FCK-fanklub viser maske-mænd frem: - Det er selvfølgelig problematisk

Der var igen uroligheder ved derbyet mellem Brøndby og FCK i weekenden, hvor mere end 70 betjente blev udsat for vold efter kampen. Formand for FC Københavns Fan Club mener dog, at det er ganske roligt at tage til fodbold

Se de vanvittige scener efter derbyet i søndags. Video: Kenneth Meyer
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

Er du en utilfreds Brøndby-borger, der mærkede noget til urolighederne, så hører vi meget gerne fra dig. Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Intensiteten var på sit højeste, da Brøndby og FCK bragede sammen i søndags på Brøndby Stadion. Efter kampen gik det dog helt galt. Urolighederne eskalerede, og politibetjente blev sårede.

Formand for F.C. Københavns Fan Club Lars Thor mener, at der er svært at få et New Firm-opgør til at forløbe helt uden ballade.

- Jeg er bange for, at vi altid vil komme til at opleve et eller andet. Vi kan ikke opleve en 100 procent gnidningsfri afvikling, så længe der eksempelvis er sådan en intensitet omkring det, og nogle vil bruge fodbolden som en ventil for hverdagens frustrationer, siger Lars Thor til Ekstra Bladet.

Fan-formanden mener dog, at medierne og politikerne er med til at give indtryk af, at det er utrygt at gå til en fodboldkamp.

- Jeg mener også, at hvis man tænker sig om, er det ikke meget farligere at tage til fodbold end at gå ned ad Strøget på J-dag. Det bliver bare italesat som det værste nogensinde af politikere og medierne.

- Fodboldfans har nærmest færre vilkår og rettigheder end rockere har ud fra lovpakker, som der er blevet indført de sidste par år, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Mange politimænd blev udsat for vold efter derbyet. Foto: Kenneth Meyer
Mange politimænd blev udsat for vold efter derbyet. Foto: Kenneth Meyer
 

Problematisk med billeder
Efter derbyet på Brøndby Stadion er der på FC Københavns fanklubs hjemmeside lagt en række voldsomme billeder ud fra kampen, hvor man ser maskerede fans med romerlys. Her ser det alt andet end fredeligt ud. Du kan se dem her.

- Er det ikke problematisk og et forkert signal at sende at tage sådanne billeder, når du siger, at det er stille og roligt at gå til fodbold?

- Jeg mener, at man skal skille romerlys og angreb på politiet fra hinanden, og her synes jeg ofte, diskussionen drejer af sporet.

- Dernæst er det faktisk en diskussion, som vi har taget internt i fanklubben angående disse billeder, og vi er i gang med at snakke om det. Det er selvfølgelig problematisk, men vi viser også et billede af, hvordan det ser ud, når der er fodbold.

- Vi kan jo ikke lyve om virkeligheden. Vi er i gang med at finde ud af, om billeder af maskerede fans skal fortsætte med at komme op på hjemmesiden, men romerlys, har vi taget en beslutning om, er ikke sidestillet med vold og uroligheder.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer
 

Svært at gøre noget ved
Lars Thor slår dog fast, at han tager de seneste uroligheder alvorligt, selvom det kan være vanskeligt at løse, og at det primært er en opgave for politiet.

Han er af den opfattelse, at balladen er flyttet udenfor stadion, hvor det tidligere foregik midt under kampene.

- Jeg mener ikke, at kollektive straffe er vejen frem. Vi skal fortsætte dialogen med klubberne og politiet og være bedre til at snakke om tingene med hinanden.

- Det er dog svært at gøre noget ved, når det foregår udenfor, siger Thor.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Brøndby Support, men det har tirsdag aften ikke været muligt.

Efter angreb på betjente: 'Vi har billeder af voldsmænd'

Ny fodboldballade: 26 anholdt efter topopgør

Brøndby-borgmester efter vold: - Det var nærmest bomber

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind