FCK-helt vil trække United: Jeg spiser Zlatan

FC København spillede sig torsdag aften videre i Europa League med en samlet 2-1-sejr over bulgarske Ludogorets. Midtbaneprofilen Youssef Toutouh håber nu at FCK kommer til at møde Manchester United og Zlatan Ibrahimovic i 1/8-finalerne

Zlatan Ibrahimovic og Manchester United er som FCK klar til 1/8-finalen i Europa League. (Foto: AP)
Zlatan Ibrahimovic og Manchester United er som FCK klar til 1/8-finalen i Europa League. (Foto: AP)

PARKEN (Ekstra Bladet): Efter torsdagens remis i returkampen mod Ludogorets i Parken kunne samtlige FC København-spillere velfortjent række armene i vejret og juble ud mod deres tilhængere.

Mandskabet havde nemlig lige sikret sig videre avancement i en af de store europæiske turneringer. Og for første gang nogensinde efter julepausen.

Ståle Solbakkens drenge er således i 1/8-finalen i Europa League, hvor i alt 16 klubber er tilbage i turneringen. En svær lodtrækning venter. Københavnerne kan bl.a. trække storhold som Manchester United, Lyon, Roma, Beşiktaş JK for bare at nævne er par stykker…

FCK’s defensiv stod igen stærkt i Parken, som i denne sæson har vist sig at være noget nær et uindtageligt fort. Til gengæld skal offensiven hos løverne lige have finjusteret sigtekornet, hvis forhåbningerne om europæisk avancement skal få lov til at leve videre.

Youssef Toutouh scorede målet til 2-1 i det første opgør mod Ludogorets i Sofia og leverede også en godkendt præstation i torsdagens opgør. Efter Toutouh blev rykket ind på FCK's centrale midtbane i 2. halvleg, kom der bedre styr på organisationen og det offensive spil.

Den 24-årige dansk-marokkanske kantspiller var da også vældig tilfreds med den samlede sejr over Ludogorets efter kampen:

- Jeg må være ærlig og sige, at jeg faktisk ikke kendte dem til at starte med. Men på video så de ud til at være både hurtige og teknisk dygtige. Ludogorets er et stærkt hold, som har spillet godt mod tophold som PSG og Arsenal. Så jeg synes godt, vi kan være stolte over, vi gik videre, sagde Youssef Toutouh.

'Jeg spiste folk derinde'
FCK-spilleren var heller ikke bleg for at rose sin egen præstation over for pressen. For i torsdagens opgør fik han nemlig endelig lov til at spille et par minutter inde på den ønskede, centrale midtbane:

- Jeg spiste folk derinde. Jeg har tidligere sagt i interviews, at hvis jeg fik chancen derinde centralt, så ville jeg vise Ståle (Solbakken, red.) at jeg kan spise dem allesammen derinde. Og jeg følte, at jeg spiste dem her til aften. Jeg håber da også, at det bliver til flere kampe på midten, sagde han.

Og Youssef Toutouh ser da også frem mod næste opgave i Europa med en vis selvtillid. For selvom fredagens lodtrækning byder på nogle heftige udfordrere, ja så har FCK-spilleren en bestemt ønskemodstander af de helt store i tankerne:

- Jeg håber, at vi trækker Manchester United. Jeg er nemlig stor fan af Zlatan Ibrahimovic. Men ham skal jeg nok også spise, lød det kækt fra Toutouh.

- Ej. Zlatan bliver selvfølgelig en stor mundfuld, hvis vi altså trækker United. Jeg tror bare, at vi skal satse på et hold, hvor vi kan være mere sikre på videre deltagelse. Men personligt håber jeg stadig på United. Jeg vil virkelig gerne spille mod Zlatan. Jeg ved jo aldrig, om jeg vil få chancen for at møde ham igen i min karriere. Han er 35 nu, så man ved jo ikke, hvor længe han bliver ved.

Gå hele vejen
Youssef Toutouh er derfor en splittet mand, fordi han samtidig erkender, at holdets chancer for at nå en plads i Europa League-kvartfinalen mindskes gevaldigt med et 1/8-finaleopgør mod de Røde Djævle fra Manchester:

- Vi vil nok få store problemer mod United og eksempelvis Lyon, men de andre, de kan bare komme an. Vi har en god statistik i Parken, så hvis vi kan score et par udebane mål, så... Det er svært at vinde over os her i parken. Det har vi vist. Jeg glæder mig til at se, hvad vi trækker i morgen.

- Vi går hele vejen, og jeg står stadig ved det. Jeg er ikke bange for at sige det. Hvis Dnipro (Dnipropetrovsk - finaleplads 14/15-sæsonen, red.) kunne gå hele vejen til finalen, så kan jeg ikke se, hvorfor vi ikke også skulle kunne gøre det, lød det fra Toutouh.

Læs mere her:

Solbakken: De er de bedste i FCK-historien

Store favoritter ude: Her er FCKs mulige modstandere

FCK videre i Europa: Her er karaktererne  

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time