FCK nedlagt af fantastisk solotur

Stortalentet Emre Mor bragte FC Nordsjælland foran, og Tobias Mikkelsen fordoblede kort før tid føringen, da Superligaens førerhold FCK overraskende blev besejret 2-0 i det nordsjællandske

Emre Mor lavede fantastisk solomål i 2-0-sejren (Foto: Jakob Jørgensen)
Emre Mor lavede fantastisk solomål i 2-0-sejren (Foto: Jakob Jørgensen)
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

FARUM (Ekstra Bladet): han er Superligaens største talent, og han er tabt for dansk landsholdsfodbold. Det er ærgerligt. Forbandet ærgerligt.

For i 55. minut i opgøret mellem FC Nordsjælland og FC København viste det bare 18-årige stortalent Emre Mor, hvorfor der er så meget hype omkring ham. Og hvorfor den tyrkiske landstræner Fatih Terim personligt har brugt tid på at få ham til at skifte Danmark ud med Tyrkiet.

FC Nordsjælland-angriberen, der står over for sin debut på det tyrkiske U21-landshold, satte ene mand hele FCK-forsvaret og bragte FCN foran, da nordsjællænderne overraskende slog Superligaens ellers suveræne tophold 2-0 i en underholdende kamp hjemme i Farum Park.

Hjulmand afslører: Jeg var tæt på FCK

Dermed har der igen sneget sig en lillebitte smule spænding ind i Superligaen. FCK’s forspring til SønderjyskE er godt nok på seks point, men netop de to klubber mødes i den første kamp efter påske.

Mod FC Nordsjælland havde William Kvist kampens første chance – et langskud lige forbi – og lagde ufrivilligt op til den anden.

Efter 11 minutter sendte landsholdsspilleren bolden lige hen i fødderne på en FC Nordsjælland-spiller.

Et par afleveringer senere var Tobias Mikkelsen fri i feltet, og han lagde uselvisk bolden på tværs til Martin Vingaard, men den tidligere FCK’er måtte se Erik Johansson blokere afslutning på selve mållinjen.

Faren var dog ikke drevet over for FCK. Sekunder senere blev et godt indlæg sendt lige ind i panden på Emiliano Marcondes, og kun en flot refleksredning af svenskeren forhindrede FC Nordsjælland at komme foran.

Se det her: Kandidat til 'årets mål' i vanvittigt Superliga-comeback

I den anden ende testede Peter Ankersen minutter efter David Jensen i FCN-målet, og den store keeper måtte også i aktion midt i halvlegen, da Nicolai Jørgensen blev stukket fri i dybden af Ankersen.

Landsholdsangriberen forsøgte at vippe bolden forbi målmanden, men David Jensen gjorde sig bred.

Det var en ganske afvekslende i 1. halvleg, hvor FC Nordsjælland havde overraskende godt fat i Superligaens førerhold, der manglede både Federico Santander (skade) og Andreas Cornelius (karantæne).

Det betød en angrebsduo bestående af Nicolai Jørgensen og Benjamin Verbic, og de to fik det aldrig til at svinge.

FCN havde de største muligheder i de første 45 minutter - den sidste tilfaldt fødselsdagsbaent Martin Vingaard i 39. minut, men Robin Olsen var igen vågen og fik med sin højre arm lige nøjagtig stoppet den hårde, flade afslutning.

FC København burde havde bragt sig foran lige i starten af 2. halvleg efter et hjørnespark, men bare et meter fra målstregen fik Youssef Toutouh ikke sendt bolden i nettet.

Brøndby-koryfæ: Laudrup ødelagde kulturen

Martin Vingaard fik i stedet sparket væk, og FCK’eren råbte ’fuck’ så det meste af Farum Park kunne høre det.

Og i stedet for 1-0 til FC København blev det 1-0 til FC Nordsjælland, da stortalentet Emre Mor efter 55 minutter modtog bolden i midtercirklen.

Mor havde ingen medspillere med sig. Han var omgivet af modspillere, men det generede ham ikke. Mor satte turboen til og satte først Thomas Delaney af.

Erik Johansson kunne hele stoppe teenageren, Mor prikkede bolden forbi ham, og Mikael Antonsson kastede sig forgæves på kunstgræsset.

Mor var væk og heller ikke den sidste svensker kunne stille noget op over for den tyrkiske U21-landsholdsspiller.

Alene med Robin Olsen lagde Mor elegant bolden under FCK-keeperen til en 1-0-føring til hjemmeholdet. Thomas Delaney var tæt på at udligne midt i halvlegen, da han satte brystet på et indlæg fra Toutouh, men David Jensen klarede med en fodparade.

Det var, som om Mors scoring fik vækket københavnerne, der fik lagt et udmærket tryk på hjemmeholdet og sendt masser af bolde ind i feltet, men FC Nordsjælland afviste det meste og slog selv til med et par minutter igen.

Ingen gik til Tobias Mikkelsen, og så hamrede den tidligere Brøndby-mand bolden ind bag Robin Olsen. Endnu en smuk scoring på Farum Park, hvor tilbagevendte Kasper Hjulmand kort efter kunne juble efter en flot og fortjent sejr til sit mandskab.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+