FCK indgår samarbejde: Et vigtigt skridt for os

FC København har indgået et samarbejde med Superettan-klubben Halmstads BK, som fremover vil få glæde af flere unge FCK-talenter

Aboubakar Keita har blandt andet været forbi klubben. Foto: Lars Poulsen
Aboubakar Keita har blandt andet været forbi klubben. Foto: Lars Poulsen

FC København kan torsdag præsentere et samarbejde med den svenske klub Halmstads BK, som spiller i den næstbedste række i Sverige, Superettan.

Samarbejdet vil fremover give den danske storklub mulighed for at sende talenter til Halmstads BK for at få mere spilletid og udvikle sig, mens svenskerne får omvendt også noget ud af partnerskabet:

- Vi vil nu kunne give vores største talenter endnu bedre muligheder for at blive matchet i kampe på højt niveau, som vi ved er afgørende for deres udvikling, mens Halmstad får nogle dygtige spillere til deres hold. Oven i det har vi så en masse områder, hvor vi kan samarbejde og lære af hinanden.

- Det her er et vigtigt skridt for os. Vi lagde i 2014 en plan for, hvordan vi gerne ville videreudvikle vores talentudvikling, hvor vi startede med årgang 99, hvorfra vi nu har Jonas Wind, Carlo Holse og Mads Roerslev i førsteholdstruppen, mens vi også har solgt andre talenter for store beløb til udenlandske klubber.

- Næste skridt for os har været at finde et godt elitemiljø med mulighed for flere kampminutter til vores talentfulde spillere med henblik på at gøre dem helt klar til FCKs førstehold. Her har vi rigtigt gode erfaringer med Halmstads BK, der er en meget velorganiseret klub, og hvor vi har haft Aboubakar Keita på et positivt lejeophold og set vores tidligere spiller, Marcus Mathisen, udvikle sig godt, fortæller Johan Lange, der er teknisk direktør i FC København, til klubbens hjemmeside.

Halmstads BK sluttede i dette kalenderår som nummer fem i Superettan, men har tidligere i klubbens historie vunder fire svenske mesterskaber. Det seneste i år 2000.

Klubben var i 2017-sæsonen med i den bedste svenske række, men rykkede ned.

Uffe Bech har haft et svært efterår i Brøndby. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix Sport og Spil Superligaen Indefra: Mestrene dropper interesse for Brøndby-spiller

Se også: Dansk talent båret fra banen

Se også: 12 år gammel strid endelig afgjort

57 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere