FCK kan havne på skrækstadion

Hård vej til drømmeland: FC København har gode muligheder for at være seedet hele vejen i Champions League-kvalifikationen, men allerede i 2. kvalifikationsrunde risikerer de nykårede danske mestre at få en hård opgave – serbiske Røde Stjerne er blandt de mulige modstandere

FC København er danske mestre. Hvad skal der ske nu? Hvem bliver solgt? Hvem skal der hentes ind? Producer: Martin Lorentsen

FC Københavns vej til Champions League kan blive frygtelig og belagt med svære europæiske modstandere.

Godt nok er de nykårede danske mestre sikre på at være seedede i både 2. og 3. kvalifikationsrunde, men de skal krydse både fingre og tæer, når der trækkes lod i schweiziske Nyon.

Allerede første hurdle, der skal passeres på turen mod det forjættede fodboldland, kan blive svær at komme over.

Endnu er mestrene i alle lande ikke fundet, så det fulde billede er ikke klart.

Men meget tyder på, at FC København risikerer at kunne trække Røde Stjerne allerede i 2. kvalifikationsrunde.

Serberne var i Champions Leagues gruppespil i denne sæson og slog Liverpool på deres frygtede hjemmebane, Marakana.

Dette kan blive synet, der venter FCK, hvis de er uheldige når der trækkes lod til Champions League-kvalifikationen. Røde Stjerne bliver med stor sandsynlighed blandt de hold, som københavnerne kan trække allerede i 2. kvalifikationsrunde. Foto: Svetlana Dojcinovic/SIPA/Ritzau Scanpix
Dette kan blive synet, der venter FCK, hvis de er uheldige når der trækkes lod til Champions League-kvalifikationen. Røde Stjerne bliver med stor sandsynlighed blandt de hold, som københavnerne kan trække allerede i 2. kvalifikationsrunde. Foto: Svetlana Dojcinovic/SIPA/Ritzau Scanpix

Skrækscenariet for FCK-manager Ståle Solbakken vil være en tur til den serbiske hovedstad, men også norske Rosenborg og svenske AIK er blandt de mulige modstandere.

Og hvis Cluj vinder det rumænske mesterskab, vil de også havne blandt de useedede. Alt er dog under forudsætning af, at de overlever første kvalrunde.

Drømmescenariet må være irske Dundalk, hvis de formår at leve op til deres seedning.

Græsk heksekedel
I 3. kvalifikationsrunde bliver modstanderen naturligt nok endnu hårdere.

Det kan blive med et gensyn til cypriotiske APOEL eller en tur ned i en græsk heksekedel i Thessaloniki, hvor PAOK spiller deres hjemmekampe.

Derudover er klubber som Ludogorets, Steaua Bukarest og polske Legia Warszawa blandt de mulige modstandere.

Hvis de altså vinder deres nationale mesterskaber og ikke dummer sig i tidligere kvalifikationsrunder.

FCK kan håbe, at nogle af de ovennævnte ryger ud, så et hold med lavere seedning overtager pladsen.

Men uanset hvad ser det ud til at blive et tæt på fifty-fifty opgør for FCK.

Ekstra livline
I 4. kvalifikationsrunde - den såkaldte playoff-runde - har københavnerne en god mulighed for at være seedet. Her kæmper otte hold om fire pladser i Champions Leagues gruppespil.

Bliver FCK seedet undgår de et hold som skotske Celtic.

I stedet kan modstanderen blive mandskaber som schweiziske Young Boys, BATE Borisov fra Hviderusland, kroatiske Dinamo Zagreb eller Slavia Prag fra Tjekkiet.

Vinderen af dobbeltopgørene er klar til Champions Leagues gruppespil, mens taberen må nøjes med gruppespillet i Europa League.

Dame N'Doye bliver en vigtig brik, når FCK efter sommerferien skal forsøge at kvalificere sig til Champions League. Foto: Lars Poulsen
Dame N'Doye bliver en vigtig brik, når FCK efter sommerferien skal forsøge at kvalificere sig til Champions League. Foto: Lars Poulsen

FCK har gode mulighed for at nå et nyt gruppespil også i den kommende sæson, da der som noget nyt er en ekstra livline for holdene i Champions League.

Ryger FCK eksempelvis ud i 2. runde, vil de fortsætte i Europa League. Tidligere var man færdig i Europa, hvis man allerede tabte i 2. runde.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Derfor skal FCK holde med Ajax

FC København er meget tæt på at være sikret en seedning hele vejen i den såkaldte Champions Route. 

For hvis den kommende Champions League-vinder allerede er kvalificeret via egen liga, vil Red Bull Salzburg overtage den ekstra plads i gruppespillet, og FCK vil samtidig rykke op blandt de seedede.

FC Barcelona og Liverpool er allerede Champions League-klar, og Tottenham har mere end halvandet ben i næste sæsons udgave af kongeturnering.

Den hollandske mester er ikke direkte kvalificeret, men FCK skal håbe, at Ajax vinder mesterskabet, for så er FCK samtidig sikret en seedning hele vejen.

Det eneste, der med FCK-briller ikke må ske, er, at PSV snupper det hollandske mesterskab samtidig med, at Ajax vinder Champions League.

Københavnerne har dog en ekstra mulighed. Vinder Slavia Prag det tjekkiske mesterskab, vil FCK være seedet i samtlige kvalrunder.

FCK’s europæiske overmænd kæmper med Viktoria Plzen om titlen og fører med to point med fire runder igen.

Viktoria Plzen har en marginalt bedre europæisk koefficient end FC København og er, hvis de bliver mestre, sikret en seedning i playoff-runden til Champions League.

Vigtige europæiske datoer

18. eller 19. juni: Lodtrækning til 1. og 2. kvalifikationsrunde

22. juli: Lodtrækning til 3. kvalifikationsrunde

23.-24. juli: 2. kvalifikationsrunde - første kamp

30.-31. juli: 2. kvalifikationsrunde - anden kamp

5. august: Lodtrækning til 4. kvalifikationsrunde (playoff-runden)

6.-7. august: 3. kvalifikationsrunde - første kamp

13. august: 3. kvalifikationsrunde - anden kamp

20.-21. august: 4. kvalifikationsrunde - første kamp

27.-28. august: 4. kvalifikationsrunde - anden kamp

29. august: Lodtrækning til gruppespillet i Champions League

Superligaen - 6. maj. 2019 - kl. 10:38 Aldrig set noget lignende: Her slår det klik for 'Brøndby-hooligan'

Se også: FCK-profil i eufori: Vi har bare været for gode

FCK har netop vundet klubbens 13. mesterskab. Nu skal københavnerne kæmpe for at holde fast i Robert Skov - og for at komme i Champions League. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Sådan er Ståles transferplan

Sport og Spil Sidste år er længe siden: Sådan fandt FCK tilbage

37 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere