FCK-direktør efter dom: Tror på tilskuere mod Brøndby

De danske mestre har anket Disciplinærinstansens dom efter tilskuerballaden på Brøndby Stadion. Direktør Anders Hørsholt tror, at sagen kommer til at køre så længe, at der vil være tilskuere i Parken til derbyet mod ærkerivalen i november

FCK skal spille uden tilskuer - se studiedebatten.

FCK-direktør Anders Hørsholt håber på et november-derby mod Brøndby for fulde tribuner i Parken.

De danske mestre blev – som følge af balladen på Brøndby Stadion tidligere på måneden - godt nok dømt til at skulle spille hjemmekampene mod henholdsvis FC Midtjylland i september og Brøndby i november uden tilskuere.

Men FC København har anket dommen fra Disciplinærinstansen og håber at kunne byde publikum inden for til de to omtalte kampe.  

- Vi anker, og vi må antage, at det får opsættende virkning. Så mon ikke at der kommer folk til FCM-kampen alligevel og formentlig også til Brøndby-kampen.

- For den kommer til at løbe i lang tid den her sag, og hvis ikke anken får opsættende virkning, bliver der først for alvor ballade. De kan ikke dømme og udmåle straf, før den endelig dom er afsagt, siger FCK-direktøren til Ekstra Bladet.

FC København har efter de voldsomme scener i forbindelse med derbyet på Vestegnen straffet flere end 100 'FCK-fans', der på den ene eller anden måde var involveret i balladen.

Derfor er FCK også skuffet over den straf, som Disciplinærinstansen har tildelt klubben. I hovedstaden mener man, at det er de forkerte, der nu bliver straffet.

Rammer de forkerte
- Vi havde selvfølgelig forventet at få en straf. Alt andet havde været håbløst – specielt med udgangspunkt i at vi har et objektivt udebaneansvar.

- Men det, de gør fra Disciplinærinstansens side nu, er at lave en kollektiv straf, som rammer alle de mennesker, der godt kan lide at gå til fodbold.

- Du rammer fans af FCK, af Brøndby, af FCM. Du rammer sponsorer, tv-seere, rettighedshavere. Alle dem, der intet har haft med balladen at gøre. Det er hovedløst i min optik, siger Anders Hørsholt, der mener, at FC København har gjort alt, hvad der kunne forventes af klubben i den her sag:

- Vi gør om nogen en kæmpe indsats for sikre de folk, der kommer ind på vores tribuneafsnit, er godkendt til at komme ind og ikke har karantæner.

- De, der kommer ind på stadion i vores afsnit, har alle gennemgået vores awaykort-system. Der er en masse ballade inde på stadion, men vi har fået identificeret ballademagerne, og de har fået deres straf.

FCK-direktøren mener, at straffen rammer de forkerte. Foto: Jens Dresling
FCK-direktøren mener, at straffen rammer de forkerte. Foto: Jens Dresling
 

FCK-direktøren kalder i interviewet med Ekstra Bladet flere gange dommen fra Disciplinærinstansen for nonsens. Som han siger, så straffer man ikke de mennesker, der allerede har fået karantæne af FCK.

- De var jo ikke kommet ind alligevel! Man straffer alle andre, og det giver ingen mening. Vi er ramt af at have en Disciplinærinstans, der ikke aner, hvad den har at gøre med i de her sammenhænge, hvor den laver kollektive straffe.

- Nå må de snart tænke sig om i det udvalg og få de her ting til at fungere på en ordentlig måde. Hvis det tjente et formål, havde det været legitimt. Det gør det bare ikke, siger Anders Hørsholt, der mener, at fodboldbranchen er underlagt nogle regler, der er fuldstændig ulig alle brancher:

- Vi skal som klub påtage os ansvaret for, at der går nogen ind og laver ballade. Uden vi i øvrigt har kontrol over, hvem de er, og hvad deres motiv er for at være der.

- Hvis nogen laver ballade til en Metallica-koncert, er det så sådan, at de skal spille tre koncerter uden publikum? Det giver jo ingen mening.

- Fra dag et har vi gjort alt, hvad vi kunne, og vi vil gøre alt fremover, men den her straf ..., siger Anders Hørsholt og ryster på hovedet.

Igen.

Ud over to kampe uden tilskuere skal FCK betale en bøde på 150.000 kroner.

Fantasiløs dom: Alle er tabere

Så vanvittigt var voldsorgiet i Brøndby: Uhyggelige detaljer afsløret

BIF-dom i spil: Derfor får FCK ikke medhold i ankesagen