FCK-fans indtager Malmø: Anholdelser og skræmte heste

Det vrimler med svenske betjente i Malmøs gader, hvor FCK-fansene varmer op til aftenens brag med voldsomme mængder fyrværkeri

Vanvittige scener i Malmø, hvor FCK-fansene varmer op til aftenens brag. Video: Kenneth Meyer

MALMØ (Ekstra Bladet): Klokken 21 går det for alvor løs, når Malmö FF og FC København brager sammen i Europa League.

Men allerede flere timer før kampstart har de danske fans indtaget byen, og de tiltrækker i den grad opmærksomhed fra det svenske politi, der har valgt at mandsopdække FCK-fansene op til kampen.

FCK er en ekstremt upopulær klub i Malmø, efter at de svenske fans fik en meget hård medfart i 2005. Det kan du læse mere om her: Ordensmagten betegnede det som en forholdsvis fredelig aften i Parken dengang i 2005, men ikke alle tilskuere havde den oplevelse. Foto: Jan Sommer Sport og Spil 14 år efter Don Ø's brøler: Ondt blod på tribunen

Ekstra Bladets udsendte i Malmø fortæller, at situationen er meget anspændt, efter at FCK-tilhængerne valgte at gå en anden vej til stadion end forventet.

- I Lorensborgsgatan kommer FCK'erne forbi en bar med mange Malmø-fans. Her bliver stemningen meget spændt, og de to grupper kaster en masse kanonslag efter hinanden. Jeg hører i hvert fald 30, og politihestene bliver skræmte, fortæller Ekstra Bladets mand i  Malmøs gader.

De svenske politiheste er ikke glade for kanonslagene. Foto: EB
De svenske politiheste er ikke glade for kanonslagene. Foto: EB
 

Indtil videre er det dog lykkedes lederne i FCK-gruppen at holde gemytterne tilpas meget i ro til, at der ikke er opstået egentlige slagsmål, men atmosfæren er meget fortættet, og minder om de mest indædte opgør mod Brøndby, fortæller han.

En god time før kampstart er marchen ankommet til stadion, hvor folk skal visiteres og tjekkes, inden de lukkes ind. Det har givet en kæmpe kø, og Ekstra Bladet har kort før klokken 20 været ude ved den godt bemandede afspærring så tæt, som man kan komme.

Der går rygter om, at FCK-fans har planlagt at storme stadion og tvinge sig ind ad en hvilken som helst port i nærheden, og der hersker en vis nervøsitet. Enkelte er blevet ført ud af svenske betjente til videre tjek.

Men lige nu og her er der ro i lejren, mens tilskuerne enkeltvis bliver sendt ind på stadion.

Den sidste del af marchen foregik i relativ ro og orden, efter situationen var temmelig tilspidset, da FCK-marchen gik uden for ruten og passerede et værtshus, der var tæt befolket af Malmö-fans.

Klokken 20.15 er FCK-fansene ved at være igennem slusen for at komme ind på stadion. Ekstra Bladet har lige tjekket og set i hvert fald fem blive anholdt og ført væk, og nu tyder noget på, at der alligevel er uvelkomne gæster blandt dem, der har passeret gaten. Det vil sige, at politiet inde på stadion skal finde de ubudne gæster og får dem ført ud igen.

Se FCK-fansene indtage Malmø i videoen over artiklen

Malmö FF har hårdt brug for en sejr, efter de tabte deres første opgør ude mod Dynamo Kiev. Omvendt skal københavnerne forsøge at fastholde førstepladsen i gruppen. FCK vandt nemlig 1-0 hjemme i Parken over Lugano fra Schweiz.

Opdateres ...

Ude godt, hjemme bedst. For FCK har ude dog mest bare været skidt på det seneste. Foto: Anders Kjærbye Betting Hjemmebanen gør forskellen for Malmö FF

Nicklas Bendtner giver den gas under onsdagens aftentræning i Malmø. Foto: Andreas Hillergren/TT/Ritzau Scanpix Europa League Optimistisk Bendtner: Jeg kan starte inde

Anders Christiansen (i midten) er sikker på, at der bliver knald på tribunerne torsdag, når FCK gæster Malmö. Foto:  Andreas Hillergren, Ritzau Scanpix. Europa League Advarer FCK: I bliver blæst ud

1 af 10 Foto: EB
2 af 10 Foto: EB
3 af 10 Foto: EB
4 af 10 Foto: EB
5 af 10 Foto: EB
6 af 10 Foto: EB
7 af 10 Foto: EB
8 af 10 Foto: EB
9 af 10 Foto: EB
10 af 10 Foto: EB
251 kommentarer
Vis kommentarer