FCK-duo er uovervindelige

- Vi må påtage os favoritrollen, når vi spiller i Parken, mener Mathias Zanka Jørgensen forud for mødet med de belgiske mestre, Club Brugge

Foto: Jonas Olufson
Foto: Jonas Olufson

Når Peter Ankersen og Thomas Delaney midt under søndagens restitutionstræning ruller rundt på græsset og ’leger’ til FCK-træningen, er det et udtryk for den løsslupne stemning, der for tiden hersker på Jens Jessensvej på Frederiksberg.

Solen skinnede om kap med de brede smil hos spillerne efter 2-0 triumfen over AGF, den 37. kamp i træk i Parken i Superligaen uden nederlag.

Men det var også den 18. kamp i træk uden at tabe. Ståle Solbakkens tropper er blevet de uovervindelige.

- Vi er meget bevidste om, at vi kommer til at tabe på et tidspunkt. Men i øjeblikket er stemningen fantastisk og vi har en utrolig tro på tingene. Specielt når vi spiller på hjemmebane i Parken, siger Mathias Zanka Jørgensen.

Det er en imponerende statistik han kan fremvise sammen med makkeren, svenske Erik Johansson.

De to har endnu ikke prøvet at tabe en kamp i FCK-trøjen, når de har været på banen samtidig. Det er foreløbig sket 28 gange.

- Det er måske lidt bemærkelsesværdigt, erkender Mathias Zanka Jørgensen og giver en forklaring på, hvorfor statistikken er så fornem:

- Erik og jeg supplerer hinanden rigtig godt. Vi vil rigtig gerne spille bolden op ad banen, forklarer forsvarsspilleren, der ikke har problemer med det tætte og sammenpressede program. Opgøret mod Brugge er den fjerde kamp på ti dage.

Vi er favoritter
Til trods for, at FCK er seedet i nederste lag, er Mathias Zanka Jørgensen ikke bleg for, at FCK har noget at leve op til mod Brugge tirsdag aften.

- Vi spiller på hjemmebane og må påtage os favoritrollen i den kamp, påpeger han og afviser, at 0-4 blamagen mod Brugge for under to år siden bliver et tema for FCK-spillerne.

- Det er et helt anderledes FCK-hold vi har i dag. Det er ikke en kamp, vi på nogen som helst måder tænker på, når vi skal lade op til kampen tirsdag.

Club Brugge er kommet til Danmark sprængfyldt med selvtillid efter to sejre i træk og to gange tre scoringer i de seneste to kampe.

De belgiske mestre er i sandhed ved at finde melodien efter en skæv sæsonstart, hvor specielt den offensive kreatør Jose Izquierdo har fundet melodien efter to scoringer i fredagens 3-0 sejr over Mouscron.

Imponerende rekord: Parken er FCKs fæstning

Her gør Cornelius det igen for FCK

FCK's vigtige akse: De er ingrediensen i succesen

Seneste nyt

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.