke vil eller ikke tør tage det opgør, ved vi ikke, men det er bydende nødvendigt, at det meget snart sker.

Se også: Trods sølv: FCK afviser vilde indkøb

Det vakte vrede, da Brøndby sidste år gik enegang i forbindelse med forhandling af en ny tv-aftale, og i Parken mener man, at klubben fra Vestegnen nu begår samme fejltagelse og handler uden om de øvrige klubber i Superligaen i sikkerhedsspørgsmålet.

- Klubberne har i fællesskab arbejdet længe og intenst på at finde de rigtige løsninger for sikkerheden omkring fodboldkampe i samarbejde med Justitsministeriet og Rigspolitiet, men det fællesskab føler Brøndby sig åbenbart hævet over med de her pludselige krav om særregler for dem og deres fans.

- Det mener vi, er en helt forkert måde at gribe det an på, skriver FCK-direktør Anders Hørsholt, der har et meget klart budskab til sine kolleger på Vestegnen:

- Hvis ikke Brøndby selv kan sørge for sikkerheden under de rammer, der gælder for alle andre, så kan deres fans for vores skyld ganske enkelt blive væk.

Brøndby og FC København mødes 2. påskedag på Brøndby Stadion.

Se Brøndby-fans sende kasteskyts mod FCK-keeper Stephan Andersen, da 'New Firm' blev spillet i begyndelsen af marts:

Brøndbys otte krav i forhold til sikkerheden under udekampe
 • Opsætning af finmasket net omkring udebaneafsnittet, således at nettet effektivt sikrer mod, at der ikke kan kastes genstande fra udebaneafsnittet og ind på banen eller på andre tilskuerafsnit. Nettet skal være finmasket med masker, der ikke er større end 5 x 5 cm., og det skal ikke umiddelbart kunne rives ned. Det foretrækkes i farven grøn, da det er mindst generende for udsynet. Vores sikkerhedschef vil gerne assistere med råd og vejledning til opsætningen af nettet, ligesom vores sikkerhedschef endeligt vil skulle godkende opsætningen af sikkerhedsnettet syv dage før den pågældende kamp.
   
 • Antallet af personer i udebaneafsnittet skal kunne reduceres efter samråd med Brøndby IF's sikkerhedschef, og Brøndby IF skal have medindflydelse på distribution af billetter i udebaneafsnittet.
   
 • I udebaneafsnittet til kampen mod Brøndby IF skal der som minimum gælde stadionregler som i vedlagte eksemplar.
   
 • Hjemmeholdet afsætter et passende antal kontrollører til udebaneafsnittet, der i samarbejde med Brøndby IF's spottere agerer hensigtsmæssigt og får fat i de personer, der overtræder stadionreglementet, ligesom kontrollørerne foretager en effektiv visitering af tilskuerne i udebaneafsnittet.
   
 • Hjemmeholdets kontrollører sikrer inden afviklingen af kampen, at udebaneafsnittet er effektivt gennemsøgt for ulovlige effekter som f.eks. pyroteknik.
   
 • Hjemmeholdet sikrer efterfølgende, at der føres sager mod alle de personer, som pågribes for overtrædelse af stadionreglementet i udebaneafsnittet, og at Brøndby IF's sikkerhedschef opdateres om forløbet af disse sager. Hjemmeholdet er efter samråd med Brøndby IF forpligtet til at føre sagerne til minimum Byretten.
   
 • Adgangsforholdene er tilstrækkelige for at kunne imødekomme det pres fra de mange gæstefans. Det sikrer både kontrollørerne en mulighed for grundig visitation, men giver også fansene en god velkomst og skaber en god atmosfære fra starten.
   
 • Hvis afsnittet er tæt på baglinjen/sidelinjen, skal der tages ekstra forholdsregler, så fansene kan medbringe positive faneffekter, uden at det får indflydelse på kampens afvikling.
242 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere