FCK med smukt comeback i dramatisk topbrag

FCK var bagud med 1-0 ved pausen, men formåede alligevel at vende kampen på hovedet og sende FC Midtjylland hjem med et 3-1-nederlag

Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

PARKEN (Ekstra Bladet): FCK brændte chance på chance og længe lignede det, at det midtjyske udeholds mål var forhekset.

Først i det 65. minut fik FCK udlignet midtjydernes føring, der var kommet foran på en frisparksperle efter 25 minutter af FCM-anfører Jakob Poulsen. Det var dog ikke en af de sædvanlige målslugere, der fik hus på målbylden. Den svenske forsvarskrumtap Erik Johansson kunne nemlig heade bolden over i fjerneste hjørne efter et hjørnespark.

Respekt for legenden: Derfor valgte Van der Vaart nyt nummer

Respekt for legenden: Derfor valgte Van der Vaart nyt nummer En endnu mere udsædvanlig målscorer stod dog for den afgørende scoring. Midtjydernes forsvarsstyrmand gik nemlig fejl af sin svenske målmand og rettede et fladt indlæg af. Uheldigvis gik bolden mellem armene på Johan Dahlin, der blot syv minutter efter den første scoring igen måtte hente bolden ud af netmaskerne.

I de døende minutter kunne Youssef Toutouh skrive et sidste punktum, da han for nært hold sparkede sikkert ind i det fjerneste hjørne.

Uskarpe angribere
Trods 3-1-nederlaget skal FC Midtjylland prise sig en lige smule lykkelige over, at de ikke skulle hente bolden ud af målet mere end et par gange. De var nemlig overmatchet i langt de fleste af spillets facetter.

Den serbiske angriber Andrija Pavlovic var den helt store synder i første halvleg, da han, til trods for flere gode aktioner, brændte flere store muligheder.

Værst var det helt frie hovedstød kort under mål efter en millimeterpræcis aflevering af Ludwig Augustinsson, der blev headet langt forbi. Men heller ikke højreskøjten var skruet helt rigtigt på og to gange sparkede han langt over trods gode positioner lige foran feltet.

Derfor kunne FCM’s anfører Jakob Poulsen noget ufortjent - hvis der er noget, der hedder det i fodbold - bringe udeholdet foran efter 25. minutter.

Her kommer FCM foran i Parken. Foto: Jonas Olufsson.
Her kommer FCM foran i Parken. Foto: Jonas Olufsson.
 

Og det gjorde han på allersmukkeste vis, da han kringlede en frisparksbold op i hjørnet. Målet er hans fjerde i Superligaen i denne sæson, og desuden er det anden gang i træk, at han scorede på direkte frispark i Parken. I afslutningen af sidste sæson bragede han faktisk to frispark i nettet i 5-3-nederlaget mod de senere mestre.

Jakob Poulsens perle rystede hjemmeholdet, der havde det svært op til pausen, hvor kun Kasper Kusk for alvor udfordrede Johan Dahlin med et listigt skud, der tvang svenskeren ud i fuld længde. 

Uheldigt selvmål
Efter pausen blamerede Pavlovic’ angrebskollega Federico Santander sig også foran mål, da han få meter fra stregen ikke fik ram på Falks flade indlæg. Santander burde have scoret på en yderst velspillende Falks skarpe indlæg.

FCK’s dominans var ikke helt så udtalt efter pausen og faktisk havde midtjyderne en gylden mulighed til for alvor at bringe sig på vinderkurs. Pludselig var hele FCK’s venstre forsvarsside nemlig totalt blottet, og Jonas Borring havde oceaner af tid alene foran mål.

Det lignede dog, at han tænkte lidt for længe over, hvad han skulle gøre, og Robin Olsen kunne nemt skubbe den til hjørne.

Men som det så sortest ud for hjemmeholdet, fik de for første gang netmaskerne til at blafre for en noget uventet kant. FC Midtjylland kunne ikke få bolden ud af farezonen efter et målmandsdrop kunne den svenske forsvarskrumtap og heade den ind i venstre målhjørne.

Derefter var der kun en vej for Superligaens førerhold, der på et selvmål og en scoring i de døende minutter for alvor har vist, at de vil gøre alt for at genvinde guldet.

FCK forfremmer talent efter Remmer-salg

Mike Jensen FCK-fan for en dag: Håber de smadrer APOEL

Van der Vaarts forgængere: Så gode var Superligaens store stjerner

Superliga-status: Her er plusserne ...og problemerne

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind