FCK om ny struktur: Vi må lære at elske den ...

Københavnerne ville ikke stille sig i vejen for en 14-holds løsning, og det banede vejen for en ny turneringsstruktur i Superligaen

- Vi er glade for, at vi nu i fællesskab er kommet i mål. Det har været en lang og vanskelig proces, hvor mange har bidraget, siger FCK-direktør Anders Hørsholt, der helst havde set 12 hold i Superligaen, men nu har sagt god for 14 (Foto: Jens Dresling)
- Vi er glade for, at vi nu i fællesskab er kommet i mål. Det har været en lang og vanskelig proces, hvor mange har bidraget, siger FCK-direktør Anders Hørsholt, der helst havde set 12 hold i Superligaen, men nu har sagt god for 14 (Foto: Jens Dresling)

FC København-direktør Anders Hørsholt havde allerhelst set en Superliga med kun 12 hold.

Det har han kæmpet længe for, men når det nu ikke kunne lade sig gøre, vælger han i stedet at glæde sig over, at Superligaen trods alt fik en ny og hårdt tiltrængt struktur.

Her er den nye superliga-struktur, der træder i kraft fra 16/17-sæsonen. (Foto: Divisionsforeningen) Superligaen Officielt: Her er den nye Superliga-struktur

Klubberne i de to bedste rækker anbefalede lørdag i enighed DBU's bestyrelse at vedtage en ny struktur med 14 hold i Superligaen og et mesterskabs- og nedrykningsspil.

- Vi er glade for, at vi nu i fællesskab er kommet i mål. Det har været en lang og vanskelig proces, hvor mange har bidraget.

- Det vigtigste for os var at finde en model, der gav flere topkampe med den spænding, intensitet og det sportslige niveau, der følger med. Det har vi arbejdet meget hårdt for den seneste tid, og nu skal den her model stå sin prøve, siger FC København-direktør Anders Hørsholt.

Ny struktur i Superligaen er klar. (Foto: Lars Poulsen) Superligaen Superliga-bombe: Ny liga-struktur I DAG

Københavnerne blokerede i sidste uge sammen med FC Midtjylland for en løsning med 14 hold i den bedste række.

Det fik forhandlingerne om en ny struktur til at bryde sammen, og det hele lignede en død sild. Men Hørsholt ville det anderledes.

Han ville ikke køre videre med den nuværende struktur og har derfor i al hemmelighed arbejdet hårdt med at få forhandlingerne tilbage på sporet.

Han har været godt assisteret af AaB-direktør Stephan Schors, og selv om Hørsholt ønskede 12 hold i Superligaen, valgte han i sidste ende at give sig og sige gode for en liga med 14.

- Siden klubberne sidste onsdag måtte forlade forhandlingerne om en ny struktur uden enighed, har vi i FCK arbejdet hårdt og intenst for at finde en løsning med 12 hold i ligaen og et slutspil med seks hold i hver.

- Da det viste sig umuligt at opnå et flertal omkring, har vi valgt at tage ansvar for udviklingen af Superligaen og dansk fodbold ved ikke at stille os i vejen for en 14-holds løsning.

- Vi har af respekt indgået konstruktivt og har sat vores aftryk som tophold både sportsligt og økonomisk, siger Hørsholt, der altså ikke har fået det, som han har håbet, men trods alt har fået en tiltrængt strukturændring. Og det var det vigtigste.

FC Kønehavn og FC Midtjylland ønskede ikke en Superliga med 14 hold, og så døde det sidste håb om at få en ny struktur (Foto: Lars Poulsen) Superligaen Derfor gik det galt: Slutspil styret af frygt og penge

- Vi har ikke fået den model vi elsker, så nu må vi lære at elske den model, vi får, siger FCK-direktøren.

Den struktur træder i kraft fra sæsonen 2016/17, og det betyder, at der i den kommende sæson kun skal findes én nedrykker fra Superligaen, mens hele tre hold fra 1. division rykker op, så ligaen kan blive på 14 hold.

33 kommentarer
Vis kommentarer