FCK jagter nye stjerner i Østeuropa og Sydamerika

FC København leder efter flere fremtidige forstærkninger i Østeuropa, men holder fortsat også godt øje med det sydamerikanske marked

FCK og teknisk direktør Jesper Lange har ikke opgivet at hente spillere på utraditionelle markeder. (Foto: Polfoto)
FCK og teknisk direktør Jesper Lange har ikke opgivet at hente spillere på utraditionelle markeder. (Foto: Polfoto)

FC København har allerede skudt gang i indkøbene forud for næste sæson. Mandag præsenterede københavnerklubben den 21-årige slovenske landsholdsspiller Benjamin Verbic, som med sine hurtige fødder og gode spark skal styrke offensiven fra kanterne, når tabellen bliver nulstillet efter sommerpausen.

Benjamin Verbic blev hentet i den slovenske liga, og sommerens tilgange kan meget vel også komme fra den østlige del af Europa, der er en af de områder, hvor FC Københavns største scouting af spillere ligger.

Se også: Flere FCK-indkøb på vej

- Vi holder os et globalt fokus i en verden, der med den tekniske udvikling, er blevet meget mindre. Men det handler naturligvis om de markeder, hvor vi har den økonomiske formåen til at kunne agere, og her opererer vi en del i Østeuropa, men også fortsat i Sydamerika og naturligvis i Skandinavien, siger FC Københavns tekniske direktør Johan Lange.

Og når det handler om selve scoutingen af spillere som Benjamin Verbic, er det chefscout Lars Højer, der bærer en del af ansvaret. Han har af flere omgange været i Slovenien for at se på Benjamin Verbic og anser det østeuropæiske marked som et fortsat interessant marked for FC København.

- Lang de fleste klubber i eksempelvis Slovenien kan vi måle os med økonomisk, hvilket gør tingene nemmere. Der er generelt gode spillere i det østeuropæiske marked, hvor vi jo også tidligere har hentet tjekkiske spillere (Libor Sionko og Zdenek Pospech, red), så det er ikke noget nyt for os.

Se også: Se her, FCK: Den første slovener var en fiasko

- Men konkurrencen er blevet skærpet, da alle klubber eller scouts med respekt for sig selv gør brug af programmer som Wyscout eller Scout7, hvor man kan se hele kampe med alle de interessante spillere og på den måde gøre en del af arbejdet hjemmefra.

- Naturligvis handler det fortsat også om at komme ned og se spillerne rigtigt i kamp, da man her får muligheden for at nærstudere spillerens attitude og spilforståelse langt bedre end på en video, siger Lars Højer.

- Vi arbejder meget bredt i mange lande, og det er en lang og løbende proces, lige meget om det foregår i Portugal eller i Sverige.

Stadig øjne i Argentina og Sydamerika

Det var en stor historie, da FC København i januar 2014 offentliggjorde købet af den talentfulde argentiner Franco Mussis, der blev hentet i hjemlandet og skulle tiltræde i FC København i sommeren 2014. Argentineren var på daværende tidspunkt brandvarm i hjemlandet og blev flere gange nævnt som en kandidat til Argentinas VM-hold. Men Mussis blev hverken VM-spiller eller en succes i Danmark. Argentineren havde svært ved at falde til og formen var slet ikke i nærheden af godkendt, da han trak i FC København-træningstøjet. Mussis blev hurtigt ekspederet videre og resten er historie.

Se også: Nyt FCK-uheld: Amankwaa misser resten af sæsonen

Men FC København har ikke ladet sig skræmme af Mussis-skuffelsen i Sydamerika.

- Vi er stadig på samme niveau med vores aktivitet i Sydamerika. Bare fordi, det ikke blev en succes med Mussis, er der ingen grund til at blive bange. Vi har et håb om at, der stadig kan komme en eller flere spillere til FC København fra Sydamerika, siger Lars Højer.

- I forbindelse med Mussis-handlen fik vi skabt et godt netværk, som vi fortsat drager nytte af og igen kan trække på - også i forhold til andre lande i Sydamerika, siger Lars Højer.

FC København har traditionelt hentet mange spillere i de skandinaviske lande som det et tilfældet for hele Superligaen, og selv om der er skuret op for scoutingen uden for de nordiske lande, vil skandinavere fortsat komme til at udgøre en betydelig del af fremtidens udlændinge i FC København.

- Vi ser fodbold mange steder, men i fremtiden kommer der også til at være en del skandinaviske spillere i FC København. Det kommer ikke til at ændre sig.

Se også: Koster kassen: Så dyr er ny FCK-spiller

- Det handler groft sagt om at skære de mest pengestærke ligaer fra og så arbejde med de lande og ligaer, der er tilbage. Men ud over Østeuropa, Sydamerika og Skandinavien ser vi også stadig meget fodbold i lande som Holland, Belgien, Østrig og Schweiz, da her er også er klubber, som vi kan måle os med, siger Lars Højer.

Der kan meget vel blive brug for, at Lars Højer og netværkets jagt på spillere bærer frugt, da FC København med sikkerhed kommer til at mangle flere profiler ved sommerens sæsonstart. Både Danny Amankwaa, Andreas Cornelius og Baskim Kadrii er med sikkerhed ude, når sæsonen bliver skudt i gang efter sommerferien.

24 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere