FCK følte sig snydt: Højspænding og dramatik i Parken

FCK følte sig snydt for to straffespark i opgøret mod Brøndby, der dog fortjente point i nulløsningen i Parken

PARKEN (Ekstra Bladet): Efter ni sejre i træk sluttede sejrsstimen for FC København, der kun fik ét point via 0-0 i forårs-premieren mod Brøndby.

Med pointdelingen er Brøndby således fortsat uden sejr i Parken i Superligaen de seneste 18 kampe i træk. De blå-gule har ikke vundet i Parken siden september 2004.

I et chancefattigt og meget jævnbyrdigt opgør var uafgjort en rimelig udgang på opgøret i Parken, hvor 26.686 tilskuere skabte en fin kulisse. Det blev dog uden det store ping-pong mellem de to fangrupper. Brøndby havde blot solgt 75 billetter og ikke alle, der havde købt billet, var mødt frem for at støtte deres hold i Parken. Derfor var FCKs fans totalt dominerende på tribunerne.

Det blev som så ofte før et intenst, dramatisk opgør med mange nærkampe og højspændte situationer på grønsværen. Det udløste også syv advarsler – fire til FCK og tre til gæsterne i et opgør, hvor ingen af holdene formåede at styre begivenhederne i længere perioder af kampen.

Peter Ankersen var tæt på at blive matchvinder mod slutningen, da han kom fri i højre side af straffesparksfeltet, men hans afslutning ramte slet ikke målet.

Hany Mukhtar leverede en stærk indsats på Brøndbys offensive midtbane, hvor han fandt hullerne mellem hjemmeholdets to kæder. Hos hjemmeholdet kom William Kvist i vejen for meget på den centrale midtbane. Men også nyerhvervelsen Uros Matic leverede en fornuftig indsats.

Med nulløsningen som resultat er det foreløbig kun AaB og FC Midtjylland, der har formået at score i denne sæson i Parken mod FCK.

60482654.jpg 

0-7 i hjørnespark
Brøndby i den sædvanlige aggressive opstilling startede bedst. På evig jagt efter bolden med den velkendte overfaldsfodbold virkede gæsterne opsatte på at overraske hjemmeholdet i startfasen af kampen.

Frederik Holst, der overraskende var med fra start på bekostning af lejesvenden Zsolt Kalmár, headede fra distancen. Men det voldte ikke Robin Olsen de store problemer. Siden skød Christian Nørgaard forbi fra kanten af feltet i en situation, hvor Kamil Wilczek var tæt på at række bolden af. Men også Lebogang Phiri havde en fin afslutning, som Robin Olsen dog tog sig sikkert af.

Men som så ofte før kæmpede FCK sig ind i opgøret og kom til flere muligheder. Federico Santander afsluttede fladt, som Frederik Rønnow klarede i to forsøg. Siden flugtede Peter Ankersen.

Brøndby vandt i øvrigt hjørnesparks statistikken 7-0 efter de første 45 minutter. Men gæsterne fik forbavsende lidt ud af de mange hjørnespark.

60482059.jpg 

To kontroversielle episoder
Første halvleg bar præg af to særdeles kontroversielle episoder, hvor FCK i begge tilfælde følte sig snydt for straffespark.

Først blev Santander fældet i feltet af Hjörtur Hermannsson, men kampens dommer, Jakob Kehlet, vinkede afvisende og mente islændingen ramte bolden før manden.

Kort efter var Hjörtur Hermannsson på ny i hovedrollen. Han havde fat i Andreas Cornelius trøje i feltet, så FCK-angriberen faldt til jorden. På ny vinkede Jakob Kehlet afvisende, men i den situation var heldige med at slippe med skrækken.

Straffe til Cornelius?

Flot FCK-tifo:

Delaney må holde pause: Sådan er hans situation

AaB bekræfter monsterhandel: Det er en fantastisk historie

Zanka: Kan godt se, hvorfor folk kalder mig arrogant

519 kommentarer
Vis kommentarer