FCK henter landsholdsspiller

Karlo Bartolec forlader FC Nordsjælland og er klar for FC København

Karlo Bartolec (her sammen med Andreas Skov Olsen) skifter til FCK. Foto: Jens Dresling/Polfoto
Karlo Bartolec (her sammen med Andreas Skov Olsen) skifter til FCK. Foto: Jens Dresling/Polfoto

FC København har søndag helt som ventet præsenteret ny højre back i form af FC Nordsjællands kroatiske landsholdsspiller Karlo Bartolec, der havde et år tilbage af kontrakten i Farum.

Den 24-årige back har fået trøje nummer 17 og en kontrakt til sommeren 2023.

- Bartolec er en dynamisk og aggressiv højre back med store offensive kvaliteter. Han er fysisk stærk og har en stor løbekapacitet. Han er stadig ung, men har allerede spillet relativt mange kampe for FCN og lidt international fodbold med både dem og landsholdene i Kroatien, siger Ståle Solbakken til klubbens hjemmeside.

Se også: Komisk brøler: FCM præsenterer forkert spiller

- Vi tror, at vi kan bygge endnu mere på Bartolec, og at han blandt andet taktisk og defensivt kan lære nogle ting hos os, der kan gøre ham endnu mere komplet. Han skal tilpasse sig vores måde at spille på, og det kommer til at kræve lidt tid, men vi glæder os over, at han er klar på den udfordring, der venter ham her, siger Solbakken.

Og hos FC Nordsjælland er de glade for at indkassere penge for deres stjerneback.

– Det har været et meget fint forløb, der nu betyder, at vi har accepteret et bud på Karlo, som vi finder rimeligt og til fulde matcher det internationale marked, siger FCN-sportschef Carsten V. Jensen til Farum-klubbens hjemmeside.

– Karlo Bartolec kom til os med en drøm om at udvikle sig som fodboldspiller og blive aktuel for det kroatiske A-landshold. Med tre solide sæsoner bag sig i FCN er Karlo ved at etablere sig for de kroatiske viceverdensmestre og er nu også klar til at tage næste skridt i klubkarrieren helt i tråd med den plan, der er sin tid blev lagt, siger Jensen.

Hos FCK har de nu to gode højrebacker efter sommerferien.

- Vi ved, at Peter Ankersen forlader os denne sommer, og vi har Varela på samme position, men vi er bevidste om, at hverken Varela eller Bartolec er klar til at spille samtlige kampe i næste sæson. Derfor har vi brug for at være dækket stærkt ind på den position, og det er vi nu.

- Vi har haft en lidt smal trup denne sæson, og planen er derfor at arbejde os hen mod en lidt bredere trup til den kommende sæson, og her er tilføjelsen af Bartolec et fint skridt, siger Solbakken.

Bartolec nåede 97 kampe for FC Nordsjælland og ser nu frem til at komme til en klub, der spiller om mesterskabet hvert eneste år og også spiller med i europæiske gruppespil.

- Det motiverer mig meget at blive en del af så stor en klub og få et fantastisk stadion som Telia Parken som hjemmebane.

- Jeg har haft en fantastisk tid i FC Nordsjælland og udviklet mig meget, men det er tid til en ny udfordring, og jeg kan ikke forestille mig et bedre næste skridt end at tage til FCK, siger Bartolec.

Bartolec havde passende karantæne, da FC Nordsjælland lørdag vandt sæsonens sidste kamp med 3-1 ude mod netop FC København. Han har tidligere spillet for både Lokomotiva Zagreb og Dinamo Zagreb, inden han kom til Danmark i 2016.

Sådan så det ud, da Bartolec blev præsenteret...

Se også: Kæmpe chok fra start: Stjerne sendt ud i første runde

Se også: FCM-ejer lander Brøndby-helt

Kenneth Andersen kan stå foran en udrensning i sommerpausen. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Superligaen Indefra: FCM står foran udrensning

159 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere