Annonce:
Annonce:

FCK kører OB over: Krisen forværret på Fyn

Mestrene behøvede ikke at overanstrenge sig for at sikre de tre point mod OB, der fortsætter de triste takter i Superligaen

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

ODENSE (Ekstra Bladet)

Uden brug af unødvendige kræfter midt i et kanonhårdt kampprogram cementerede FC København posititionen som suverænt tophold i Superligaen.

Kriseramte OB blev på eget græs besejret 3-0, og dermed har fynboerne nu tabte otte af de sidste ni kampe, mens FCKerne kan bryste sig af stadig ikke at have tabt i denne sæson.

Med 5825 tilskuere som vidner startede OB ellers fornuftigt og holdt et for langsomt spillende mesterhold fra at skabe nævneværdige chancer frem til fem minutter før pausen, da Benjamin Verbic sørgede for 1-0-scoringen.

Inden havde havde hjemmeholdet rent faktisk haft kampens ubetinget største chance. Efter et udmærket opspil, havnede bolden havnede hos Anders K. Jacobsen omkring en meter inde i straffesparkfeltet, men han måtte se sit ganske skudforsøg glimrende reddet af Robin Olsen i FCK-målet.

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
 

Annonce:

Så der står stadig et stort rundt nul ud for den normalt målfarlige angriber på scoringstabellen – og det er en væsentlig grund til at OBerne er havnet i den dybe krise.

Anderledes effektive er FCKerne. Selv om der ikke blev skabt store chancer i de første 40 minutter, så sad man hele tiden med en fornemmelse af, at det spillemæssige overtag på et eller andet tidspunkt ville munde ud i noget, der kunne sætte gang i scoringen.

Det skete så, da Andreas Cornelius vandt en nærkamp ude siden med Kenneth Emil Petersen – eftere nogles mening ved at lave et frispark. Men det blev altså ikke fløjtet, og i stedet kunne den store angriber servere bolden for fødderne af Verbic, der tog et par træk ind i banen for derefter at banke den faldt ind bag Grytebust i målet.

Et hårdt slag for OBerne, der så fik det definitive knæk et par minutter efter pausen, da Frederik Tingager lavede selvmål. Han var blevet skiftet ind i midterforsvaret fra 2. halvlegs start – og første boldberøring havnede altså i eget net.

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
 

Annonce:

Der var fyrværkeri som optakt til kampen, fordi stadion i Odense har fået nyt navn, men det blev altså ikke fulgt op af et vendepunkt sportsligt.

Tværtimod må man sige. For FCKerne behøvede ikke skrue mere op for blusset end til træningskamp-tempo for at køre den sejr hjem, der blev slået fast af anfører Thomas Delaney, da han et kvarter før tid kunne se noget, der mindede om en kikset aflevering, sejle ind i krogen hos Sten Michael Grytebust.

Og slutteligt kunne eks-OBer Rasmus Falk efter en forholdsvis anonym indsats forlade banen fem minutter før tid til flere klapsalver end mishagsytringer fra den hårdt prøvede fanskare bag det ene mål.

Rasmus Falk om OB-nedtur: Selvfølgelig savner de mig

UEFA indleder pyro-sag: FCK vil finde skyldige fans

Trods FCK-nederlag: Aldrig har chancen været større

OB-angriber giver igen: Urealistiske forventninger

Bernabeu-helt om OB-nedtur: Derfor er Kent Nielsen fredet

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: