Annonce:
Annonce:

FCK-profil: Derfor dropper jeg Danmark

23-årige Youssef Toutouh forklarer, hvorfor han har valgt at spille for det marokkanske landshold, selv om han mener, at han var god nok til det danske

FCK's Youssef Toutouh i kamp i fredagens møde med Malmö FF i Dubai. Midtbanespilleren forventer at blive udtaget, når Marokkos landstræner Zaki næste gang udtager sit hold (Foto: Ole Steen)
FCK's Youssef Toutouh i kamp i fredagens møde med Malmö FF i Dubai. Midtbanespilleren forventer at blive udtaget, når Marokkos landstræner Zaki næste gang udtager sit hold (Foto: Ole Steen)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

DUBAI (Ekstra Bladet): Youssef Toutouh var som dreng som de fleste af vennerne på Nørrebro. 

Han elskede at spille fodbold og drømte om en dag at blive professionel og komme på landsholdet. På det punkt var han ganske almindelig, men knægten fra Thorsgade var alligevel ikke helt som de andre.

Han var bedre, og så var drømmen ikke at spille for Danmark i Parken nogle kilometer væk. Youssef Toutouh løb rundt på Ydre Nørrebro og forestillede sig, at han scorede mål for Marokko. 

- Min mor har fortalt mig, at siden jeg var en lille dreng, har jeg altid haft en drøm om at spille for Marokko.

- Det er meget sjovt at tænke på nu, selv om man ikke er så bevidst om, hvad man siger, når man er lille, siger Youssef Toutouh, der i mere end én forstand har vokset sig stor.

Tidligere FCK-målmand får et sent point i tysk debut

Annonce:

Drømmen om at blive professionel er for længst gået i opfyldelse. Han er en central del af manager Ståle Solbakkens mesterskabsplaner i FC København og på vej på endnu en træningslejr. 

Mange reaktioner
Ekstra Bladet møder ham i en Airbus A380 fra Emirates med kurs mod Dubai i De Forenede Arabiske Emirater.

- Over tre timer endnu, konstaterer Youssef Toutouh, mens den kæmpemæssige maskine er et sted over Tyrkiet. 

De mange timer i fly og bus er én af de mindre sjove ting ved en fodboldspillers ellers feterede liv, men i fremtiden venter flere lange ture for den 23-årige FCK’er. Det håber han i hvert fald.

Youssef Toutouh er tabt for det danske landshold. Marokko har overtalt FCK'eren til at stille op for dem (Foto: Ole Steen)
Youssef Toutouh er tabt for det danske landshold. Marokko har overtalt FCK'eren til at stille op for dem (Foto: Ole Steen)

I slutningen af marts forventer han at være med på det marokkanske landshold, som skal møde Kap Verde ude og hjemme i kvalifikationen til Africa Cup of Nations, der næste år afholdes i Gabon.

- Selvfølgelig glæder jeg mig. Jeg forventer ikke at spille, men regner da med at blive udtaget til truppen, siger Toutouh, som sidst i januar kunne fortælle Ekstra Bladets læsere, at han havde valgt at takke ja til Marokko og dermed også nej til Danmark. 

Annonce:

Toutouh vidste godt, at det valg ville afføde mange reaktioner, men han er overrasket over, hvor mange af dem der har været positive. 

- Og det er ikke kun fra indvandrere. Det er også fra danskere, som godt kan forstå mit valg og bare ønsker mig alt det bedste. Det er jeg glad for.

- Selvfølgelig vil der altid være nogen, der ser anderledes på det og vil være imod det, men det er mit liv og mig, der skal leve med det, siger Toutouh.

Et wauv-øjeblik
En af de mindre positive kommentarer, han er stødt på, er, at han aldrig nogen sinde ville komme på det danske landshold, og det er derfor, at han nu har valgt Marokko.

- Det er da meget sjovt, siger Toutouh og smiler. 

- Men det er bare slet ikke sådan, at jeg ser det. Jeg ved, at jeg er god nok til det danske landshold, men Marokko viste bare så meget interesse. 

Annonce:

- Jeg er 23 år og kan ikke blive ved med at vente på landsholdet. Snart er jeg 24, 25 og 26 ... Jeg vil gerne opleve at være på landsholdet, så da jeg fik tilbuddet fra Marokko, blev jeg rigtig glad. Og det er altså også et godt landshold, siger FCK’eren.

FCK slog Malmø i ondt opgør

Benatia, Amrabat og Belhanda. Jo, det er gode folk, som landstræner Zaki råder over.

Den tidligere landsholdsmålmand har samme status i Marokko, som Peter Schmeichel har i Danmark, så det var stort for Toutouh og familien, da Zaki i december tjekkede ind på Østerbro.

Et ’wauv-øjeblik’, som midtbanespilleren kalder det. Zaki mødtes flere gange med Toutouh i København, og hans vedholdenhed betalte sig.

- Det virkede som om, Marokko virkelig ville mig. At de viste så stor interesse, gjorde mig stolt. Zaki sagde, at valget var mit, og at han godt kunne forstå, hvis jeg valgte Danmark.

- Men der var bare noget i mig, der fortalte mig, at jeg skulle følge mit hjerte, og det sagde Marokko. Inderst inde er jeg marokkaner, så det var stort at få det tilbud, forklarer Toutouh på klingende københavnsk. 

Annonce:

Han siger flere gange, at det ikke er et fravalg af Danmark, men et tilvalg af Marokko. Han er stolt af sine 14 ungdomslandskampe i rødt og hvidt, men følte bare ikke, at han havde udsigt til flere.

Det er i hvert fald sådan, at han har tolket signalerne. DBU hørte han ikke fra, mens den marokkanske landstræner i egen høje person rejste til København.

Vil møde Danmark
- Jeg har fået at vide, at DBU ikke henvender sig personligt, og jeg respekterer deres måde at gøre det på. Jeg siger ikke, at jeg skulle starte inde eller noget for det danske landshold, men der har været samlinger, hvor jeg kunne have været med.

- Men jeg blev aldrig udtaget, heller ikke til træningskampe, og jeg følte mig ikke tæt på.

- Det er fint nok, hvis DBU ikke ser mig som en del af deres planer, men når en mulighed som Marokko så er der, vælger jeg selvfølgelig den, siger Youssef Toutouh og drømmer om en dag at få lov at møde Danmark med Marokko.

Malmö-stjerne efter ørkenkrig: Vi er større end FCK

Annonce:

- Jeg har da måttet høre lidt for mit valg i omklædningsrummet, men de har været glade på mine vegne og håber det bedste for mig. I hvert fald svenskerne!

- Nicolai (Jørgensen, red.) var lidt skuffet, for han ville gerne spille sammen med mig på det danske landshold, men jeg håber da at møde Danmark en dag.

- Det kunne da være sjovt lige at vise alle de der kritikere, at jeg er god nok til landsholdet, siger Youssef Toutouh, hvis drengedrøm snart går i opfyldelse.

****

Zaza: Det skal han forvente

Karim Zaza har nøjagtig som Youssef Toutouh rødder i Marokko, og den 41-årige tidligere topmålmand og nuværende målmandstræner valgte også det marokkanske landshold.

Derfor forstår han Toutouhs valg og ved, hvad der venter FCK’eren.

- Jeg kan ikke se noget forkert i det. Hvorfor sige nej til de spændende oplevelser, han kommer til at få med det marokkanske landshold, når nu han ikke bliver udtaget af Danmark?

- De er meget fanatiske dernede, og publikum er ekstremt krævende. Hvis det står 0-0 ved pausen, pifter de.

Annonce:

- De vil ha’ valuta for pengene, men gør han det godt, så er han kongen, siger Karim Zaza, der nåede at få fem landskampe for et ganske stærkt marokkansk landshold.

- Det er trods alt ingen beduinstat. De har stolte fodboldtraditioner og haft gode spillere i mange år. Problemet har været, at de ikke har formået at spille holdet sammen.

- Det var også sådan, at det var, da jeg var der. Mange gode spillere, men det kørte ikke, som det skulle, siger Zaza og understreger, at Toutouh skal være klar over, at der på landsholdet bliver forventet mere af spillerne fra Europa end af de lokale marokkanske spillere. 

Marokko har fire gange deltaget ved en VM-slutrunde, senest 1998 i Frankrig.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Man skal ikke lade sig narre af Løkke
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: