FCK har travlt: Ny angriber skal på plads onsdag

FC København har kun indtil midnat onsdag til at få registreret en ny angriber til de to Europa League-kampe mod Riga FC. Første kamp spilles i Parken torsdag

Hvor stort et slag er det for FCK, at Jonas Wind og Dame N' Doye kan være ude resten af året? Gisle Thorsen analyserer, og giver sit bud på, hvem der skal steppe op i deres fravær. Producer: Lasse Brøndal

Ståle Solbakken må mod Riga FC efter alt at dømme sætte sin lid til en angrebsduo, der til sammen blot har scoret et mål i denne sæson.

Både Dame N’Doye og senest Jonas Wind er løbet ind i alvorlige skader og er begge i værste fald ud resten af året.

De danske mestre er tæt på at hente Michael Santos i spanske Málaga, men de danske mestre har travlt, hvis han skal have lyndebut i torsdagens Europa League-opgør mod lettiske Riga FC eller være med i Letland i næste uge.

Fristen for at registrere spillere til Europa Leagues playoff-runde var fredag, men FCK vil alligevel kunne bruge 26-årige Santos, hvis de får papirerne i orden senest midnat onsdag.

Klubberne må i kvalifikationskampene nemlig registrere op til to nye spillere efter den oprindelige deadline.

Det skal ske senest dagen før den første kamp i kvalifikationsrunden, og det nationale fodboldforbund skal bekræfte, at spilleren er spilleberettiget.

Tiden arbejder imod FCK, og det ville være yderst overraskende, hvis man kastede en helt ny og uprøvet spiller i kamp i en af sæsonens mest afgørende opgør.

Derfor ligner det Pieros Sotiriou og Viktor Fischer i front i de to Riga-kampe, der afgør FCK’s europæiske skæbne.

Cyprioten har scoret en gang mod The New Saints fra Wales i Champions League-kvalifikationen, mens Viktor Fischer fortsat ikke er kommet på måltavlen efter sommerferien.

Udover N’Doye og Wind må Solbakken se bort fra den ligeledes langtidsskadede Nicolai Boilensen, mens Andreas Bjelland heller ikke bliver klar til kampene mod Riga.

Den rutinerede forsvarer er tilbage på træningsbanen, men Ståle Solbakken forventer ikke med at se ham i kamp før landsholdspausen i starten af september.

Hvem er Michael Santos? Hør mere om angriberen her. Producer: Lasse Brøndal

Nyt skadeschok i FCK: Wind ude resten af året

Havde været til lægetjek: FCK snyder spansk klub

Koster kassen: Sådan stopper de Superligaens største brokrøve