FCK holder fast: To gange Champions League på fem år

- Vi har en fast tro på, vi kan opfylde målsætningen om Champions League i to af fem år, siger den nye formand, Bo Rygaard

Nicolai Jørgensen får sværere ved at få opfyldt drømmen om Champions League fodbold. Vejen for FCK til drømmeland er svær i fremtiden. De skal i Champions League i 2016 eller 2017 for at opfylde målsætningen. (Foto: Jens Dresling)
Nicolai Jørgensen får sværere ved at få opfyldt drømmen om Champions League fodbold. Vejen for FCK til drømmeland er svær i fremtiden. De skal i Champions League i 2016 eller 2017 for at opfylde målsætningen. (Foto: Jens Dresling)

FC København lagde i 2013 en plan, der skal sikre gigantiske overskud på Parkens bundlinje i to af fem år.

For to ud af fem gange skal FC København i Champions League.

En plads i den fornemste klubturnering sikrer 160 mio. kr. alene på kvalifikationen.

FCK opfyldte ambitionen det første år – 2013. Siden glippede det i 2014 og da kun mesterholdet i år skal spille kvalifikation, er der også kulsorte udsigter i år.

Se også: Ekspert: Parken-formands lønhop signaler store planer

Derved skal FCK ramme Champions League enten i 2016 eller 2017 for at opfylde målsætningen.

En ambition den nyvalgte formand, Bo Rygaard, ikke har tænkt sig at lave om på, selv om vejen til drømmeland er blevet endnu sværere

Se også: Nytteløse protester i Parken: Hvorfor skal formanden have 1,4 mio?

Et dansk mesterhold skal nu gennem tre kval-runder for at nå Champions League. De danske mestre starter allerede i anden kval-runde og skal altså klare tre forhindringer på vejen.

- Det vigtigste er, at du har en tro på tingene. Med yderligere investeringer og tilpasninger har vi en tro på, vi kan opfylde vores målsætning om at spille Champions League to ud af fem år, siger Bo Rygaard og slår fast:

- Men det er klart, at vi nu skal kæmpe mere for at få andel i Champions League-pengene. Men det er vilkårene, fordi Danmark er røget ned på ranglisten, fastslår han.

Bo Rygaard bliver ikke ny gæst i Parken. Han har siden FCKs stiftelse været en flittig gæst i nationalarenaen.

- For mig vil det aldrig være en pligt, men en stor glæde at sidde i Parken. Som udgangspunkt vil jeg se alle kampene, hvis jeg har mulighed for det. Men jeg kommer ikke til at blande mig i det sportslige. Her har vi meget kompetente folk på posterne, understreger han.

Se også: Så meget får han: Kæmpe lønhop til Parkens formand

57 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere