FCK brød rædselsstime: Men Brøndby stadig på guldkurs

Brøndby fik en drømmestart i Parken, da Wilczek igen var på pletten. Kort før pausen fik FCK dog udlignet og fik forhindret det femte derbynederlag på stribe

PARKEN (Ekstra Bladet): FC København fik stoppet Brøndbys sejrsstime, men klubben fra Vestegnen har fortsat kurs mod guldet.

Efter fire derbysejre på stribe måtte de blågule denne gang nøjes med 1-1 i Parken, men det ene point mod ærkerivalen kan vise sig at blive guld værd, når Superliga-regnskabet gøres endeligt op.

Hvis FC Midtjylland slår FC Nordsjælland mandag aften, vil Brøndby have et forspring på tre point til guldkonkurrenten fra det midtjyske og en markant bedre målscore inden sæsonens tre sidste runder.

I nationalarenaen fik Brøndby en drømmestart, da Wilczek – hvem ellers – slog til efter mindre to minutters spil. FCK fik dog fortjent udlignet ved Pieros Sotiriou kort før pausen efter en 1. halvleg, som de dominerede.

2. halvleg var mere jævnbyrdig, begge hold ramte stolpen, men det blev ikke til flere mål for de knap 30.000 tilskuere, der brugte en skøn majdag i Parken.

Røgen fra tifoerne havde ikke engang lagt sig, da tilskuerne så Kamil Wilczek komme ud af tågen efter halvandet minut og bringe Brøndby foran.

FCK’erne tog sig en ordentlig blunder og lod polakken stå helt fri, og sådan en chance skal man ikke give Wilczek (eller nogen anden angriber for den sags skyld!).

Den brandvarme Brøndby-angriber satte foden på Hany Mukhtars tværaflevering og gjorde det let til 1-0 til gæsterne fra Vestegnen.

Se lyn-kassen her:

Robert Skov testede i 13. minut Frederik Rønnow med FCK’s første gode afslutning, inden Mukhtar et par minutter senere fik en gylden mulighed for at fordoble føringen.

Michael Lüftner begik frispark på Wilczek lige uden for feltet, men Hany Mukhtar sendte sit forsøg lige forbi.

FCK var tæt på en udligning knap halvvejs, da Viktor Fischer smed en giftig bold på tværs i feltet, men Brøndby slap med skrækken - og et hjørnespark.

Hjemmeholdet dominerede efter chokstarten opgøret, men det var ikke sådan, at de vadede i store chancer.

De havde et stort spilovertag, og det blev til skud fra distancen, hjørnespark og flere indlæg, men Frederik Rønnow blev ikke tvunget til at lave mirakler.

doc700wjj023g61fxzspdf6.jpg
Landsholdsreserven var på sin plads, da Viktor Fischer efter et godt gennemspillet angreb fik afsluttet i 26. minut og kom også godt ud af sit mål, da Pieros Sotiriou kort efter var på jagt efter en lang fremlægning.

Brøndby var meget sjældne gæster i FCK’s felt, men det så ud til, at de skulle køre en pauseføring hjem.

FCK havde svært ved for alvor at nedbryde det gule bolværk, men et par minutter i pausetid lykkedes det.

Nicolai Boilesen slog efter et godt angreb en perfekt bold til bagerste stolpe, hvor Pieros Sotiriou kom højere end Anthony Jung og pandede bolden ind bag en sprællende Frederik Rønnow.

Det kunne der ikke indvendes noget imod. Brøndby var bedst de første fem-ti minutter, men derfra stod der FCK på 1. halvleg.  

De forsvarende mestre var tæt på en drømmestart i 2. halvlegs første minut, da Peter Ankersen brød igennem på højrekanten.

Hans afslutning havde passeret Frederik Rønnow, men stolpen reddede den kommende Frankfurt-målmand og resten af Brøndby-holdet.

Stolpen var med FCK bare et par minutter senere.

doc700w3jd6l351mtza56ek.jpg
Efter et hjørnespark fik Teemu Pukki afsluttet med ryggen til mål, men finnens akrobatiske forsøg tog stolpen og sprang i spil igen.

Alexander Zorninger havde brugt pausen til at erstatte Kasper Fisker med Lasse Vigen Christensen.

Det virkede som en rigtig god idé, og Brøndby kom ud til de sidste 45 minutter med en helt anden energi

Michael Lüftner var tæt på at blive ufrivilligt helt på Vestegnen, da han satte foden på Jungs indlæg. Stephan Andersen var dog vågen og fik vippet holdkammeratens kiksede clearing over mål.

2. halvleg blev jævnbyrdig, og spillet bølgede frem og tilbage. Store chancer var der dog ikke så mange af i forårsvarmen, hvor spillerne ofte måtte ud på sidelinjen for at tanke op.

Robert Skov driblede sig med tyve minutter flot igennem Brøndby-forsvaret, men fik ikke afsluttet i tide, og Rønnow kunne glide ud og nuppe bolden.

I den anden ende fik Wilczek en gigantisk mulighed kort efter. Johan Larsson slog et hårdt, præcist indlæg til bagerste stolpe, hvor polakken stod fri.

På forunderlig vis sendte han dog bolden lige hen i hænderne på Stephan Andersen i stedet for ind det tomme mål.

Angrebsmakker Teemu Pukki var tæt på seks minutter før tid efter et godt oplæg af indskiftede Kevin Mensah, men Stephan Andersen klarede med en fodparade.

Det var kampens sidste rigtig store mulighed, selv om Brøndby i de sidste minutter et par gange bankede på i FCK-feltet.

Det sluttede med en pointdeling i Parken, og det vil ingen af de to hold hverken juble eller græde over.

Brøndby har nu et forspring til FC Midtjylland på seks point, men FCK på tredjepladsen er tre point foran FC Nordsjælland.

Netop FCM og FCN mødes mandag i Herning i en kamp, som begge hold er pisket til at vinde.

Drama ved derby: Her bliver kvinde anholdt

Brøndby giver ikke op: Klar til skæbnemøde med Pukki

Wilczeks vilde forvandling: Træningskamp ændrede alt

Nye afsløringer i skandale-sag: Afhørt til tårer

1 af 22 
2 af 22 
3 af 22 
4 af 22 
5 af 22 
6 af 22 
7 af 22 
8 af 22 
9 af 22 
10 af 22 
11 af 22 
12 af 22 
13 af 22 
14 af 22 
15 af 22 
16 af 22 
17 af 22 
18 af 22 
19 af 22 
20 af 22 
21 af 22 
22 af 22 
82 kommentarer
Vis kommentarer