FCK henter afrikansk stortalent

Hovedstadsklubben har skrevet kontrakt med den 18-årige midtbanespiller Aboubakar Keita fra Elfenbenskysten

FC København har hentet den unge ivorianer Aboubakar Keita (Foto: Gisle Thorsen)
FC København har hentet den unge ivorianer Aboubakar Keita (Foto: Gisle Thorsen)

FC København har sikret sig det ivorianske stortalent Aboubakar Keita.

Den 18-årige afrikaner har de seneste par år flere gange været i København og trænet med og sågar spillet reserveholdskampe for FCK. Nu har parterne så også fået papir på hinanden.

Keita blev 18 år 5. november, og en af fødselsdagsgaverne var en tre-årig aftale med FCK. Klubben ville formentlig gerne have sikret ham endnu tidligere, men på grund af FIFA's regler måtte FCK vente med at skrive kontrakt, indtil Keita fyldte 18.

- Han har været her nogle gange, og vi valgte så at tilbyde ham en kontrakt, da han blev 18. Han er en tovejs-midtbanespiller med en rigtig god fysik og spilforståelse, siger Johan Lange, teknisk direktør i FCK, til Ekstra Bladet.

Ludwig Augustinsson får ikke mulighed for at vise sig frem på det svenske ligalandshold i januar. (Foto: Lars Poulsen) FC København Tvunget til landsholdsafbud: FCK blokerer for profil

Aboubakar Keita trænede torsdag med førsteholdet og gav prøver på sin gode fysik. I en situation holdt han store, stærke Nicolai Jørgensen væk. Det er der altså ikke mange 18-årige, der gør.

Keita er foreløbig tilknyttet klubbens U19-hold, men vil efter alt at dømme senest fra næste sæson være en fast del af Ståle Solkbakkens førsteholdstrup.

FCK har traditionelt set et to-tre U19-spillere med på førsteholdets træningslejre, og der er næppe tvivl om, at Keitas navn kommer til at stå på en af ungdomsbilletterne, når klubben først i det nye år tager sydpå.

- Vi har aldrig anfægtet beslutningen om at aflyse, men vi var ikke tilfredse med forløbet på dagen, siger FCK-direktør Anders Hørsholt. (Foto: Jens Dresling) FC København FC København trækker storm-klage tilbage

Faktisk åbner Ståle Solbakken op for, at han allerede efter nytår bliver en fast del af førsteholdstruppen i hovedstadsklubben.

- Det ser fint ud med ham. Der er stor sandsynlighed for, at vi rykker Keita permanent op - måske allerede nu, siger FC København-manageren til Ekstra Bladet.

Aboubakar Keita har spillet på flere af Elfensbenskystens ungdomslandshold. I 2013 var han med til U17-VM, og han har i år spillet flere kampe for U20-landsholdet.

FCK har ikke betalt transfer for den unge afrikaner.

41 kommentarer
Vis kommentarer