FCK har Brøndby-planen klar: Her er de sårbare

Ståle Solbakken og William Kvist roser rivalerne fra Brøndby - men FCK-manageren og -anføreren har også fundet rivalernes svagheder

Brøndby er det eneste hold, som FC København ikke har slået i Alka Superligaen i denne sæson.

Hvis der skal laves om på den statistik, når de to hold mødes mandag eftermiddag i Brøndby, bliver det afgørende for FCK, at holdet formår at spille uden om det høje og aggressive pres, som Brøndby har praktiseret i denne sæson.

Lykkes det, giver det store muligheder for at straffe de blågule, siger FCK-manager Ståle Solbakken.

- Hvis man klarer at slippe bolden hurtigt på de rigtige steder, så får Brøndby problemer. Hvis vi ikke klarer det, så får vi problemer.

- De har en spillemåde, som er nem at læse, men svær at forsvare sig imod, hvis man ikke tænker hurtigt nok, siger Solbakken.

Samme vurdering kommer fra William Kvist.

- De spiller en god form for moderne powerfodbold, og hvis man ikke står imod, så kan man godt blive lidt kyst af dem. Deres overfaldstaktik giver også noget energi til ens eget hold, fordi man hele tiden skal agere.

- De er meget opmærksomme på, at deres aftaler skal være meget på plads. Når vi kan lave noget uventet eller får deres mønstre til at bryde defensivt, så er de sårbare.

- Vi har set i nogle af deres kampe, at der kan opstå stor plads, hvor der bliver skabt en del chancer mod dem, siger William Kvist.

De to klubber spillede i efteråret 1-1 på Brøndby Stadion, mens de i forårspremieren spillede 0-0 i Telia Parken.

Dermed har FCK haft godt styr på den spillestil, som ellers har sikret et gennemsnit på mere end to Brøndby-mål per superligakamp.

- De spiller på en måde, som giver åbne og livlige kampe, men vi er så gode, at de ikke kan holde deres pres over en hel kamp, siger William Kvist.

FCK er otte kampe fra at kunne gå ubesejret igennem hele superligasæsonen, men den potentielle milepæl har intet fokus, siger Ståle Solbakken.

- Det betyder egentlig ikke noget for os som sådan, at vi er ubesejrede, men det gør som regel mandagene lidt bedre, siger nordmanden.

Søndagens kamp på Brøndby Stadion begynder klokken 16.

FCK tæt på bomber: Klubben har givet ham fri

FCK-profil: Brøndby hører til i toppen

Boilesens gensyn med Brøndby: 25.000 kan ikke hyle mig ud