Annonce:
Annonce:

FCK i fantastisk forfatning: Ståle kan stille med to hold

FCK-manageren må have svært ved at bevare pessimismen, når man ser på de spillere, som skal køre guldet hjem

FCK-spillerne har selvtillid. Truppen er bred, og niveauet såvel som humøret højt (Foto: Ole Steen)
FCK-spillerne har selvtillid. Truppen er bred, og niveauet såvel som humøret højt (Foto: Ole Steen)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

DUBAI (Ekstra Bladet): Man skal tilbage til jubelsæsonen i 2010/11 for at finde et lige så spændende FC København-hold.

Manager Ståle Solbakken har i de seneste transfervinduer fået, hvad han har peget på, og resultatet kan nu aflæses på banen.

Det er en stærk trup, som københavnerne går ind til foråret med, og selv når profilerne får en fridag, så er FCK-holdet mere end konkurrencedygtigt.

Det beviste ' andetholdet' onsdag i Dubai mod svenske AIK.

Oppe på tribunen på The Sevens Stadium midt i Dubais ørken sad Nicolai Jørgensen, William Kvist, Mathias ' Zanka' Jørgensen, Erik Johansson, Kasper Kusk og Ludwig Augustinsson, mens anfører Thomas Delaney fik lov at nyde solen fra bænken hele kampen.

FCK's trup har længe været stærkere, mener Ståle Solbakken. (Foto: Ole Steen)
FCK's trup har længe været stærkere, mener Ståle Solbakken. (Foto: Ole Steen)
 

Annonce:

Stor konkurrence
Kun Federico Santander og Benjamin Verbic var tilbage fra startopstillingen mod Malmö FF i sidste uge, men alligevel formåede FCK at hente sin anden 1-0-sejr i Dubai International Cup.

Bashkim Kadrii blev matchvinder kort før tid, da en svensker rettede hans helflugter af, så det strøg i mål og sikrede dansk sejr i en chancefattig kamp.

Scoringen fik Ståle Solbakken til at juble, og det må også være svært at bevare pessimismen, når man ser på de spillere, som skal køre guldet hjem.

FCK-'helt': Bare jeg undgår skader

Peter Ankersen, Bashkim Kadrii, Youssef Toutouh og Andreas Cornelius ville starte inde på de fleste andre Superliga-hold, men i FC København risikerer de at starte foråret på bænken.

- Det er den mest spændende trup siden 2011. Vi har arbejdet med at få opbygget truppen, så den kunne få den rette balance, og det er længe siden, at vi har haft den konkurrence på alle pladser.

Annonce:

- Så jeg er happy, siger Ståle Solbakken og glæder sig især over, at Superligaens førerhold har fundet balancen mellem driftsikre, rutinerede spillere og så lidt yngre folk med stort potentiale.

- Det er også en spændende trup rent aldersmæssigt.

Der er mange unge med tiden foran sig, og nu har vi også dem tilbage, der var meget skadede i fjor.

- Bahskim (Kadrii, red.) spiller sin første hele kamp siden skaden, og Verbic er også tilbage nu, siger Ståle Solbakken.

Formen følger shortsene - opadgående. (Foto: Ole Steen)
Formen følger shortsene - opadgående. (Foto: Ole Steen)
 

Åben målmandskamp
FC København har to testkampe tilbage inden Superliga-premieren mod Esbjerg 28. februar.

Søndag venter de kinesiske mestre Guangzhou Evergrande FC - med 300 mio. kr.- manden Jackson Martínez - i Dubai, og søndagen efter gælder det så norske Rosenborg i Parken.

- Der er 13-14 markspillere, som ligger meget tæt, og hvor det er lidt hip som hap, og så er målmandssituationen stadig helt åben.

Annonce:

- Både Robin (Olsen, red.) og Kaminski har været vældig gode til både træning og i kamp. Så den lever. Nu har de fået én kamp hver, så får vi se, hvem der står søndag, siger Ståle Solbakken til Ekstra Bladet.

FC København har kun Stephan Andersen på skadeslisten i øjeblikket, men landsholdsreserven er trods en brækket ankel med i Dubai og er godt i gang med genoptræningen.

Han håber at give Solbakken endnu mere at tænke over i løbet af april og få de sidste kampe i en sæson, hvor alt andet end guld vil være en stor fiasko - og gøre ejere, ledelse, fans og Ståle temmelig unhappy.

FCK-'helt': Bare jeg undgår skader

Fakta

Sådan startede FCK mod Malmö FF (5/2)
Robin Olsen, Christoffer Remmer, Mathias ' Zanka' Jørgensen, Erik Johansson, Ludwig Augustinsson, Kasper Kusk, William Kvist, Thomas Delaney, Benjamin Verbic, Federico Santander, Nicolai Jørgensen.


Sådan startede FCK mod AIK (10/12)
Thomas Kaminski, Peter Ankersen, Mikael Antonsson, Per ' Pelle' Nilsson, Tom Høgli, Benjamin Verbic, Aboubakar Keita, Youssef Toutouh, Bashkim Kadrii, Federico Santander, Andreas Cornelius.

***

Her står kampen

Målet
Ståle Solbakken siger godt nok, at duellen lever, men Robin Olsen virker som førstevalget. Lejesvenden fra PAOK stod, da ' førsteholdet' mødte Malmö FF og er næppe taget til Parken for at sidde på bænken. Det ligner endnu en reservetjans til belgiske Kaminski.

Annonce:

Højre back
Christoffer Remmer og Peter Ankersen er i skarp konkurrence på højre back. Remmer virker lige nu til at være et lille skridt foran, men intet er afgjort inden Superliga-premieren mod Esbjerg. Ankersens topniveau er højere, mens Remmer til gengæld virker mere stabil.

Ståle Solbakken har et luksusproblem på højrebacken. Både Ankersen og Remmer leverer, men der er kun plads til én fra start. (Foto: Ole Steen)
Ståle Solbakken har et luksusproblem på højrebacken. Både Ankersen og Remmer leverer, men der er kun plads til én fra start. (Foto: Ole Steen)
 

Midterforsvarer
FC København har fortsat ikke lukket mål ind i opstarten. Erik Johansson er kommet fra Gent og har imponeret i sine første uger som FCK'er. Den nye svensker og Mathias ' Zanka' Jørgensen ligner et stærkt makkerpar med rutinerede Mikael Antonsson som førstereserve.

Venstrekanten
Der er mange muligheder på venstrekanten. Det mest oplagte er Verbic, der har spillet begge kampe i Dubai (dog i højre side mod AIK). Nicolai Jørgensen og Bashkim Kadrii er også i spil, og endelig vil Solbakken gerne finde plads til Toutouh.

Det kan blive til venstre.

Verbic er favorit til at starte på venstrefløjen, når sæsonen går i gang. (Foto: Ole Steen)
Verbic er favorit til at starte på venstrefløjen, når sæsonen går i gang. (Foto: Ole Steen)
 

Angrebet
Superligaens tophold indleder formentlig foråret med en angrebsduo bestående af Federico Santander og Nicolai Jørgensen.

Andreas Cornelius skal nok få minutter, men i starten nok som indskifter. Han fik chancen mod AIK, men misbrugte en stor mulighed i starten af 2. halvleg.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: