FCK overrasker: Henter vraget FCM-bomber

FC Midtjyllands bænkede angriber Martin Pušić skifter Heden ud med København. Det oplyser FCK på sin hjemmeside

Den havde de færreste vist set komme. FCK er på rov i FCM's overskudslager. Foto: FCK.dk
Den havde de færreste vist set komme. FCK er på rov i FCM's overskudslager. Foto: FCK.dk

Under Champions League-kampen mod Qarabag blev Federico Santander alvorligt skadet. En skade, der holder angriberen ude resten af året. Derfor har FCK og Ståle Solbakken set sig nødt til at hente forstærkninger i offensiven.

Den forstærkning er så netop blevet offentliggjort hos de forsvarende mestre. FCK oplyser på sin hjemmeside, at man har købt FC Midtjylland-reserven Martin Pušić.

Ståle Solbakken fortæller til FCK's hjemmeside, at københavnerne er godt tilfredse med købet af en sand målscore.

- Efter Federicos skade har det været nødvendigt for os at supplere truppen med en angriber mere. Det betyder også, at vi så har en angriber ekstra i foråret 2018. Vi kender Pušić godt fra hans tid i Esbjerg og FC Midtjylland og ved, at vi får en ’proven goalscorer’ i Superligaen. Vi har også set hans kampe i Holland mens han har været udlejet, hvor han har gjort det fint.

Den østrigske angriber, der ikke har fået meget spilletid i Midtjylland, kan se frem til at få sparket karrieren i gang igen. Han er også yderst optimistisk efter skiftet.

- Det er en stor mulighed for mig. Jeg kommer til den største klub, jeg har spillet i hidtil i min karriere. Og jeg ser frem til en spændende tid i en klub, der vil vinde mesterskabet hvert år og også spiller i Europa. Jeg kender selvfølgelig den danske Superliga og jeg kender mine egne kvaliteter. 

Overraskende skifte
Den 29-årige angriber kommer til FCK efter en hård tid i Midtjylland, hvor han senest har været 'udstødt' fra førsteholdstruppen. I mandags havde han så sin sidste optræden for ulvene, da han sammen med Rafael Van der Vaart spillede reserveholdskamp mod Sikeborg.

Pusic fik en super-start i FC Midtjylland, men gled langsomt ud i kulden, og han endte siden med at blive lejet ud til Sparta Rotterdam, hvor succesen heller ikke var overvældende. Østrigeren vendte siden tilbage til Heden, hvor de dog ikke havde i sinde at bruge deres tidligere bomber, og han var derfor parkeret ude i periferien.

FC Midtjylland har længe kæmpet hårdt for at finde en alternativ destination til den kontroversielle angriber, der med sit kantede gemyt har skabt en del uro i Jess Thorups trup, og den mission er nu lykkedes.

- Vi har sat pris på det, som Martin Pusic har bidraget med i FC Midtjylland, men tiden er moden til, at Pusic skal videre, og det er godt for ham, at han nu skifter klub, lyder det fra direktøren i FCM, Claus Steinlein.

Nu får Pusic en overraskende mulighed for at kickstarte karrieren hos de danske mestre. Et år har han til at overbevise og ikke mindst bevise, at han er den målsluger, som han viste i starten af sin karriere i Danmark hos henholdsvis Esbjerg og FC Midtjylland.

Han står noteret for 37 mål i 82 kampe i den danske Superliga.

FCM-problembarn for dyr: Ender han her?

FCM holder vejret: Problembarn tæt på afsked