FCK kan ikke vinde i Parken: Kun 1-1 mod Horsens

For tredje gang i denne sæson måtte de danske mestre nøjes med ét point på hjemmebane

Benjamin Verbic ærgrer sig og med god grund. FCK har fortsat ikke vundet en Superliga-kamp i Parken i denne sæson. Foto: ritzau/Jonas Olufson
Benjamin Verbic ærgrer sig og med god grund. FCK har fortsat ikke vundet en Superliga-kamp i Parken i denne sæson. Foto: ritzau/Jonas Olufson

12. aug 18:30 FC København - AC Horsens

SuperligaenStadion: Parken, Danmark Dommer: Michael Tykgaard
FC København
1
1
Slut
AC Horsens

PARKEN (Ekstra Bladet): FC København halter videre i Superligaen.

For tredje hjemmekamp i træk lykkedes det ikke mestrene at hente tre point. De måtte efter en dårlig 1. halvleg og en meget bedre 2. halvleg nøjes med 1-1 mod Horsens.

Dermed er facit seks point efter de første fem kampe for Solbakkens mesterhold, der igen blev reddet af en hovedstødsscoring af Federico Santander.

Kampen var end ikke fløjtet op, da FCK-tilhængere gjorde deres mandskab opmærksom på, hvad der var på spil.

’Det er kun sejr, der tæller’, brølede de, og de plejer også at få en sejr, når modstanderen er Horsens.

FCK har aldrig sat point til mod østjyderne i Parken, men alt er ikke længere som det plejer i nationalarenaen.

Det så man da også fra kampens begyndelse. Ståle Solbakkens mandskab formåede ikke at få kontrol over opgøret og sætte gæsterne under tryk.

Vi skulle helt hen til midt i halvlegen, før de fik deres første fine mulighed, som Nicolaj Thomsen dog sendte over Jesse Joronens mål.

Det var jævnt trist i Parken. Regn, rusk, fejlafleveringer – og en masse dødbolde.

De kun 7918 tilskuere blev mange gange mindet om, at Horsens giver sig god tid ved indkast, frispark og hjørnespark.

På dødbolde er Bo Henriksens lange drenge farlige, og efter en halv time var de tæt på at komme i front efter et hjørnespark.

Et indlæg fra Mesah sejlede forbi Robin Olsen, men tæt under mål fik William Kvist sparket væk.

Så var FCK advaret, men to minutter senere gentog scenariet sig: Joseph Mensah fik efter et hjørnespark lov til at sende et lumsk indlæg ind i FCK-feltet.

AC Horsens fejrer scoringen i Parken. Jonas Olufson.
AC Horsens fejrer scoringen i Parken. Jonas Olufson.

Det tog via Finnbogasons udstrakte fod stolpen, og Bubacarr Sanneh sendte fra kort afstand returen i nettet.

Den islandske angriber var i offside-position, da han liggende ramte bolden, men flaget blev nede, og Horsens var foran.

FCK forsøgte at svare igen, men skabte ikke for alvor problemer for gæsterne. Dertil spillede de for langsomt, for upræcist og for uopfindsomt.  

Ståle Solbakken smed fra 2. halvlegs start Federico Santander på banen og rystede den taktiske pose. 4-4-2 blev til 3-5-2, og kampen begyndte at ændre karakter.

Pieros Sotiriou fik en god hovedstødsmulighed, men headede lige på finske Joronen, og Peter Ankersen sendte et frispark lige over.

FCK belejrede Horsens’ halvdel, og det trak op til en udligning. Holdet havde masser af hjørnespark, og midt i 2. halvleg headede Michael Lüftner på overliggeren.

Fem minutter senere var han på spil igen, men Finnbogason fik blokeret hovedstødet i sidste øjeblik. Det kunne ikke blive ved at gå godt Horsens, og det gjorde det da heller ikke.

Med et kvarter igen udlignede Santander med et fremragende hovedstød. FCK var meget tæt på at komme på 2-1 kort efter, men Kasper Kusk fik lige nøjagtig ikke skrabet Kvists afslutning i mål.

Horsens kunne have stjålet i sidste minut, da de igen var farlige efter en dødbold. På selve mållinjen fik Kvist dog sparket væk og sikret, at stimen af ubesejrede kampe i Parken fortsætter for FCK.

Det gør stimen af uafgjorte dog også. Tre gange uafgjort er ikke noget, de er vant til i en klub, hvor det kun er sejr, der tæller…

Se også: Trods hooligan-forbindelse: Derfor holder FCK fast i nøgleperson

Se også: Grim skade stjæler opmærksomhed i flot comeback

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen