FCK køber svensk landsholdsspiller i Belgien

FC København har købt den svenske landsholdsspiller Erik Johansson i belgiske Gent. Han har underskrevet en kontrakt frem til 2020

Erik Johansson var med, da Sverige smadrede Danmarks EM-drømme. (Foto: Tycho Gregers)
Erik Johansson var med, da Sverige smadrede Danmarks EM-drømme. (Foto: Tycho Gregers)

Der er transfertravlhed i FC København denne mandag.

Først meddelte de danske vicemestre, at man er nået til enighed med Leicester City om et salg af Daniel Amartey, og nu bekræfter klubben, at der også sker tilgang. FC København har således købt den svenske midterforsvarer Erik Johansson i belgiske Gent.

Amartey bliver holdkammerat med Kasper Schmeichel i Leicester. (Foto: Mikkel Tariq) FC København - 18. jan. 2016 - kl. 11:12 Kæmpe-handel: FCK sælger Amartey til Premier League

- Erik er en bundsolid centerforsvarer med erfaring fra international klub og landsholdsfodbold. Han er lige nu førstevalg på det svenske landshold på sin position og har vist, at han kan håndtere vanskelige opgaver, selv når han er ude af kampform, som han for nyligt viste det i de to EM-playoff-kampe mod Danmark.

- Ser man på truppen efter salget af Amartey og kontraktsituationen generelt, så er vi nu dækket godt ind både på kort og langt sigt. Erik har en god alder i forhold til resten af truppen og vi er sikre på, at han fortsætter den lange flotte tradition for dygtige skandinaviske stoppere i F.C. København, siger manager Ståle Solbakken i en pressemeddelelse.

Erik Johansson er en spiller med international erfaring. På billedet ses han i en Champions League-kamp for Malmö, da holdet gæstede den spanske hovedstad i 2014. (Foto: AP)
Erik Johansson er en spiller med international erfaring. På billedet ses han i en Champions League-kamp for Malmö, da holdet gæstede den spanske hovedstad i 2014. (Foto: AP)

Den 27-årige svensker glæder sig til at tørne ud for FC København, hvor han er blevet tildelt trøjenummer fem.

- F.C. København er Skandinaviens største klub, og jeg glæder mig meget til at hjælpe klubben med at vinde titler og komme tilbage på den europæiske scene.

- Min tid i Gent startede godt og jeg spillede de første ti kampe fra start, men så blev jeg desværre skadet og holdet klarede sig flot uden mig. Derfor valgte træneren at se bort fra mig, så da jeg fik den her mulighed for at komme til København og en klub på et meget højt niveau, så var jeg ikke i tvivl. Jeg ser virkelig frem til at komme i gang, siger Erik Johansson.

Den svenske forsvarsspiller har underskrevet en kontrakt med FC København frem til sommeren 2020. Han har tidligere tørnet ud for Falkenbergs FF, GAIS og Malmö FF.

25 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere